Aile tatilinde ne kadar harcadın?

çavuş

Aktif Üye
İster birkaç saat uzaklıktaki yerel bir karayolu gezisi olsun, ister onlarca yıldır hayalini kurduğunuz uzak bir yere seyahat olsun, seyahat ederken nasıl ve ne harcayacağınız konusunda herkese uyan tek bir kural yoktur.

Şubat ayında, okuyucuları bize son seyahatleri – bunun için ne kadar ödedikleri ve deneyimin nihayetinde buna değip değmediği – hakkında bilgi vermeye davet ettik. Ortaya ortak bir tema çıktı: Salgının hayatımıza getirdiği kısıtlamaların hafifletilmesini kutlamak.

Altı okuyucu bize bunu söyledi. (Bu röportajlar düzenlenmiş ve biraz kısaltılmıştır.)

10.000 dolardan fazla

Hawaii’de Balinalar ve Hafıza

Okuyucu: Christine Moss, 54, Collinsville, Illinois.

Grubun büyüklüğü: Dört; Bayan Moss ve 16 yaşındaki üç oğlu

Nereye gittiler: Hawaii’deki Maui adasındaki Lahaina

Bize geziden bahsedin: Eşim 20 Ocak 2021 tarihinde Covid sonucu vefat etti. Üçüzlerimizi her yıl ölüm yıl dönümlerinde bir maceraya götürüyorum. Oğullarımızla pek çok macera yaşadı ve ben buna devam etmek istiyorum.

Kocam öldükten hemen sonra küllerinin bir kısmını Seattle açıklarında denize serptik. Donanmadaydı. Bir önceki seyahatimizde onun küllerinin bir kısmını Hawaii’nin Büyük Adasından salmıştık, bu yüzden geri dönüp bunu tekrar yapmak istedik. Nereye gidersek gidelim, o olacak.

Ne kadara mal oldu? Bir hafta boyunca 10.000 dolardan fazla.

En Şaşırtıcı Maliyet: Yemek yemek. Bir kez kahvaltı yaptık ve bir gözleme yerinde 160 dolardı. Sadece gözleme yedik, özel bir şey yok. Yemeğe en az 1000 dolar harcadım.

Neden bu seyahati seçtiniz? Güleceksin ama ben balinaları görmek istedim. Amerika Birleşik Devletleri’nin ortasında yaşıyorum. Tamamen karayla çevriliyim.

Buna değdi? Kesinlikle. Yine balinalar – çocuklarım her zaman benimle balinalar hakkında dalga geçer. Ama artık imanlılar.

Kredi…Christopher Silas Neal

Yaklaşık 3.000 Dolar

Fransa’ya iki haftalık bir yolculuk

Okuyucu: Filipa Donaldson, 33, Trnava, Slovakya

Grubun büyüklüğü: Üç; Bayan Donaldson, kocası ve 3 yaşındaki kızları

Nereye gittiler: Normandiya, Fransa

Bize geziden bahsedin: Ağustos ayının sonunda Orta Avrupa’daki evimizden Fransa’nın Normandiya kentine bir yolculuk yaptık. Günde sadece birkaç saat araba kullandık, bu yüzden oraya gidip gelmemiz beş günümüzü aldı. Her gece farklı bir yerde kamp yaptık. Sonunda Normandiya’ya vardığımızda büyüleyici bir Airbnb’de kaldık – her yerde böğürtlenlerin büyüdüğü ıssız bir evde. (Kahvaltı sıralandı!)

Orada altı gün kaldık, güzel ve neredeyse bomboş kumsalları ziyaret ettik, Fransızlarla midye avladık ve daha önce bulunduğumuz diğer yerlere kıyasla çok daha ucuza lezzetli deniz ürünleri yedik.

Ne kadara mal oldu? İki hafta için yaklaşık 3.000 dolar.

En Şaşırtıcı Maliyet: Fransa’da otoyol geçiş ücretleri için yaklaşık 215 dolar.

Neden bu seyahati seçtiniz? Tamamen rastgele bir seçimdi ama dürüst olmak gerekirse ona delicesine aşık olduk. Plajlar neredeyse New England’dakiler gibiydi – Martha’s Vineyard gibi. Tamamen ıssız, devasa kumsallar.

Buna değdi? Evet kesinlikle. Onu sevdim. Yarın tekrar yapardım.

10.000 ila 15.000 ABD Doları

Portekiz’de 100 ayak dalgaları

Okuyucu: Joyce Talavera, 52, Marblehead, Mass.

Grubun büyüklüğü: Talavera Hanım, eşi ve iki çocuğu, iki kız kardeşi ve aileleri dahil olmak üzere 12 kişi.

