Başlarına gelebilecek en iyi şey olan bir ayrılık

babaadam

Aktif Üye
Isaac Leon Archuleta ve Joseph Daniel Jones, dört yıl aradan sonra tekrar bir araya geldiklerinde, ayrılığın aslında bir hediye olabileceğini öğrendiler. 2010’dan 2014’e kadar kesintisiz bir ilişki yaşadılar, ancak zaman ve mekanla uzlaşılabilecek sorunlarla mücadele ettiler. Sonra nihayet ayrıldılar.

Sonraki dört yıl boyunca, kendileri hakkında daha fazla şey öğrendiler ve ayrılmalarına yol açan kişisel meseleler üzerinde çalıştılar. Ardından 2018 yılında birbirlerinin hayatlarına yeniden katıldılar, iyileştiler ve birlikte sağlıklı bir yaşama hazır oldular.

Bu konular Bay Archuleta için ön plandaydı. Dindar bir Hristiyan ailede büyümüş, birlikte ilk dört yıl boyunca içselleştirilmiş homofobiyi çözmeye devam etmiş, hatta 2003-2009 yılları arasında din değiştirme terapisine bile girmiştir.

2009’da Denver Seminary’de ruh sağlığı danışmanlığı alanında yüksek lisans yapmaya başladı ve cinselliğin değişebilme olasılığı üzerine psikolojik araştırmalar okudu. Archuleta, “Şu anda kafamı duvara çarptığıma bilimsel olarak ikna oldum” dedi.

Aynı zamanda, tuhaf Hıristiyan kültürünü keşfetmeye başladı ve geniş, gelişen bir topluluk keşfetti. Ocak 2010’da, LGBTQ insanlarına adanmış, mezhebe bağlı olmayan bir evanjelik kilise olan Denver’daki Highlands Kilisesi’ne gitmeye başladı. İşte o zaman Bay Jones ile tanıştı.

37 yaşındaki Bay Jones, Colorado Springs’te Katolik bir ailede büyüdü ve “kiliseyle yeniden bağlantı kuruyordu” dedi. “Manevi bağlantıdan yoksundum” diye ekledi, ancak “tam olarak kendim olamadığım bir Katolik kilisesine” geri dönmek istemedi.

39 yaşındaki Bay Archuleta, kendini “geveze Cathy” ilan eden ve bir papazın oğlu. Şubat 2010’de bir Pazar ayininden sonra, diğer tuhaf Hıristiyanlarla konuşmak için kilisede kaldı. Bay Archuleta, Bay Jones’u görünce, “Vay canına, gerçekten iyi görünüyor” diye düşündü.

Muhatapıyla konuşmayı çabucak bitirdi ve kendisini tanıtmak için Bay Jones’a yaklaştı: “Merhaba, ben Isaac. Seninle tanıştığıma memnun oldum. Kilisede yeni misin?”

Bay Jones, bir karşılama komitesinin parçası olduğunu varsaydı. “Belli ki insanlara iyi davranan biri olarak para alıyor,” diye hatırladı.

Kısa bir görüşmeden sonra Bay Archuleta telefon numarasını bir kağıda yazıp ona verdi. Bay Jones numarayı hiç çevirmedi ama gelecek hafta sonu Highlands Kilisesi’nde birbirlerini gördüler. Ayinden sonra üçüncü bir arkadaşla öğle yemeği için Chipotle’a gittiler.

Toplantılarından iki hafta sonra, Mart 2010’da, Bay Archuleta, Bay Jones’u öğle yemeğine davet etti ve bir piknik düzenledi. Öğle yemeğinde, Bay Jones’u ofisinden aldı ve et, peynir ve San Pellegrino yedikleri Şehir Parkı’na götürdü.

Diğer tuhaf Hıristiyanlarla çevrili, tazelenmiş bir tavırla kiliseye döneceklerini kabul ettiler. Jones, “Onu biraz daha iyi tanıdım ve nereden geldiğini, karşılama komitesi olmadığını ve aslında benim durumuma çok benzer bir durumda olduğunu anladım” dedi. Bir flört adayı olarak Bay Archuleta konusunda hevesliydi.

Jones, “Bana hiç bu kadar iyi davranılmadı, bu kadar özel bir şekilde bakılmadı ve hizmet edilmedi” dedi.

Ocak 2011’de birlikte Denver’da yeni bir daireye taşındılar. Kapalı bir çifttiler: evde romantik ama dışarıda herkesle oda arkadaşı. Ve Bay Archuleta kendini sevme yolculuğuna yeni başladığından, ilişkileri sağlamlaşmayı bekliyordu.

