Aşkın az çok kör olduğunu kanıtladılar

babaadam

Aktif Üye
Nicholas Brandon Matcheck, Haziran 2020’de Chicago’daki Kimpton Gray Hotel’in lobisinde büyük bir mermer merdivende Chunyu Hu ile ilk kez karşılaştığında tek bir kırmızı gülle geldi.

Dakikalar sonra ilk öpüşmelerini “çok doğal” olarak tanımlayan 40 yaşındaki Bay Matcheck, “Başlangıçta hiçbir utangaçlık yoktu” dedi.

Green Bay, Wisconsin’de birlikte yaşamadan önce Bayan Hu ile Chicago’da bir hafta geçirmek için o sabah San Francisco’da neredeyse boş bir uçağa tek yön bileti ve bir bavulla binmişti.

Green Bay’deki çocukluk evinde çalışırken onunla üç ay önce flört uygulaması Hinge aracılığıyla tanışan 38 yaşındaki Bayan Hu, “Nasıl bir insan ve partner olacağını zaten biliyordum” dedi. San Francisco’daki tek yatak odalı küçük dairesinde çalışırken kendini kısıtlanmış hissettikten sonra Covid-19 kilitlenmesi.

Lori adıyla anılan Bayan Hu, üç yaşındayken ailesiyle birlikte olmak için Çin’in Guangzhou dışındaki bir köyden Amerika Birleşik Devletleri’ne geldi. Her ikisi de Duke’tan biyomedikal mühendisliği alanında lisans derecesine ve mühendislik yönetimi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Daha sonra Pennsylvania Üniversitesi’nden Uluslararası Çalışmalar ve İşletme alanında Ortak Yüksek Lisans derecesi aldı.

San Francisco merkezli bir yaşam bilimleri risk sermayesi fonu olan Vertex Ventures Healthcare’in şu anda CEO’su olan Bayan Hu, video konferanslar sırasında meslektaşlarıyla Netflix realite şovunun son bölümlerini tartışırken sık sık gözlerini devirdi. Aşkın gözü kördür.”

Birbirlerini gerçekten görmeden önce ilişki kurabilen ve nişanlanabilen çiftler konusunda şüpheci olan Bayan Hu, “İnanılmaz hissettirdi,” dedi.

Mart 2020’de ilk Hinge maçlarından biri Mr. Matcheck olduğunda melodileri biraz değişti.

Önceki evliliği boşanmayla sonuçlanan Bay Matcheck, Berkeley’deki California Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansını tamamlamak üzereydi. Los Angeles California Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi derecesiyle onur derecesiyle mezun oldu ve aynı zamanda California Üniversitesi, San Diego’dan Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans derecesi aldı.

Adı Nick olan Bay Matcheck, 2007’den 2016’ya kadar deniz havacısıydı. ABD Donanması’nda bir Lockheed P-3 Orion uçağı uçurdu ve Orta Doğu ve Latin Amerika’da görev yaptı. Bir Hava Kuvvetleri savaş pilotunun oğlu, Madrid’de doğdu ve şimdi San Francisco’da Hyundai’nin gelişmiş hava hareketliliği yan kuruluşu olan Supernal’da ürün müdürü olarak çalışıyor.

Savage Garden’ın “Seni Sevdiğimi Biliyordum” gibi 90’ların müziklerini birbirine bağlayarak birbirleriyle günlük olarak konuşmaya başladılar. Sanal randevuları, Seattle’da Bir Subay ve Bir Beyefendi ve Uykusuz gibi nostaljik filmleri içeriyordu ve çok geçmeden eski moda aşk mektupları alışverişinde bulunmaya bile başladılar.

[Click here to binge read this week’s featured couples.]

Hayatlarının fotoğraflarını paylaşmalarına rağmen, “FaceTime veya video istemedik” diyen Bayan Hu, “Aha!” Yüz yüze görüştükleri an.

Çift, Bayan Hu’nun San Francisco’ya döneceği Nisan 2020’nin sonlarında Golden Gate Köprüsü’nde bir piknik yapmayı planladı, ancak bu gerçekleşmedi. 22 Nisan’da doğum gününden bir gece önce babası Kovid nedeniyle yoğun bakıma kaldırılmış, ardından annesine de virüs bulaşmış ve bir hafta hastanede kalmıştı.

Bazen telefonda uyuyakalan Bayan Hu, “Nick bütün gece benimle konuştu” dedi.

O ve birkaç hafta sonra iyileşen annesi, babalarına yakın olmak için sık sık hastanenin dışında duruyorlardı. 30 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra babası, Mayıs ayında bunaltıcı bir günde öldü.

Babasının ona söylediği son şeylerden birini alıntılayarak, “Hayatta ne olacağını asla bilemezsin,” dedi.

Şaşırtıcı bir şekilde, Bay Matcheck bu bahar mezun olduktan ve kira kontratı sona erdikten sonra, Bayan Hu’nun ailesinin sahibi olduğu ve kiraladığı İç Savaş döneminden kalma tuğla kır evi müsait oldu.

“Wisconsin’e taşınmasının mantıklı olup olmadığı hakkında konuştuk” dedi. “Gemideydi.”

Bay Matcheck kısa süre sonra kendisinin ve Bayan Hu’nun San Francisco’daki dairelerini toplama ve mobilyalarını saklama işini halletti.

“Dairesini görür görmez ona aşık olduğumu anladım” dedi. “Dondurduğu çorbayı yedim, sanat eserlerini ve el işlerini gördüm” diye ekledi. “Duvarlarını yeniden paketledim.”

Sonunda Chicago’da buluştuklarında, bunu “ilklerle dolu bir hafta”, bir tür “rom-com montajı” olarak tanımladı ve şimdiden ikinci gün için bir piknik hazırlamıştı.

“Zaten tanıdığınız ve sevdiğiniz biriyle tanışmak gerçeküstü bir duyguydu” dedi.

Ocak 2022’de San Francisco’ya geri döndüler.

O yıl Şükran Günü’nden birkaç gün sonra, bir Noel ağacı dikerken, ev yapımı zencefilli kurabiye süslerine üzerlerinde isimleri olan bir yüzük taktı. Yüzük bütün gün fark edilmeden gitti.

O akşam onu ağaçtaki pille çalışan yıldıza bakmaya davet etti. Kutlamak için coq au vin yapan Bay Matcheck yüzüğü fark eder etmez dizinin üstüne çöktü.

16 Nisan’da Dr. Universal Life Kilisesi tarafından bu olay için görevlendirilen gelinin en iyi arkadaşı Ling Bei, düğünü California, Sonoma’daki Viansa Şaraphanesinde 80 misafirin önünde gerçekleştirdi. Bayan Hu’nun erkek kardeşi koridorda yürürken kemanda Pachelbel’in ‘Canon in D Major’ şarkısını çaldı.

Bay Matcheck, “Bana onun Chicago’da merdivenlerden inerkenki halini hatırlattı,” dedi. “Aynı hıza, yavaş, kasıtlı yürüyüşe sahipti. Aynı duygu. O zamanlar istediğim hayatın bu olduğunu biliyordum. Yine doğru karar verdim.”