Bir AI seyahat asistanı Milano’da teste tabi tutuldu

çavuş

Aktif Üye
Listemde yer alan aperitivo noktalarına göz atmak için henüz çok erkendi, bu yüzden ChatGPT’den bana Milan’ın “gizli mücevherlerini” göstermesini istedim. “Vintage dükkanları, sokak sanatı ve canlı bir gece hayatıyla modaya uygun bir mahalle” olarak tanımladığı Porta Ticinese de dahil olmak üzere çeşitli seçenekler önerildi.

Ama biraz sanat ve tarih görmek için can atıyordum ve başka bir ChatGPT önerisinde karar kıldım: Azizlerin hikayelerini ve İncil’den sahneleri tasvir eden çarpıcı, renkli fresklerle dolu bir kilise olan San Maurizio al Monastero Maggiore Kilisesi. Sıra yoktu ve sanal asistanımın seyahat programının son durağı olan Locanda alla Scala’da beni bekleyen geleneksel (ve lezzetli) Milan usulü dana pirzola yemeğinden önce günü bitirmek için huzurlu bir yoldu.

ChatGPT’den gece için orta sınıf bir butik otel önermesini istemiştim ve bana her biri tek cümlelik bir açıklama içeren dört seçenek sunuldu. Normalde bir otel odası rezervasyonu yapmadan önce kapsamlı araştırma yaparım – yorumları okurum ve yerel arkadaşlardan tavsiye isterim. Ancak bu bir deney olarak sonuçlandı, bu yüzden seyahat asistanına güvendim ve ilk gecemde ChatGPT’nin “sürdürülebilirlik ve sağlıklı yaşam odaklı” bir butik otel olarak tanımladığı Hotel Milano Scala’yı seçtim.

Otel, birçok önemli turistik mekana yürüme mesafesinde elverişli, merkezi bir konumdaydı. Personel dostça ve oda rahat ve temizdi, bir filtreleme sistemi aracılığıyla “mükemmel iç hava kalitesine” sahip olduğunu iddia ediyordu. Ancak küçük bir butik otel olmasına rağmen, özellikle kahvaltıda, aynı anda yemek salonuna akın etmeye başlayan turistlerle dolup taşıyordu.

insan dokunuşu

Buna karşılık, Dreamsteam Exclusive Travel’ın (lüks Virtuoso ağının bir üyesi) Milano merkezli seyahat tasarımcısı Franziska Basso’nun tavsiyesi üzerine ikinci gece kaldığım Locanda Pandenus, bir evden çok bir evde kalıyormuş gibi hissettirdi. otelden eve. Bir restoranın yukarısındaki küçük bir merdivenle erişilen sadece dört yatak odasıyla, butikler, sanat galerileri ve sanat galerileriyle dolu büyüleyici Brera bölgesindeki merkezi konumuna rağmen sessiz ve rahattı ve şehrin koşuşturmacasından kopmuş gibiydi. restoranlar.