Nereye gittiler: Ericeira ve Lizbon, Portekiz

Bize geziden bahsedin: 100 ayak dalgalarını ve güzel çini sarayları görmek ve harika yemekler yemek istedik.

Ne kadara mal oldu? Dört kişilik bir aile için bir hafta boyunca 10.000 ila 15.000 dolar arasında.

En Şaşırtıcı Maliyet: Tatillerde hava yolculuğunun astronomik maliyeti – dört ekonomi sınıfı koltuk için 6.400 dolar.

Neden bu seyahati seçtiniz? Pandemiden önce gezmeye çok düşkündük. Biz büyük bir gezgin aileyiz. Portekiz’i doğu kıyısına erişilebilirliği nedeniyle seçtim ve oraya gitmek uygun.

Buna değdi? Kesin. Pandemi sırasında gerçekten kimsenin gidecek bir yeri yoktu ve bu gerçekten iç karartıcıydı ve hayatımın iki, üç yılı ilginç bir şey yapmadan geçmiş gibi hissettim. Bu yüzden tekrar yurtdışına çıkmak gerçekten iyi hissettirdi.

yaklaşık 500$

Arizona’da bir kayak gezisi

Okuyucu: Jodi Wolff, 47, Tucson, Arizona’dan.

Grubun büyüklüğü: Bayan Wolff ve kızının yanı sıra bir grup kayakçı ve aile de dahil olmak üzere 25 kişi

Nereye gittiler: Bayrak direği, Arizona.

Bize geziden bahsedin: 14 yaşındaki kızım ve ben Arizona Snowbowl’da kayak yapmak için Tucson’dan arabayla geldik. Bir otelde bir gece geçirdik. High Country Adaptive Sports’tan bir grup adaptif kayakçıyla gittik; Muhtemelen biri hariç hepsi elektrikli sandalye kullanan 10 kayakçımız vardı.

Ne kadara mal oldu? Otel için Marriott puanlarını kullanarak iki gün için yaklaşık 500 $.

En Şaşırtıcı Maliyet: Snowbowl fiyat artışlarının iyi kar yağarsa 300 doların üzerine çıkabileceğini duyduğum için önceden aldığım kızımın 200 dolarlık asansör bileti.

Neden bu seyahati seçtiniz? Özel bir olaydı. Kas distrofisi olan genç yetişkinler için bir yaz kampı yürütüyorum ve onlar için uyarlamalı bir kayak deneyimi ayarladık.

Buna değdi? Harikaydı ve bence herkes bu yaz kamp yapmayı dört gözle bekliyordu.

Kredi…Christopher Silas Neal

Yaklaşık 7.000 $

Orlando’da çok kuşaklı bir hafta

Okuyucu: Beth Kluge, 35, Minneapolis

Grubun büyüklüğü: 11, Bayan Kluge, kocası ve dört çocuğu ve kocasının birkaç aile üyesi dahil.

Nereye gittiler: Orlando, Florida

Bize geziden bahsedin: Walt Disney World ve Universal Studios’u ziyaret etmek için Orlando, Florida’ya bir aile tatili yaptık. Kayınvalidemin grubumuz için nazikçe devraldığı bir Disney tatil beldesinde kaldık. Diğer tüm masrafları biz karşıladık. Her yaz, çoğunlukla kamp gezileri olmak üzere bölgeyi biraz geziyoruz, ancak bu, dört çocuğumuzla ilk uçuşumuz ve aile olarak yaptığımız ilk büyük ‘uzak’ tatildi.

Ne kadara mal oldu? Bir hafta için yaklaşık 7.000 dolar.

En Şaşırtıcı Maliyet: Çocukların tanıdıkları bir yetişkinin yanında oturabilmeleri için havayolu koltuklarımızın bir arada olmasını sağlamak için 168 dolarlık ücret.

Neden bu seyahati seçtiniz? Minnesota’dan gelen sıcak bir Şubat tatili büyük bir beraberlikti. Çocuklar doğru yaştaydı – seyahat etmeye hazır, çoğu seyahat için yeterince büyük ve hepsi doğru yaş gruplarında her şeyin tadını çıkarmak için. Ve kayınvalidem birkaç yıldır bir Disney aile gezisinden bahsediyordu.

Bu bizim için çok büyük bir çabaydı. Altı kişilik bir aile olarak seyahat etmek asla ucuza gelmez ve uçak biletleri ile tema parkı biletleri çok hızlı toplanır. Geçen yaz dışarıda yemek yemediğimiz, dondurma yemediğimiz veya başka küçük hediyeler vermediğimiz zamanların izini sürerek çocukları tasarrufa dahil ettik. Gezinin eğlencesinin yanı sıra, bu onlara parayı öğretmek için gerçekten harika bir fırsattı.

