Bir gezgin için akıllı teknoloji, otel deneyimini mahvediyor

çavuş

Aktif Üye
İsviçre Alpleri’ndeki butik otelimde, akşam yemeğinden jet-lag ve biraz sarhoş olarak döndüm ve yatak açma hizmeti sırasında banyo aynasında bir televizyon buldum. Duvar panelindeki tüm düğmelere bastım ve ardından yatağın yanındaki anahtar kutusundaki anahtarları denedim. Hiç bir şey.

Odada telefona benzer bir şey bulamadığım için (unutmayın, sarhoştum), onu gizlice lobiye soktum ve “akıllı aynamı” kapatmak için bir resepsiyonistle geri döndüm. Yirmi dakika sonra, üzerimde pijamalarım vardı ve yeni bir zorlukla karşılaştım: Çevirdiğim hiçbir düğme, çevirdiğim hiçbir düğme banyonun ışığını kapatmıyordu. Kapıyı kapattım, gözlerime bir yüz maskesi taktım ve memnundum.

Bu günlerde, otel odalarında bir akıllı teknoloji seli tarafından karşılandığımda, her şey geçinmekle ilgili. Sesle Etkinleşen Işıklar. Chatbot Konsiyerjleri. TV’lerde QR kodları. Mobil tarayıcı veya uygulamalar aracılığıyla check-in. Arabam için valeye mesaj attım. Beni motorlu perdelerle çalıştırmaya bile başlamayın – Miami’de okyanusla yüzleşmeye çalışmak, Faulkner’ın üstesinden gelmeye çalışmak kadar zordu. Hepsi can sıkıcı. Ve ezici.

Endüstri dergisi Hospitality Technology ve Las Vegas’taki Nevada Üniversitesi’ndeki William F. Harrah Hospitality Koleji tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, 100 otel operatörünü araştırdı ve check-in kioskları ve mobil oda anahtarları gibi self servis özelliklerin giderek daha popüler hale geldiğini buldu. endüstri genelinde patladığı kabul edilmektedir.

Taraftarlar, otel deneyimini kişiselleştirmek ve konukların ihtiyaçlarını tahmin etmekten “sürtüşme noktalarını” azaltmaya ve personeli serbest bırakmaya kadar, bu yatırımların konuklara sayısız fayda sağladığını söylüyor.

Honeywell Technologies’in Bina Teknolojileri işinin küresel genel müdürü Neha Jaitpal, dünya çapında 2 milyondan fazla otel odası için “sezgisel” çözümleri yönetiyor ve Accor ve Fairmont Hotels & Resorts gibi şirketler için çalışıyor. “Uzun bir seyahat gününden sonra otel odanıza geldiğinizi ve odanızın sıcaklık, ışıklandırma ve hatta perdelerin konumu gibi tercih ettiğiniz ayarlara göre ayarlanmış olduğunu hayal edin” dedi. “Otomasyon, konuk odalarının insan etkileşimine gerek kalmadan kişiselleştirilmesine olanak tanıyor.”

“Akıllı otel odaları, kendi kaderini tayin hakkıyla ilgilidir” Konaklama Teknolojisi Genel Yayın Yönetmeni Robert Firpo-Cappiello dedi. “Temassız etkileşimler, pandemi sırasında oteller için hayatta kalma faktörü oldu. Artık insanlar alıştı. Geri dönüş yok.”

Evet, konuştuğum bazı (genç) gezginler onu seviyor.

25 yaşındaki davulcu ve turne müzisyeni Eddie Burns, “Wynn Hotel’de Alexa’nın panjurları kapatmasını, ışıkları söndürmesini ve müzik çalmasını izlemekten keyif aldım” dedi. “Çok geç geldim ve her şeyi yataktan yönetebilmek harikaydı.”

güç avucunuzun içinde mi?

Bir “misafir teknoloji sağlayıcısı”, konukları her yerde bulunan cep telefonlarına daha fazla güvenmeye çağırıyor.

