ABD’de 12 yaşındaki çocuk, akaryakıt istasyonuna silahlı soygun düzenledi

babaadam

Aktif Üye
ABD’de 12 yaşındaki çocuk, akaryakıt istasyonuna silahlı soygun düzenledi
ABD’nin Michigan eyaletinde yer alan Hartford’da bulunan bir akaryakıt istasyonu, dün 12 yaşındaki silahlı bir çocuk tarafınca soyuldu. Soygun anı ise anbean istasyondaki güvenlik kamerası tarafınca kaydedildi.

Görüntülerde, önündeki müşterinin ödemesini yapmasının akabinde elindeki çantanın altında sakladığı silahı kasiyere doğrultan çocuk, kasiyere “Parayı çantaya koy” dediği duyuldu. Kasiyerin, “Ciddi misin?” demesi üzerine ise çocuk, istasyonun içerisinde bir el havaya ateş etti.

Karakolun bir blok ötesindeki Marathon isimli akaryakıt istasyonun gerçekleşen soygunun akabinde polisin, kısa müddette çocuğu gözaltına aldığı bildirildi.

Kids are now in the (illegal) business of carrying out armed robberies — at least according to cops in Michigan, backed by surveillance video that seems to show the smoking gun. https://t.co/UfIXrYgZvB

— TMZ (@TMZ) June 4, 2022

Çocuk, soygunu daha evvel arkadaşına anlatmış

Polis, çocuğun bu hafta Van Buren İlçe Aile Mahkemesinde silahlı soygun, tehlikeli bir silahla atak ve ateşli silah ateş etmek ile suçlandığını belirterek, çocuğun kelam konusu soygunu okuldan bir arkadaşına daha evvel anlattığını aktardı.

Silahı dedesinin kasasından almış

Çocuğun silahı dedesinin kilitli olan kasasından aldığını belirten polis, Hartford Ortaokulunda öğrenci olan çocuğun, şu anda Allegan İlçe Çocuk Merkezinde gözaltında olduğunu ve bu ayın sonunda yapılacak bir duruşmaya kadar gözaltında tutulacağını tabir etti.

Kasiyer soygunu latife zannetmiş

İstasyondaki kasiyer Jessica basına verdiği demeçte, “Onun bir çocuk olduğunu düşündüm, 10 yaşında bile değil” ifadelerini kullanarak, “Sesi fazla sakin geliyordu. Silahın sesini duyana kadar önemli manada latife olduğunu düşündüm. Her vakit soyulursam onlara parayı vereceğimi düşündüm, hiç bir para ömrüme değmez” dedi

Çocuk istasyonu para için soymamış

Hartford polisinden Teğmen Mike Prince yaptığı açıklamada, “Bu işte her gün yeni bir şey görüyorum. 38 yıldır polis memuruyum. Beni hakikaten şaşırtan şey, onun hiç bir his göstermemesiydi” tabirlerini kullanarak, “Bize bunu para için yapmadığını söylemiş oldu. Parayı kanalizasyona atacağını söylemiş oldu. niye yaptığını bize açıklamadı” dedi.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.