Almanya’da Nazilere yardım eden 96 yaşındaki sekreter özgür bırakıldı

babaadam

Aktif Üye
Almanya’da Nazilere yardım eden 96 yaşındaki sekreter özgür bırakıldı
İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi toplama kampında toplu katliama yardım ve yataklık etmekten suçlanan 96 yaşındaki Alman Irmgard Furchner, davanın birinci duruşması öncesi firar etmişti. Furchner’in yakalanmış ve gözaltına alınmıştı. Furchner’in davasının görüldüğü Itzehoe Bölge Mahkemesi, sanığın özgür bırakılmasına ve tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Furchner’in ayağına elektronik kelepçe takıldığı aktarıldı. Mahkemenin sözcüsü Frederike Milhoffer yaptığı açıklamada, “Mahkeme tutuklama buyruğunu askıya aldı ve zanlıyı ihtiyati önlemler koşuluyla gözaltından hür bıraktı” dedi.

Milhoffer, Furchner’in özgür bırakılmasının şartları hakkında detaylı bilgi vermezken, Furchner’in bir daha sonraki duruşmaya geleceğinden emin olduğunu aktardı. Duruşmaya 19 Ekim’de devam edilmesi bekleniyor.

Haziran 1943’ten Nisan 1945’e Stutthof Toplama Kampı’nda sekreter olarak çalışan ve o devir 18 yaşında olan Furchner, 11 bin 412 kişinin vefatına yardım etmekle suçlanıyor.

Furchner, İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafınca Polonya topraklarında bulunan Stutthof Toplama Kampı’nda işlenen kabahatlerle ilişkili olarak yıllar daha sonra yargılanan birinci bayan olması bakımından ehemmiyet taşıyor.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.