“Dışarıda olmak istedim,” dedi Bay Archuleta, “ama kendime ‘Ailemle bağlarımı nasıl kesebilirim?’ diye de sordum. Tüm yetiştirilme tarzımı ve dini vatanımı nasıl çöpe atabilirim?’ Ve bence bu bizi rahatsız etti.”

“Onu kesinlikle sevdim,” diye ekledi. “Ama kendimi bu ilişkiye tam olarak bağlayamadım çünkü hep korkmuştum.”

Bay Archuleta’nın iç mücadelesi, ilişkilerine zarar verdi. Bazı günlerde, Bay Archuleta kimliğini tekrar sorguladı ve kendisini Bay Jones’tan uzaklaştırdı.

“Benim için gerçekten zorlayıcıydı,” dedi Bay Jones, “ve bence başka biri olsa muhtemelen çekip giderdi.”

Burada daha fazla Yemin sütunu bulabilirsiniz Ve Düğün, İlişki ve Boşanma raporumuzu buradan okuyun.

Aralık 2011’de Bay Archuleta, ara sıra birbirlerini görmeye devam etmelerine rağmen dairelerinden taşındı.

Bay Jones, “Zaman geçtikçe ikimiz için de çok yorucu olmaya başladı” dedi. “Senkronizasyondan çıkmaya başladık, uyumdan çıkmaya başladık.” Bay Archuleta yeniden devreye girmeye hazırsa, Bay Jones onun tembel duruşundan dolayı çok hüsrana uğramıştı; Bay Jones hayal kırıklıklarını aştığında ve yeniden görüşmeye hazır olduğunda, Bay Archuleta bir kez daha kimliği hakkında şüpheler besleyecekti.

Bu, İspanya’ya tatile gittikleri Temmuz 2014’e kadar sürdü. Yolculuktan beş gün önce, Bay Jones motorlu bir scooterdan düştü ve ayak bileğini kırdı. Doktoru ameliyat için ABD’de kalmasını tavsiye etti, ancak o yine de İspanya’ya gitti ve ayak bileği kırılarak ülke çapında topalladı.

“Dahil olan herkes için sinir bozucu oldu” dedi. “Kırık ayak bileği, ilişkinin genel olarak dağılmasının bir metaforuydu.”

Denver’a döndüklerinden sonraki sabah, Bay Jones ameliyat oldu. Ertesi gün Bay Archuleta evine geldi ve orada ilişkiyi bitirdiler. Jones, “Ardından tam bir radyo sessizliği oldu” dedi.

Üç yıl sonra, 2017’de, Bay Archuleta’nın Ninaveya Vaftiz annesi öldü. O noktada dışarıdaydı ve artık saklanmıyordu. Kendini LGBTQ Hıristiyanlara hizmet etmeye adamış, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Q Christian Fellowship’in yönetici direktörüydü. Aynı zamanda LGBTQ kişilerin ve onların dindar ebeveynlerinin sağlıklı ilişkiler kurmasına yardımcı olan Iamclinic’in Kurucusu ve Klinik Direktörüdür.

“Hayatımı tekrar yoluna koyduğum o sezondaydım” dedi. “O anda ‘Hayatımda kimi istiyorum?’ dedim. Bir daha böyle birini kaybetmeye hazır değilim.’”

Bay Jones’la temasa geçmek niyetindeydi. Şükran Günü’nde yeğeni Madison, telefonunu alıp Bay Jones’a “Merhaba, Şükran Günün Kutlu Olsun” mesajını attığında süreci hızlandırdı.

Bay Jones hemen cevap verdi: “Şükran gününüz kutlu olsun, umarım iyisinizdir.”

Ertesi sabah, Bay Archuleta ne olduğunu anladı, özür diledi ve kısa mesajı yeğeninin gönderdiğini açıkladı. Bay Jones, “Mesajlaşma konusunda rahat değilim. Sanırım bir süre e-posta yazmamız gerekecek.” Kasım 2017’den Şubat 2018’e kadar e-posta gönderdiler, paylaştılar ve birbirlerinin hayatlarına yeniden girdiler.

Şubat 2018’de, ilk buluşmalarından sekiz yıl sonra ikinci ilk randevularını aldılar. Denver’daki Osteria Marco’da akşam yemeği yediler ve ardından bir atari salonuna gittiler. Bay Jones, “İnanılmaz derecede gergindim” dedi. “Bir insan sadece ezilmek için kalbini kaç kez riske atabilir?” diye düşündüğünü hatırladı.

