Açlık grevindeki Saakaşvili’nin annesi, Zelenskiy’den yardım istedi

babaadam

Aktif Üye
Açlık grevindeki Saakaşvili’nin annesi, Zelenskiy’den yardım istedi
Saakaşvili’nin Facebook hesabından yayınladığı bir görüntüyle Zelenskiy’e seslenen Alasaniya, “Daha evvel biroldukça kere bize yardım eden Sayın Zelenskiy’e davette bulunmak istiyorum. Şu anda bilhassa onun dayanağına ve yardımına muhtaçlığımız var. Uygun tedaviyi, uygun bakımı alabilmesi ve hayatta kalabilmesi için Mihail’in buraya, Ukrayna’ya nakledilmesi bir biçimde organize edilmeli. O, 35 gündür açlık grevinde” sözlerini kullandı.

Oğlunun sıhhatinden duyduğu kaygıyı lisana getiren Alasaniya, Saakaşvili’ye yalnızca cezaevindeki hastanenin önerildiğini fakat orada uygun uzmanların, hastaların tedavisi için uygun şartların bulunmadığını belirtti.

’20 kilo kaybetti’

Bu ortada eski devlet liderinin avukatları, Saakaşvili’nin açlık grevi niçiniyle bozulan sıhhat durumunun berbata gittiğini ve hemen sivil bir hastaneye kaldırılması gerektiğini söylemiş oldu.

Avukat Beka Basilaya, Saakaşvili’nin 20 kilo kaybettiğini belirterek eski devlet liderinin sıhhat durumuyla ilgili tahlil sonuçlarının tamamının olumsuz olduğunu kaydetti.

29 Eylül’den beri cezaevinde, af çıkması beklenmiyor

Halihazırda Ukrayna vatandaşı olan Saakaşvili, 29 Eylül’de bilinmeyen yollarla Gürcistan’a gelmişti.

Gürcistan’da hakkında açılan birkaç ceza davası kapsamında aranan Saakaşvili, 8 yıl ortadan daha sonra döndüğü ülkesinde tutuklanarak cezaevine koyulmuştu. Gürcü siyasetçi, Rustavi kentindeki cezaevinde tutuluyor.

Başbakan İrakliy Garibaşvili, Saakaşvili’nin mahkeme sonucuyla 6 yıl mahpus cezası alacağını ve cezasını tamamlandıktan daha sonra istediği ülkeye gidebileceğini belirtmişti.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili de Saakaşvili’nin affedilmeyeceğini vurgulamıştı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.