Amerikan seyahat korkusu yurtdışında liderlik edenler için büyüyor

çavuş

Aktif Üye
Franck Verhaeghe ve iki arkadaş Mexico City'ye bir yürüyüş planladıklarında, sadece nerede kalacaklarını ve hangi müzeleri ziyaret edeceklerini değil, aynı zamanda konuşacakları dil: Fransızca. Kaliforniya'da yaşayan 65 yaşındaki Bay Verhaeghe, “İnsanların bizden çok memnun olmadığını hayal edebiliyorum.

İkinci döneminden iki ay sonra Başkan Trump, ittifakların potansiyel çöküşü konusunda Avrupa'da paniği tetikledi. Kanada'daki Amerikan ürünlerinden ilham veren Boykotte; Danimarka ve Grönland arasında adanın bağımsızlığı konusunda artan gerilimler; Ve İstanbul ve Panama'daki protestoları ABD'nin bölgesel genişleme olasılığına karşı tetikledi.

Bazı Amerikalılar da tekliflerinin seyahat planlarını yeniden düşünmesini sağlıyor.

Davranışsal Ayarlamalar

Açılıştan bu yana, bazı ajanslar Amerikalıların uluslararası gezileri için satışlarda bir düşüş fark ettiler. Tur operatörleri, yurtdışında nasıl alındıklarından endişe duyan müşterilerden sorgular sunar. Risk yönetimi şirketi Global Rescue kısa süre önce “deneyimli” yolcuların yüzde 72'sinin yurtdışındaki Amerikalıların bu yıl daha az hoş karşılanmasını beklediği bir anket gerçekleştirdi.

Sinirlik yaygın iptallere dönüşmüş gibi görünmüyor, ancak sosyal medya ve seyahat forumları “bizden nefret edecekler mi?”

New Hampshire'da Fransa'ya bir gezi planlayan bir emekli olan Christine Bauer, Avrupa Rick Steves forumundaki gezginlerden Fransızların Amerikan dış politikasındaki değişikliklere nasıl tepki verdiğine dair bilgiler istedi. Birkaç gün sonra, NATO'ya ve Müttefik ülkelere hakaret etmek için Trump ve Muschus'a hakaret etmekten daha fazla endişe duyuyordu. Siz ve kocası “hiçbir değişiklik yapmadınız, ancak seyahatin daha güvensiz olmayacağını umuyorlar”.

68 yaşındaki Vicci Jaffe, bu sonbaharda Berlin'e bir gezi hakkında ikinci düşüncelere sahip. Onların endişeleri sadece Almanya'daki aşırı hakın yükselişinden değil, aynı zamanda evde siyasi değişikliklerden de dayanmaktadır. “Berlin'e nasıl bakarım?” diye sordu. “En azından utanıyorum, ama şimdi misilleme veya şiddetten korkuyorum.”

İkinci Avrupa pasaportuyla Meksika'ya seyahat eden Bay Verhaeghe de dahil olmak üzere bazı insanlar davranışlarını uyarlar. Chicago'da bir pedagog olan 63 yaşındaki Cheryl Carlson, kendisinin ve kocasının Kanada gezisi sırasında geceyi Kanada'ya geçireceği konaklama sahiplerini duyurmayı planlıyor. Michigan, Farmington Hills'ten ayda iki kez Kanada'ya seyahat eden 60 yıllık Peter Serkian, ABD doları olarak değil, Kanada doları olarak ödüyor. “Amerikalı olduğumu gizlemeye çalışıyorum” dedi.

Korkmuş hissediyorum

Bu önlemler önlenir; Bu makalenin katılımcıları aslında bir anti -amerikan ruh hali yaşamamıştır. Fakat gerginlik ücretini talep ediyor. Cameron Hewitt, Rick Steves'in Avrupa'sının İçeriği ve Editörü, açılış gününe tam anlamıyla başlayan bir eğitim satışları kaydetti.

Meksika, Oaxaca'ya turlar sunan Ataxito'nun sahibi Lisa Wirth, bazı potansiyel konukların korkmuş hissettiklerini söyledi. “Şubat ayında haftalık turumuzu feshetmek için birkaç Amerikalı gezginimiz vardı, çünkü Meksika'daki güvenlik endişelerinden geri dönmeyi planlayan seyahat ortakları ya da mevcut yönetim ve korkuları, tüm seyahat kararlarını kısa sürede duraklatmalarına neden olduğu için.” Dedi. Diğerleri “enflasyon ve iş kayıpları hakkındaki endişeler” nedeniyle hareket ediyor.

New York merkezli bir lüks seyahat şirketi olan Emark Beyond'un kurucusu Jack Ezon, bir müşteri Meksika'ya bir seyahat iptal etti. “Bir doğum günü partisi gezisi yaptılar ve tüm oteli rezerve ettiler” dedi. “Ama bu, tüm tarife olayından hemen sonra oldu ve güvenlik ekibiniz şöyle dedi:” Gitme, çok tehlikeli hale geldiğini Amerikan karşıtı bir his var. “

Meksika'ya yapılan rezervasyonların iyileştiğini ekleyen Ezon, bu korkunun diğer müşterilerin deneyiminde tetiklenmediğini söyledi. Ve ciro patlıyor. “Krizden iyileşme Covid'den beri çok daha hızlı oldu” dedi.

Gezginlerin rahatsızlığının nedenini belirlemek zordur. Tur şirketi Collette başkan yardımcısı Jeff Roy, uçak kazaları, tarifeler ve borsa istikrarının katkıda bulunduğunu söyledi. Roy, “Geçen yıl o zaman ürettiğimiz son dört ila beş hafta içinde biraz geri döndük.” Dedi. “Şu anda o kadar çok dönüyor ki, değişimin neye neden olduğunu bilmek gerçekten zor.”

