2015 Paris taarruzlarının zanlısı: Ben kimseyi öldürmedim, sorumlusu eski Cumhurbaşkanı Hollande’dır

babaadam

Aktif Üye
2015 Paris taarruzlarının zanlısı: Ben kimseyi öldürmedim, sorumlusu eski Cumhurbaşkanı Hollande’dır
Mahkemede soruları yanıtlaması öncesi kelam alan Salah Abdeslam, “Bugün burada belirtmek istiyorum ki, kimseyi öldürmedim, kimseyi yaralamadım, kimseye sıyrık bile atmadım” diyerek ekledi:

“Bunu söylemek benim için kıymetli, zira davanın başlamasından beri beşerler beni karalamaya hiç orta vermedi.”

32 yaşındaki Fas kökenli Fransa vatandaşı, davanın şahitleri içinde olan eski Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande için “Bugün burada olmamızın sorumlusu odur” dedi.

Bu tezini, Paris terör hücumlarını “Fransa ile Batı’nın saldırganlığına karşılık verdiler. Koalisyon bombardımanlarını durdurmayı amaçlayan askeri bir reaksiyondu. Şayet sivilleri öldürdüyseler, tesir yaratmak içindi” diye savunarak gerekçelendiren Abdeslam, şu biçimde devam etti:

“Bana nazaran Batı dünyası, ideolojisini ve pahalarını dünyanın geri kalanına empoze ediyor. Birfazlaca Arap ve Müslüman ülkede Batılı bedellerin İslami bedellerin önüne geçtiğini görüyoruz. Biz Müslümanlar için bu bir aşağılamadır.”

Eylüldeki birinci duruşmada kendisiniIŞİD askeri’ diye tanımlayan Abdeslam, bugünkü duruşmada da cihatçı örgüte bağlılığını teyit ederken “IŞİD’i destekliyorum, onları seviyorum, zira her gün oradalar, savaşıyorlar, kendilerini feda ediyorlar” diye ısrar etti.

Paris’i kana bulayan intihar bombacılarının arkadaşları olduğunu belirten, birebir vakitte Suriye’ye hiç gitmediğini, Paris akınlarından yalnızca 48 saat evvel IŞİD’e biat ettiğini söyleyen Abdeslam, “Topluma tehdit oluşturmuyorum” savına bulunarak, özgür bırakılması gerektiğini ima etti.

13 Kasım 2015’te restoran, bar, Bataclan konser salonu ve spor stadyumu dahil 6 noktada intihar yelekleri giymiş silahlı şahıslarca düzenlenen ataklar, 130 kişinin canını alıp yüzlercesini yaralayarak Fransa topraklarında 2. Dünya Savaşı daha sonrası düzenlenen en kanlı şiddet hareketi olarak tarihe geçti.

Müfettişler, Abdeslam’ın Paris’in 18. bölgesinde intihar saldırısı düzenlemeye hazırlandığı, lakin ya son anda vazgeçtiği ya da patlayıcı kemerinin arızalanması niçiniyle saldırıyı gerçekleştiremediği görüşünde.

2011 Arap isyanları periyodunda Suriye’de baş gösteren protestoları fırsat olarak nazarann ve Devlet Lideri Beşar Esad’ın devrilmesi hedefiyle hükümet güçleriyle savaşmak üzere Suriye’ye yabancı savaşçı akışına, cihatçı örgütlenmesiyle silahlanmasına büyük dayanak veren yabancı başkanlar içinde periyodun Sosyalist Partili Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande özel bir yere sahip.

Çünkü Batı ülkelerle bölgedeki müttefiklerinin takviyesi yardımıyla güçlenen IŞİD’in 2014’te Irak’ın büyük kısmını ele geçirmesi, halifelik ilan edip ‘Ezidi Soykırımı’ üzere fecî katliamlara imza atması üzerine örgüte Irak ve Suriye’de operasyon düzenleyen ülkeler ortasına Fransa da katıldı. Bunu, cihatçıların Paris’te 7 Ocak 2015’te Muhammed peygamber karikatürleri bastığı sebebi öne sürülerek Charlie Hebdo mizah mecmuasında 11 kişiyi öldürdüğü katliam ve 13 Kasım 2015’te eşzamanlı terör akınları izledi. bu biçimdedan beri Fransa, hayli sayıda cihatçı terör aksiyonuyla uğraşmak zorunda kaldı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.