Astroloji Düğün Planlamanızı Etkilemeli mi?

babaadam

Aktif Üye
Geçen yıl Alice Bell, Jesse Zannino’ya evlenme teklif etmek için Mayıs 2023’e kadar zamanı olduğunu söyledi.

Bayan Bell bir röportajda “Evlilik astrolojim 2024’te gerçekten iyi ama 2025’te değil” dedi. İlişkilerinin başlangıcı da astrolojik rehberliğe dayanıyordu – ilk tarihlerini Şubat 2021’deki yeni ay olarak belirledi – bu yüzden Bay Zannino öneriyi sakince karşıladı.

New York merkezli astrolog ve Trust Your Timing: How to Use Astrology to Navigate Your Love Life and Find Your Authentic Self kitabının yazarı 30 yaşındaki Bayan Bell, “Aslında 2021’de bir ilişki içinde olacağımı tahmin etmek için astrolojiyi kullandım. İlişkilerde önemli bir şey olacağını biliyordum” dedi.

32 yaşındaki Bay Zannino, “İlk randevumuzdan önce doğum haritama baktım,” dedi ve “İnternette okuduğum Akrep ay tanımına dayanarak, bunun onu erteleyeceğinden korktum.” Bunun yerine ilgisini çekti.

Bir iş geliştirme direktörü olan Bay Zannino, Bayan Bell’in evlilik teklif etmek için astrolojik olarak uyumlu son tarihi olan 28 Nisan’ı karşıladıktan sonra, bir tarih bulmak için hızla olası evlilik planlarını çizdi. Her iki doğum haritası için de ideal olan 8 Haziran 2024’te iniş yaptı. Bir doğum haritası, bir kişinin doğumunun zamanı, tarihi ve yerindeki gökyüzünün anlık görüntüsüdür. Güneş, ay ve gezegenlerin konumlarının birbirleriyle nasıl etkileşime girdiğini ve kişinin yaşam yolunu ve kişiliğini nasıl etkilediğini dikkate alır.

Düğün burçları doğum haritaları gibidir, sadece düğünler içindir. Bayan Bell, “Haritada gezegenlerin nerede olduğu ve yükselen burcun ne olduğu size evliliğin başlangıcını çevreleyen enerji hakkında bir fikir veriyor” dedi.

“Kendi başına duran” ama aynı zamanda kendisinin ve nişanlısının doğum haritalarını olumlu bir şekilde etkinleştiren bir düğün haritası istiyordu (daha önce gezegensel gerilemeler gibi “kötü astrolojiye” sahip düğünlere katıldığını söyledi).

Bayan Bell, günün “iyi enerji” olmasını ve misafirlerinin iyi vakit geçirmesini sağlamak için düğününü planlarken öncelikle astrolojiyi kullanırken, diğer bazı astrologlar, düğün tarihinizin ve saatinizin evliliğinizin gelecekteki başarısını da etkileyeceğine inanıyor.

Bayan Bell, “Bana okuma için gelen müşterilerimin çoğu kadın, bu yüzden bana sordukları en yaygın soru astrolojiye göre iyi bir düğün tarihi seçmek” dedi. “Daha önce evlilik meseleleriyle ilgili bir adam okuduğumu sanmıyorum.”

Hindistan’ın Mumbai kentinde bir astrolog olan Sundeep Kochar Jyotish, evlenmeden önce burç uyumluluğunu kontrol etme uygulamasının bir Hint geleneği olduğunu söyledi. Şimdi bile şaka yollu ‘Aşık olmadan önce burcuna baktır’ diyorum. “Evlilik yıldızlarda yapılır.”

Bay Jyotish, müşterileri evliliğe hazırlamak için güneş burcuna değil ay burcuna dayanan Hint astrolojisini evlilik öncesi danışmanlık olarak görerek kullanıyor. “İki yıllık evlilikten sonra öğrenebileceklerinizi insanlara önceden söylüyorum ki birbirlerini kabul etsinler, birbirleriyle nasıl başa çıkacaklarını bilsinler ve değişim getirsinler” dedi. Bay Jyotish ayrıca çiftlerin düğün tarihlerini belirlemelerine yardımcı oluyor, ancak bu, özellikle hayırlı bir günde birden fazla düğünün gerçekleşmesine neden olabilir. “Hint astrolojisinde çok popüler olan günler var” dedi. “O zaman herkes evlenmek ister.”

Astrolojik olarak, bazı yıllar evliliğe diğerlerinden daha uygundur. Instagram’da Spicy Gemini Memes hesabını yöneten astrolog Jess Campbell, “harika astroloji izlemediği” için 2021’deki düğününü erteledi. Sonunda, Terazi’nin ayın başlangıcında Venüs’ün (aşk gezegeni) uyum içinde olması nedeniyle Ekim 2022’de bir düğün tarihine karar verdi.

Zaten evli olan ve düğünlerinde astrolojiyi düşünmeyen çiftler için, 30 yaşındaki Bayan Campbell daha sonra olay çizelgelerini sık sık gözden geçirir. “Haritaların gezindikleri herhangi bir temayı yansıtıp yansıtmadığını görmek merakla başladı, bu yüzden yakın çevreme baktım ve tamamen eşleşti” dedi.

Diğer çiftler bunu oldukça ezici buluyor: Cambridge, Massachusetts’te bir otomasyon robotik uzmanı olan Amber Yang için, mükemmel düğün tarihini bulmak için – Çin takvimine dayalı olarak – Batı ve Çin astrolojisini kullanıyor “nihayetinde çok fazla olmalı.”

28 yaşındaki Bayan Yang, “Tayvanlı bir Amerikalı olarak etnik mirasımdan yararlanmak istedim. Ancak iki sistemin farklı felsefeleri var ve bazı ailelerimiz ve arkadaşlarımız belirli günleri uzlaştıramadı.”

Bu yüzden nişanlısıyla tanıştığı günün yıl dönümü olan 4 Ağustos’ta evleniyor. Bu, Venüs geri giderken koridorda yürüyeceği anlamına gelir – tüm sevdikleri orada olabildiği sürece endişelenmediği bir şey.

“Bir astrologun ‘Düğün için doğru bir gün yoktur, sadece senin seçtiğin bir gün vardır’ dediğini gördüm. Bunun olay astrolojisine bakışını değiştirdiğini de sözlerine ekledi, “çünkü haritada sürekli yıldızlara bakıyorsan, gerçekten ileride ne olduğuna bakmıyorsun demektir.”