Bay Roy'un “hafif korku” dediği şey, iptallerden daha fazla gergin çağrı gösterir. Ve birçok rezervasyon önceden yapıldığı için, bu yıl çok endişe duymuyor. Belirsizlik devam ederse, “2026 hakkında bilmiyorum.” Dedi.

Beklenmedik ilgi

Bazı hedefler göreve başlamadan bu yana artan bir ilgiyi artırdı. Amerika Birleşik Devletleri'nin 2025'te Haberler'daki 52 yerden biri olan Grönland'ı “satın almasını” istediğini söyledikten sonra Grönland Turizm Otoritesine “uyanmış merak” kanıtı gördüğünü söyledi.

Yeni dikkatin, kanalı Bay Trump'ın ABD'nin geri dönmesini istediğini söylediği Panama üzerinde de benzer bir etkisi var. Panama Canal Tours'un sahibi Carlos Ivan Espinosa, şirketinin ABD turistlerinin rezervasyonlarında önemli bir artış olduğunu söyledi. “Başkan Trump'ın açıklamaları,” dedi, “merak uyandırıyor.”

Bu, özellikle vatandaşların Bay Trump'ın tarifelerine itiraz ettiği Kanada'ya karşı Amerikan söylemine karşı herhangi bir protesto olmadığı ve ülkeyi “51. Devlete” dönüştürme isteğini dile getirdiği anlamına gelmez.

Ancak Vancouver'da emekli bir gazeteci Donna Salter, bu protestoların Amerikan halkına yönelik olmadığını söyledi. Birçok Kanadalı gibi, bu yönetimin ABD'ye süresi boyunca yemin ediyor, Amerikalıları memnuniyetle karşılıyor. “Amerikalıları seviyoruz ve özellikle şimdi Amerikan dolarını da seviyoruz,” dedi Bayan Salter.

Tüm yabancılar alıcı değildir. İskoçya'daki bir Tikok kullanıcısı “Maga turistlerine” hoş karşılanmadıklarını söyledi ve Danimarkalı Bornholm adasındaki bir çiftçi, bir ABD seyahat acentesi ile evinde kahve ve sohbet için turist almak için bir anlaşma yaptı. Danimarkalı yayıncı Dr. Çiftçi Knud Andersen, “Demokrasiyi böyle bir hükümet temsilcileriyle tartışmak zorunda kalsaydım saçma hissederdim.” Dedi.

İtalya'ya yapılan bir gezide, Kaliforniya ve ailesinden Rebecca Anderson, Ronald Reagan ile Amerikan siyasetine yönelik eleştirisi Bay Trump ile başladı ve sona eren bir taksi şoförü vardı. Bayan Anderson ona “Reagan'a oy veremeyecek kadar genç olduklarını ve aslında Harris'e oy veren Kaliforniyalılar olduklarını” söyledi. Görünüşe göre daha sonra onları sürücü ile birlikte “vollare” e ödüllendiriyorlar.

Diğer Amerikalılar eleştiriyi rahatsız etmek için taktikleri devraldı, ör. B. “Nereden geliyorsunuz?” Eyaletinizin adıyla. Etsy'den Sue Rook Nichols, yazıtla Kaliforniya'dan emretti: “Ona oy vermedim.” Onu Avrupa'ya bir geziye taşımayı planlıyor.

Taktikler gerekli olmayabilir. Meksika'da bir seyahat acentesi olan Mariana Hamman, meslektaşlarının hiçbirinin Amerikan karşıtı ruh hali ile tanıştığını bildirmediğini söyledi. “Bazen 'evi görüyorsunuz, Gringo' grafiti,” dedi. “Ama bu Upourism ile ilgili, siyasetle ilgili değil.”

Kaliforniya'dan David Rojas-Klein yakın zamanda Meksika'ya gittiğinde, “Amerikan karşıtı bir şey görmeyeceği” beklentisi. Diyerek şöyle devam etti: “İnsanların Amerikan halkı ve Amerikan hükümeti arasında ayırt edildiğini öğrendim.”

Rick Steves'in Avrupa'sından Hewitt, diğer ülkelerdeki insanların onları politikacılarının eylemleriyle eşitleyeceği korkusunun Körfez Savaşı sırasında da ortaya çıkan garip bir Amerikan korkusu olduğunu söyledi. “Hikayeye bakarsanız, çoğu Avrupa ülkesi, özellikle geçmişe bakıldığında, özellikle gurur duymadığınız bir hükümdarla deneyime sahiptir.”

Danimarka'da 57 yaşındaki bir müdür olan Bo Albertus da aynı fikirde. Amerikan ürünlerinin boykotuna adanmış 89.000 güçlü olan Danimarkalı bir Facebook grubu yönetiyor. Ancak Albertus, Amerikan vatandaşlarının ülkesinde hoş karşılandığını söyledi. Diyerek şöyle devam etti: “Danimarkaların Amerikalılarla ilgili bir sorunu yok. Amerikan hükümeti ile ilgili bir sorunumuz var.” Maga şapkalı bir turist bile iyi muamele görecekti: “Çünkü Danimarka'da konuşma özgürlüğümüz var.”

Haberler Reisen'i takip edin İle Instagram Ve Seyahat Kardeşim Bültenimize Kaydolun Daha akıllıca seyahat etmek ve bir sonraki tatiliniz için size ilham vermek için uzman ipuçları almak. Gelecekteki kısa bir tatil mi yoksa sadece bir koltuk mu? Bir göz atın 2025'te gidebileceğiniz 52 yer.