488 Golden Retriever neden İskoçya’da toplandı?

çavuş

Aktif Üye
488 golden retriever’ın havlaması nasıldır?

Başka birinin bebeği ağladığında ve sorunu çözemediğinizde hissedebileceğiniz çaresizlik hissini bir düşünün. Sonra, oh, 488 ile çarpın. Sonra sağanak yağmuru ve sivrisinek saldırısını ekleyin.

Neden kakofoni? 13 Temmuz günü saat 16:00 civarında, köpekler, cinsin kuruluşunun yıldönümünü anmak için bir tür Golden Retriever kongresi olan 2023 Guisachan Buluşması’nın bir grup fotoğrafı için Scottish Highlands’deki Guisachan Evi’nin kalıntılarının önündeki geniş çimenlikte toplanmıştı.

Fotoğraf için, sahiplerine köpeklerini yerdeki bir kazığa bağlamaları ve ardından fotoğrafçı Lynn Kipps’in sallanan sürüyü yakalayabilmesi için yaklaşık 15 saniye hızla uzaklaşmaları talimatı verildi.

Bir golden retriever’ın zamanındaki on beş saniye, yaklaşık bir sonsuzluktur ve görünüşe göre 488 golden retriever, sonsuza dek terk edilmiş olduklarını düşündüler. Ve panikledi.

Tricia, sevgilim, buradayım,” diye bağırdı bir kadın kızına ve bununla birlikte havlama katlanarak daha da kötüleşti. Sonunda, sonsuzluktan sonra, köpek anneleri ve babaları sevdikleriyle yeniden bir araya geldi ve bir okşama ve ikram tsunamisiyle düzen yeniden sağlandı.

2001’de ilk grup fotoğrafının çekilmesinden bu yana her beş yılda bir, altın meraklıları, o zamanlar Guisachan Evi olan yerde yaşayan Sir Dudley Marjoribanks’a, daha sonra Lord Tweedmouth’a saygılarını sunmak için bir araya gelirler. Sir Dudley, Golden Retriever’i 1868’de dalgalı tüylü bir retriever ile bir tüvit su spanyeli ile geçtiğinde geliştirmesiyle tanınır. Güzel bir kafası, sevecen bir mizacı ve avı geri almak için geçerli olan yumuşak, eriyen gözleri olan cesur bir av arkadaşı istiyordu. Görünüşe göre tenis topları ve toprakta yuvarlanma saplantısı da paketteydi.

İnsanlar ve köpekleri katılmak için dünyanın her yerinden seyahat ediyor (köpeklerin İskoçya’ya girmek için karantinaya alınmaları gerekmiyor). İrlanda, Bavyera, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, ABD, Avustralya, Kanada ve Hırvatistan bu yıl temsil edildi. 43 yaşındaki Marta Farkas – “adının benim dilimde kurt anlamına gelmesi” – bir arkadaşı, altın İspanyol köpeği ve dört yavru horoz İspanyol ile üç günlüğüne Macaristan’dan geldi.

40 yıldır Golden Dogs yetiştirip yetiştiren 69 ve 71 yaşındaki Wayne ve Sharon McGrath, bu yıl köpeklerini yanlarında getirmediler, ancak New South Wales, Avustralya’dan seyahat ettiler. McGrath’lar, sadece 30 Golden’ın olduğu etkinlik başladığından beri Guisachan’a geliyor ve bu bir rüyaydı. “Evet öyleyiz biraz Deadheads gibi,” dedi Bay McGrath.

Bu yılki toplantı şimdiye kadarkilerin en büyüğüydü. Konaklama aylar öncesinden rezerve edilir ve katılımcılar, çoğu pansiyon ve kamp alanı iki ile sınırlı olmasaydı daha fazla köpek getireceklerinden şikayet ederler. Oğlum ve ben, Glen Affric Tabiatı Koruma Alanı’nın hemen dışında, geleneksel İskoç kahvaltısı sunan mükemmel bir rustik taş ev olan Cannich’teki Westward Bed and Breakfast’ta kaldık. Garip bir şekilde, B&B’de hiç Golden yoktu. Ev sahibimiz 57 yaşındaki Alistair Mann, bunun nedeni, yerleşik teriyer karışımı ırkın “ondan nefret etmesi” dedi.

