30 Ağustos coşkusu erken başladı

babaadam

Aktif Üye
30 Ağustos coşkusu erken başladı
Mersin Büyükşehir Belediye Lideri Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Bayan ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde Türkiye’de birinci olan ve Toptancı Hal Kompleksi ortasında hizmet veren Münir Özkul Kreşi’ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılarak, miniklerin coşkusuna ortak oldu. Seçer, 30 Ağustos’un ülke tarihinde epeyce değerli bir gün olduğunun vurgusunu yaparak, “Biz de teslim aldığımız bu yoldaki bu bayrağı onurumuzla, onurumuzla, bu ülkenin onurlu bir yurttaşı olmanın verdiği gururla taşımaya çalışıyoruz” dedi.

MERSİN (İGFA) – Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafınca bu yıl erken başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında Türk Bayrakları ile donatılan kreşte minikler müzikler söyleyip, dans şovları yaptı. Büyükşehir Belediyesi tarafınca oyuncak ikram dağıtılan çocuklar, öğretmenleri eşliğinde şovlarını sergilerken, aileleri de birebir heyecan ve coşku ile onları izledi. Düzenlenen kutlama programı kapsamında, Münir Özkul Kreşi ile Adile Teyze Kreşi öğrencileri daima bir arada şovlarını sergiledi. Minikler program kapsamında, ellerinde Türk Bayrakları ve pankartlar ile 10. Yıl Marşı eşliğinde yürüyüş yaptı.

Seçer: “Teslim aldığımız bu yoldaki bu bayrağı, bu ülkenin onurlu bir yurttaşı olmanın verdiği gururla taşımaya çalışıyoruz”

Miniklerin şovlarını izleyenler içinde; Mersin Büyükşehir Belediye Lideri Vahap Seçer ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile aileler yer aldı. Hürmet Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama programında Lider Seçer bir konuşma yaptı. Lider Seçer, “Uzun müddettir çocuklarımızı ziyaret edemiyorduk. Onlar da, hocalarımız da herbiçimde bizleri özlemişlerdir diye geldim bugün. 30 Ağustos Zafer Bayramınız şimdiden kutlu olsun. 30 Ağustos, ülkemizin tarihinde epey değerli bir gün. Bu zaferin akabinde gerçekleşen Cumhuriyet’in ilanı ve onun kazanımları ile birey olma, hukuk devleti olma, eşit yurttaş olma hakları, bu ülkede yaşayan her beşere tanındı. Çok pahalı, hayli kıymetli, epeyce demokratik, özgürlükçü anlayışta bir yapıya bürünmenin kilometre taşlarının döşenmeye başlandığı bir gündür 30 Ağustos. Biz de teslim aldığımız bu yoldaki bu bayrağı onurumuzla, onurumuzla, bu ülkenin onurlu bir yurttaşı olmanın verdiği gururla taşımaya çalışıyoruz. Sizlere, çocuklarımıza, geleceğimize, her şeyimizle hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

“Bu ülkeyi çocuklarımız, eğitimle epeyce daha yeterli yerlere getirecek”

Konuşmasının devamında öğretmenlerin ehemmiyetine değinen Lider Seçer, “Öğretmenler, hepimizin okul ömründe, yaşantısına taraf veren beşerler olmuştur. Onları hürmetle yâd edelim. Bizim için epey kıymetli nazaranv yapıyorlar. Aslında toplumsal bir nazaranv, bir kamu hizmeti yapıyorlar. Bunun da şuurunda olmak lazım. Çocuklarımızı yeterli bir birey, âlâ bir yurttaş olarak yetiştirme uğraşlarınızdan dolayı sizlere epey teşekkür ediyorum. Her şeyden değerlisi çocuklarımızın uygun bir insan olmalarının temellerini atın. Bizim sizdilk öncelikli istediğimiz bu. Birbirlerini sevmeyi, saymayı, kimsenin hakkına yan gözle bakmamayı, kimsenin hakkını yememeyi, yardım etmeyi, yardımlaşmayı, müsamahayı, bu temel insanlık prensiplerini öğretmenizi evvela istiyoruz. ondan sonrasında öğretim gelir. İnanıyorum ki, bu ülkeyi çocuklarımız, eğitimle hayli daha güzel yerlere getirecek” diye konuştu.

