Benzer bir trajediyi paylaşarak kurulan bağlantı

babaadam

Aktif Üye
Bay Hager, Bruce Linton Hager’ın Şubat 2018’de Florence Leggett Buchanan’la ilk randevusunda “her şeyin bize karşı olduğunu” düşündüğünü söyledi. Artık kapalı olan Grand Central Terminal’deki Michael Jordan’s Steak House NYC’de buluştular. “Barda seksenlerin müziği patlıyordu” dedi. “Aşağıda bir flaş kalabalık vardı. Neredeyse birbirimize bağırmak zorunda kaldık, o kadar gürültülüydü ki.”

Ancak tüm bu gürültü, kalabalık ve karmaşanın ortasında trajik bir ortak noktaları olduğunu keşfettiler: Her iki anne de 50 yıl önce, altı hafta arayla intihar ederek ölmüştü.

İkili Ocak ayında Bumble’da tanışmıştı ve 69 yaşındaki Bay Hager, flört uygulamalarında tanıştığı insanlarla gerçek bir bağ kurma umuduyla her zaman havadan sudan sohbetleri geride bırakmayı alışkanlık haline getirmişti. Akşam yemeğinde Greenwich, Connecticut’ta “işlerin iyi gitmediği” bir yerde büyüdüğünü söylediğinde Bayan Buchanan dinledi. Bay Hager ona, “Temmuz 1968’de ben 14 yaşındayken annem intihar etti” dedi.

[Click here to binge read this week’s featured couples.]

68 yaşındaki Bayan Buchanan, kendisini duymuş olmasına rağmen ondan söylediklerini tekrarlamasını istedi. “O kadar şok oldum ki birkaç saniyemi almak zorunda kaldım” dedi. Daha sonra annesinin Haziran 1968’de, kendisi 13 yaşındayken memleketi Londra’da intihar ederek öldüğünü söyledi.

O akşam Bay Hager’in deyimiyle “şans ürpertisi” ile restorandan ayrıldılar. Bayan Buchanan da bir enerji dalgası hissetti. “Hemen bağlantı kurduk” dedi.

Bayan Buchanan ve Bay Hager, Manhattan’ın finans bölgesinde yaşıyorlar. Serbest pazarlama müdürü, yaratıcı yönetmen ve film yapımcısı olarak çalışıyor. Connecticut College’dan İngilizce ve felsefe alanında lisans derecesine sahip olan Bay Hager, temmuz ayında muhasebe firması KPMG’den pazarlama müdürü olarak emekli oldu ve yakın zamanda 1987’deki borsa çöküşüyle ilgili bir roman yazmayı bitirdi.

İkisi de boşanmış. Bayan Buchanan’ın ilk evliliği 1985’te sona erdi; ikincisi 2007’de. Bay Hager’in ilk evliliği 2006’da sona erdi. Bayan Buchanan’ın iki çocuğu var: Harrison Spelman, 30 ve Octavia Spelman, 28. Bay Hager’in oğlu Eric Hager, geçen yıl intihar ederek öldü. Kendisi 27 yaşındaydı. Kızı Zoe Hager ise 25 yaşındaydı.

İkisi ilk buluştuğunda Bay Hager hâlâ çocuklarının büyüdüğü Montclair, New Jersey’de yaşıyordu. “Eve dönüş yolu boyunca bunun inanılmaz olduğunu düşündüm; benim yaşadıklarımın aynısını yaşayan biriyle tanışmak” dedi. “Bu kişi hakkında her şeyi bilmek istedim.”

O kış bir sonraki randevularında, her ikisinin de 90’larda o zamanki eşleriyle katıldıkları bir düğün de dahil olmak üzere daha fazla tesadüf ortaya çıktı. İki randevudan sonra Bayan Buchanan, Bumble’ı görmezden gelmeye başladı. Ağustos 2019’da onu taşınmaya davet etti.

Bay Hager, “Delicesine aşıktım, birbirimizin cümlelerini tamamladık ve onun New York’ta olmayı benim Montclair’de olmayı istediğimden daha çok istediğini anladım” dedi. Evini ve birçok eşyasını sattı. Kovid-19 salgını başladığında çift, hayat arkadaşı olarak uyumlarını sağlamlaştırmıştı.

17 Şubat 2022’de Bay Hager, turmalin Toi Et Moi yüzüğüyle yatakta kahve içmeyi teklif etti. Bayan Buchanan’ı kabul etmek ikisinin de istediği kadar kolay olmadı. “Benimle evlenir misin” demeden yüzüğün tek başına niyetinin sinyali olacağını düşünüyordu. Tam olarak emin değildi ve sormak zorundaydı. Onun onayı ve onun “evet”i, her ikisi için de endişe verici bir anı etkisiz hale getirdi.

Eric Haziran ayında aniden öldüğünde 2022 için bir düğün planlıyorlardı. Bayan Buchanan’ın oğlunun da aralarında bulunduğu oda arkadaşlarıyla birlikte Williamsburg, Brooklyn’de yaşadı. Bay Hager, “Kendi canına kıyan bir annenin oğlu olduğunuzda, dikkat etmeniz gereken tüm işaretleri bildiğinizi sanırsınız” dedi ve Eric’in depresyonu konusunda “çok kapalı” olduğunu ekledi. Bay Hager, Bayan Buchanan’ın desteğinin onu devam eden kederi boyunca taşımasına rağmen, geçen yılın “evlenme zamanı değil, yas zamanı” haline geldiğini söyledi.

Çift, 15 Eylül’de Manhattan Şehir Kâtibi ofisinde görevli Yanfang Chen’in yönettiği samimi bir törenle evlendiklerinde Eric’in yokluğunu şiddetle hissetti. Bay Spelman tanık olarak hareket etti; Çiftin kızları ve Bayan Buchanan’ın kız kardeşi Emily Buchanan da toplantıya katıldı.

Ertesi gün, çift ve çocukları – iş botları ve can yelekleri giymiş – çalışan bir römorkörle geldikleri Manhattan’daki North Cove Marina’da 90 arkadaşları ve aileleriyle birlikte kutlama yaptılar. Daha sonra maiyet, Le Bölgesi’ndeki Fransız yemekhanelerindeki Le Bar’a gitti; burada çiftin arkadaşları üç törensel kutsamayı sundular: bir Katolik, bir Yahudi ve bir deeksha (veya birlik) kutsaması.

Düğünün son kadeh kaldırmasının ardından çift, birbirlerine aldıkları hediye için annelerine teşekkür etti. Sayın Hager, “Bizi bir araya getirdiği için annelerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Bayan Buchanan, her ikisinin de hayal ettiği bir sonraki yaşamda, “Muhtemelen çay fincanlarını birbirine tokuşturuyor olacaklar” dedi.

İntihar düşünceleriniz varsa, 988 İntihar ve Kriz Yaşam Hattına ulaşmak için 988’i arayın veya mesaj gönderin ya da ek kaynakların listesi için SpeakingOfSuicide.com/resources adresine gidin.