Bir bisiklet gazetecisi, Avrupa’daki en iyi bisiklet rotalarını bulmak için kalabalığa sordu

çavuş

Aktif Üye
Greg LeMond bir bisikletçiyken haber yaptınız, ancak bir önceki kitabınız olan Kuzey Amerika Bisiklet Atlası’nı da onunla birlikte yazdınız. Bu nasıl oldu?

Yayıncı Rizzoli benden “Kuzey Amerika Bisiklet Atlası” kitabını yazmamı istedi. Bazı yerler biliyorum ama Amerikalı bir uzmana ihtiyacım var dedim. Greg çok sevindi. Yayıncıyı geri aradığımda, “Kuzey Amerika’yı tanıyan birini buldum. Onu tanımıyor olabilirsiniz ama uzun zaman önce bir bisikletçiydi.” Greg LeMond olduğunu söylediğimde, “Vay canına” dediler. Böylece, ilk tanışmamızdan 40 yıl sonra, Greg ve ben Atlas Kuzey Amerika’yı birlikte yazdık .

Bisiklete binme, özellikle seyahat, sporla uğraştığınız kırk yılda nasıl değişti?

Konu bisiklete binmek olduğunda her şey değişti – insanların bisikletlere bakışı, bisikletçilere bakışı ve biz sadece yeni bir seyahat çağının, bisikletle paketlemenin şafağındayız. Fransa’da çok yeni. Covid’den hemen önce gördük. Ancak Covid ve sonrasında, birkaç gün tatilini tek başına, arkadaşlarıyla, çocuklarla, spor veya turizm için bisiklet sürerek geçirmek isteyen birçok insan var – örneğin, kaleleri görmek ve en iyi şarabı tatmak için Loire à Vélo boyunca. yol boyunca. Pek çok farklı sürüş türü var. Ama şimdi bisiklet zamanı.

E-bisikletler hakkında ne düşünüyorsunuz?

E-bisikletler harika bir gelişme. Ben e-bisikletlerin büyük bir savunucusuyum çünkü onların hiç bisiklete binmemiş insanları bisiklete bindirdiklerini görüyorum. Sağlığı iyi olmayan veya bisiklete binemeyecek kadar yaşlı insanlara yardımcı olduğunu düşünüyorum. Fransa’da harika bir gelişme.

Strava gibi topluluklar ve teknolojiler, insanların dünyayı bisikletle keşfetme şeklini nasıl değiştirdi?

Strava’nın ilk yıllarında, kendinizi başkalarıyla karşılaştırmanın bir yolu olarak görülüyordu. Ancak insanlar Strava araçlarının en iyi rotayı bulmak için kullanılabileceğini keşfettiler. Harika çünkü Strava bir teknoloji ama artık aynı zamanda sosyal bir mecra. Ve Strava’da üç farklı kişiye bir soru sorarsanız, ikisi – bundan eminsiniz – ve genellikle üçü birden yanıt verir.

Bu kitap, bisikletçilerin bir sonraki destansı bisiklet sürüşlerini bulmalarına nasıl yardımcı olacak?

Kitabın sayfalarını çevirmeniz yeterli. Dağları kıyılarla, ovalarla ve pek çok alçak sıradağla karıştırmaya çalışıyorum. Almanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Slovenya’da daha önce bilmediğim tüm sıradağlar beni çok şaşırttı – isterseniz kendinize meydan okuyabileceğiniz birçok manzara var.