“Sizin babanızım, ağabeyinizim, kardeşinizim”

Ailelere de seslenen Lider Seçer “Bana söyleyeceğiniz bir şey var ise rahatlıkla söyleyebilirsiniz. Biz vatandaşla ortamızda aralık olsun istemiyoruz. Ben Lider olabilirim. Başkanlık şurada kalsın. Mevkiler, makamlar, şan, şöhret, para, pul bunlar süreksiz. Ben her şeydilk evvel bir beşerim. Sizin babanızım, ağabeyinizim, kardeşinizim; beni nasıl görüyorsanız vatandaş olarak o denli tasavvur edin. Bu anlayıştaki bir belediye liderinin yönettiği belediyenin çalışanı da, bu anlayışta olmak zorunda. Onun için benim mesai arkadaşlarıma da ben daima bu telkinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımızın coşkuyla, sevinçle geçirdikleri bir gün oldu”

Coşku dolu aktifliği pahalandıran Büyükşehir Belediyesi Bayan ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde açılan Çocuk Gelişim Merkezleri’nin Eğitim Koordinatörü Hasret Tanışık, “Bugün burada 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 100. yılını coşkulu bir biçimde velilerimiz, çocuklarımız, Liderimiz Sayın Vahap Seçer ve protokolün iştirakiyle kutladık. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde çocuklarımızın coşkuyla, sevinçle geçirdikleri keyifli bir gün oldu” dedi.

“Kreşler hayli büyük bir boşluğu doldurdu”

Veliler de 30 Ağustos’un 100. yılına özel düzenlenen aktiflikten büyük keyif aldı. Velilerden Fatma Durmuş, “Güzel bir etkinlikti. Oğlumun birinci bayramı. Heyecanlıydı. Hoş geçti. Çok mutluyuz kreşten de öğretmenlerden de. Oğlum da epey seviyor. hiç bir kahrımız yok. Her sabah bu türlü bırakıyorum oğlumu” dedi.

Anne Meral Örs de memnunluğunu paylaşarak, “Annelere yardımcı oldukları için, onlara epey teşekkür ediyorum. Hakikaten çalışan annelerin eli, kolu, gözü, her şeyi oldular. Çok mutluyum. Öğretmenlerimiz olsun, eğitimcilerimiz olsun, Liderimize da epey teşekkür ediyorum” dedi.

Baba Ömer Biderkesen ise “Çocuğumun bu hoş gününde, burada ona eşlik etmeye çalışıyorum. Hoş şovları, hazırladıkları koreografileri daima birlikte izledik. Bilhassa çalışan anne ve babaların yaşadığı en büyük sorunlardan bir tanesi, çocuklarını inançlı yere bırakma sorunu. Kurulan bu kreşlerle bu sorunu, hayli gerçek ve kesin bir biçimde çözdükleri için yetkililere teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

“Minikler bayram coşkusu ortasında gönüllerince eğlendiler”

Miniklerden Buyruk Solgun, “Bir sürü aktiflik yaptım. Mutluyum” diye hislerini anlatırken, Kumsal Göçmen ise “Eğlendim. Dans ettim, oyun oynadım arkadaşlarımla. Her gün oyun oynuyoruz. Atatürk’ü fazlaca seviyorum ben” diye konuştu.

bir daha miniklerden Yiğit Veli, “Etkinlik yaptık. Dans ettik. Bayrak salladık. Şiir okuduk. Kek yedik. Limonata içtik. Ben de Atatürk’ü fazlaca seviyorum” ifadelerini kullanırken, Işıl Acar da “Şiir okudum. Dans ettim. Çok keyifli oldum” dedi. Rüzgar Yıldırım ise yaşadığı hisleri, “Şiir okudum. Dans ettim. Kreşi seviyorum. Bayrağımı ve Atatürk’ü de epey seviyorum” kelamları ile lisana getirdi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.