Ama kısa sürede tekrar birbirlerine alıştılar, atari salonunda el ele tutuştular ve sonraki haftalarda yavaş yavaş yeniden aşık oldular.

Bay Archuleta, “Çocuk gibiydik, oyuncuyduk ve Denver’ın her yerinde zıplayarak birbirimizin arkadaşlığından zevk alıyorduk” dedi.

Nisan ayında Bay Jones, Bay Archuleta’nın evine taşındı. Ve Ekim 2020’de birlikte ilk evlerini aldılar.

Bay Archuleta, lisans derecesini Colorado Boulder Üniversitesi’nden psikoloji alanında almıştır. Bay Jones, Denver’daki Auraria kampüsünde örgütsel iletişim alanında lisans derecesi peşinde. KeyBank’ta yönetici asistanlığı yapmaktadır.

Temmuz 2022’de Bay Archuleta, Bay Jones’a Denver’daki Cheesman Park’ta, dalları yere değen ve gölgelik benzeri bir yapı oluşturan bir ağacın altında evlenme teklif etti. Orada, Bay Archuleta, ilişkileri hakkında yaptığı bir videoyu gösteren bir televizyon ekranı kurdu. Archuleta, tek dizinin üzerine çöktü ve Jones’un en yakın 15 arkadaşı ve aile üyesinin saklandığı yerden çıkıp bağırdığını, bağırdığını ve Bay Jones’u “yarı ölümüne” korkuttuğunu söyledi.

Bir ay sonra, Bay Jones, Özgürlük Anıtı’ndaki hurda bakırdan ve Bay Archuleta’nın vaftiz annesinin küllerinden yapılmış pembe altın bir yüzükle evlenme teklif etti. Bay Jones, Bay Archuleta’nın arkadaşlarını ve ailesini Union İstasyonu’nda topladı. Bay Archuleta bu istasyona giden bir trendeydi ve tren istasyona yanaştığında tüm konfeti topları ateşleniyordu.

Archuleta, “Terminalin tamamı mavi ve pembe renklerle kaplandı” dedi. Bunu brunch izledi ve ardından çift, Bay Archuleta’nın 39. doğum günü hafta sonu için New York’a uçmak üzere doğruca havaalanına gitti.

6 Mayıs’ta çift, Albuquerque’deki Los Poblanos Historic Inn & Organic Farm’da, aynı zamanda Bay Archuleta’nın ortaokul öğretmeni olan Amerika Evrenselci Kilisesi’nin atanmış bir bakanı olan Miranda Odom tarafından evlendi.

Archuleta, “Hayatımın büyük bir bölümünde, sevme şeklim kendimden nefret etmemin kaynağıydı,” dedi. “O gün kalbimdeki tema, ‘Burada başardık’ idi. Başardık.'”

Bugün

Eğer 6 Mayıs 2023

Nerede Los Poblanos Tarihi Hanı ve Organik Çiftlik, Albuquerque

“Burada evlenmeyi hayal edebiliyor musun?” Denver’dan Bay Archuleta’nın kız kardeşinin Arizona’daki evine her gittiklerinde çift, mekanda dururdu. Bay Archuleta, “Orası çok özel bir yer” dedi. “‘Burada evlenmeyi düşünür müydünüz?’ diye şakalar yapardım.” Bay Jones, tatil köyünde evlenmek için gizlice bir piyangoya girdi ve bir yer kazanmayı başardı.

Mavi birşey Archuleta’nın vaftiz annesinin oğlu, düğünden altı hafta önce öldü. Kız kardeşleri, Bay Archuleta’ya mavi kadranlı saatini verdiler. “Benim Nina yüzüğümdeydi ve kuzenim bileğimdeydi,” dedi Bay Archuleta.

sessiz alay Tören sırasında, 40 konuğun tamamı çifte katıldı ve Bay Jones’un babası Tony Jones ilişkilerinin hikayesini paylaştı. (Bay Archuleta’nın oğlunun kimliğini kabul eden ve destekleyen annesi Deborah Archuleta ve Bay Jones’un annesi Helen Amburn-Jones da hazır bulundu.) Hikayede çiftin dörtlüden sonra yaşadığı noktaya geldiğinde -yıl tatili, herkes sessizce bahçeye çıktı. Davetliler yerlerini aldı ve çift mihraba doğru yürüdü. Sonra Bay Jones’un babası hikayeye devam etti. Archuleta, “Paskalya’da tarihimizi sembolize etmek için görebileceğiniz bir töreni anımsatıyordu” dedi.