Buna değdi? Pahalı olacağını bildiğimiz büyük bir yolculuğa çıkmak için iyi bir zaman gibi geldi. Son üç yılda pek seyahat etmemiştik ve tüm çocuklarımız bundan zevk almak için doğru yaştaydı.

Yaklaşık 3.600 $

İtalya’da yürümeye başlayan bir çocuğun tanıtımı

Okuyucu: Matthew Connaughton, 40, Manchester, Birleşik Krallık

Grubun büyüklüğü: Üç; Bay Connaughton, eşi ve o sırada 19 aylık olan kızları Maisie.

Nereye gittiler: Floransa, İtalya

Bize geziden bahsedin: Erken 40. yaş günüm için bir tedavi olarak geçen Temmuz ayında Floransa’da dört gece kaldık. Maisie’yi katı yiyeceklerle tanıştırırken gerçekten farklı yapmamız gereken tek şey yemek zamanlarını planlamaktı. Görünüşe göre spagetti seviyor ve küçük yüzü Tupperware gibi renk değiştiriyor. (Bunun için fotoğraflarım var!) Birlikte küçük bir aile tatili yapmayı düşünen bebekleri veya yeni yürümeye başlayan çocukları olan tüm çiftlere, devam edin ve keyfinize bakın derim.

Ne kadara mal oldu? Dört gün için yaklaşık 3.600 dolar.

En Şaşırtıcı Maliyet: Uçuşlar için yaklaşık 450 dolar. Ek bagaj ve koltuk seçimi ile kısa bir tatil mutlaka daha ucuz değildir.

Neden bu seyahati seçtiniz? Bu eşimin benim için zevkiydi. Maisie’nin bir şehir tatilini nasıl karşılayacağını bilmiyorduk ama sıcağa, pusete ve parke taşlarına rağmen tüm bunları kolaylıkla atlattı.

Bulunduğumuz yerden birkaç saatlik uçuş mesafesinde, biraz daha özel bir yer seçtik.

Buna değdi? Çok basit ve turist dostuydu ve her yerde çocuklar vardı. Geri dönecektim ve kendi başımıza geri dönmek ve eskisi gibi biraz daha eğlenmek istediğimizi söyledik. Bir bebekle her zaman nöbettesin.

10.000 dolardan fazla

Ren Nehri üzerinde bir Noel gezisi

Okuyucu: Clelia De Souter, 66, Wayne, NJ

Grubun büyüklüğü: De Souter, kocası ve iki yetişkin kızı, büyük kızın nişanlısı ve küçük kızın erkek arkadaşı da dahil olmak üzere altı kişi.

Nereye gittiler: Almanya, Fransa ve İsviçre

Bize geziden bahsedin: Aralık ayında aile ile Ren Nehri’nde bir Noel pazarı turu yaptık. Kocam, pandemi sırasında Nisan 2021’de rezervasyon yaptırdı. Birkaç yıldır kızlarımızla konuştuğumuz bir yolculuktu.

Ne kadara mal oldu? 10 gün boyunca 10.000 dolardan fazla. Çocuklardan ve eşlerinden kendi uçuşları için ödeme yapmalarını istedik ama geri kalanını biz ödedik.

En Şaşırtıcı Maliyet: hiçbiri. Gezinin avantajı, sürpriz olmamasıydı.

Neden bu seyahati seçtiniz? Yolculuk, gerçekleşen bir dilek ve pandeminin ötesine bakmanın bir yoluydu. 1989’da kayınvalidem bizden onlarla Panama Kanalı gezisine çıkmamızı istedi, ancak mesleki nedenlerle buna karşı çıktık. Kayınvalidem birkaç yıl içinde vefat etti. Bu karardan pişmanlık duyduk ve “Kızlarımızın hayatı fazla meşgul olmadan şimdi bu fırsatı değerlendirelim” diye düşündük.

Buna değdi? Beklentilerimizi fazlasıyla aşan harika, eğlenceli bir deneyimdi.

Haberler Seyahatini Takip Edin -de instagram, twitter Ve Facebook. Ve Haftalık Travel Dispatch bültenimize kaydolun Bir sonraki tatiliniz için daha akıllı seyahat ve ilham için uzman ipuçları almak için. Gelecekteki bir kaçışın hayalini mi kuruyorsunuz yoksa sadece bir koltukta mı seyahat ediyorsunuz? bizimkilere göz atın 2023’te 52 destinasyon.