Buraya geldiğinde ne yapıyorsun? Av köpeği şovları ve köpek şovu var. “Gösteri ringinde davranış” konulu bir kurs vardı. İnsanlar için bir haggis yarışması vardı. Birçok köpek ve sahibi için, Lourdes’e yolculuk anı, yakınlardaki Tomich köyündeki golden retriever’ın pirinç heykelinin önünde poz veriyor. 55 yaşındaki Pamela Burns, köpekleri Captain, Bear ve Gabby ile orada poz verirken dilek listesindeki bir öğeyi işaretliyormuş gibi görünüyordu.

Ve pek çok fikir vardı. İngiltere, Durham’dan uluslararası üne sahip bir yetiştirici ve yargıç olan 74 yaşındaki Susan Goodwin, yayılmış kuyruklar, sevimli görünen ancak sağlıklı görünmeyen tombul görünümler ve bacakların belirli bir kısalığı ile ilgili son heveslerden açıkça endişe duyuyordu. Bayan Goodwin, “Nasıl kibarca anlatayım?” dedi. “Sehpa şeklinde bir köpek istemiyorlar. Sehpa köpekleri tarla için iyi değil.”

Katılımcıların çoğu yetiştiriciydi, ancak bazıları sadece bekçi veya altın stanttı. Bir adam, emekli bir Londra polis dedektifi ve son altını yeni ölmüş, bunu şu şekilde ifade etti: “Ben bağımlıyım ve burası kendimi iyileştirmeye geldiğim yer.”

Bunu anlamak zor değil. Geldik çünkü sürekli ağzında üç top olan merhum muhteşem altın Monty’mi özlemiştim.

Birçoğu sadece fotoğrafı görmek için geliyor, evin yıkıntıları önünde toplanmış tüm köpeklerin karesi. Bu yıl, köpeklerini uçuramayan iki Amerikalı, onun yerine gerçek boyutlu karton kesikler getirdi. Onları öne ve merkeze yerleştirdiler. Fotoğrafçı Bayan Kipps, “Onlara hayır demek zorunda kaldım, sayıma dahil edilemeyecekler ve köpeklerini orada istiyorlarsa en azından onları sürünün ortasında bir yere koymalılar” dedi.

Cinsin muazzam popülaritesine rağmen, bir Golden, ne Westminster’da ne de Crufts’ta (İngiltere’nin en büyük ve en prestijli köpek şovu) ‘Şovun En İyisi’ unvanını asla kazanamadı. İskoçya Golden Retriever Kulübü sekreteri 65 yaşındaki Carol Henry ve Guisachan etkinliğinin ana organizatörü 68 yaşındaki kocası Tom Gorrian ile birlikte “Doğru: Altınlar göz alıcı değil” dedi.

Ama elbette bu incelikle ilgili değil (ne de dürüst olmak gerekirse zekayla ilgili değil). Gözler noktadır. Sonsuz güneş noktadır. Evin etrafındaki kürk tutamları ve onları bir şeyle, herhangi bir şeyle ağızlarında izlemenin keyfi asıl mesele.

Toplantıya Monty’nin küllerinin olduğu bir zarf getirdim ve kimse bakmazken onları Guisachan’ın evinin arazisine dağıttım. Orada yalnız olmadığından şüpheleniyorum.

Haberler Seyahatini Takip Edin -de instagram Ve Haftalık Travel Dispatch bültenimize kaydolun Bir sonraki tatiliniz için daha akıllı seyahat ve ilham için uzman ipuçları almak için. Gelecekteki bir kaçışın hayalini mi kuruyorsunuz yoksa sadece bir koltukta mı seyahat ediyorsunuz? bizimkilere göz atın 2023’te 52 destinasyon.