Hyatt ve Marriott gibi küresel markalarla çalışan Sonifi Solutions, Inc., konukların oda içi TV’lerinde benzersiz QR kodları oluşturur – web tabanlı bir restoran menüsünde yaptığınız gibi etkinleştirip telefonunuzun kamerasıyla tarayın. Bu sizi bir uygulamaya veya web sitesine götürecektir. Daha sonra konuklar telefonlarını kullanarak TV’lerini ve ışıklarını kontrol edebilir, konsiyerj ile bağlantı kurabilir (sohbet yoluyla), oda içi yemek sipariş edebilir veya spa randevusu alabilirler. Platformun “kişiselleştirme” bölümü, konuk davranışına ve bir sadakat programından alınan bilgilere dayalı olarak bir fitness tutkunu için bir yoga sınıfına veya bir futbol fanatiği için ESPN’ye ayarlanabilen TV’ye kadar uzanıyor.

Sonifi’nin kıdemli başkan yardımcısı Kara Heermans, “Mobil yetenekleri optimize ederek ve telefonu bir tatmin yeri olarak kullanarak konuklar zamandan tasarruf ediyor” dedi.

Şarap ve alkollü içkiler pazarlama şirketi Colangelo & Partners’ın başkan yardımcısı 33 yaşındaki Juliana Colangelo bir hayran (Yaşına dikkat edin.)

“Smart TV QR kodları ile, otel fitness derslerinden vale park hizmetine kadar ihtiyacım olan her şeyi telefonumda alabiliyorum” dedi ve odalarda QR kodları olmasını dilediğini ve personele bahşiş vermek istediğini ekledi. “Artık üzerimde hiç nakit param yok.”

“Ruhsal enerjiyi” boşa harcayan bir sistem.

Ama geri dönebilir miyiz lütfen? Otelciler ve onları yapan teknoloji şirketleri tarafından talep üzerine lanse edilen bu “konuk eklemeleri” benim için talep görmüyor. Bunlar gerçekten de engellerdi -benimle uyku, ben ve parasını ödediğim manzara ve ben ve sert yastıklar arasındaki engeller (Miami’de bu istek tablette bir seçenek değildi ve kimse ev telefonuna cevap vermiyordu). Bir zamanlar karmaşık olmayan şey şimdi aptalca bir şekilde karmaşık.

“Bir otel odasına girip rahatlardım. Benim gibi hüsrana uğramış bir otel olan ABD Holokost Anı Müzesi’nin bölge müdürü 67 yaşındaki Jill Weinberg, “Şimdi bir görev, ışıkların nasıl kullanılacağını ve elbette otelin ticari kanalına ayarlanan televizyonun nasıl kapatılacağını bulmaktır” dedi. misafir. “İşte her seyahat ettiğimde zihinsel enerjimi boşa harcamama izin veren yepyeni bir sistem.”

“Kişiselleştirilmiş” otel odalarında başka bir sorun mu var? Onlar kişiliksizdir. “Akışkan” işlevsellik ne karakter ne de ruh yaratır; insanlar yapar. Resepsiyonda karşılanmayı, kapıcıyla restoran fikirlerini tartışmayı ve genellikle ilginç yerel ipuçları veren diğer personelle sohbet etmeyi seviyorum. Bir odanın Pilates’i sevdiğimi “bilmesi” ve termostatın 69 dereceye ayarlanmış olması umurumda olmaz. Ve sadece havlu istemek için bir uygulama indirmiyorum. Hizmetçilere soramaz mıyım?

Diğer gezginler de bunu istiyor.

Lüks seyahat acentesi Local Foreigner’da danışman olan Stephanie Fisher, müşterilerinin çoğunun “kişisel hizmet sunan ve misafir ilişkisinin çok önemli olduğu otelleri arzuladığını” söyledi.

“En iyi anılar, cihazlarla değil, insanlarla bağlantı kurmaktan gelir” diye ekledi.

Neyse ki benim ve diğer birçok misafir için, tüm oteller teknolojiyi gelecek için her derde deva olarak görmüyor. Bazıları, Ann Arbor, Michigan ve Nashville gibi kolej kasabalarındaki bir butik oteller zinciri olan Graduate Hotels gibi, Wi-Fi ve birkaç akıllı TV dışında kasıtlı olarak analogdur.

Graduate Hotels’in kurucusu Ben Weprin, “Hepimiz nostaljiyle, konukları daha basit bir zamana taşıma fikriyle ilgiliyiz, bu nedenle asla sıra dışı şeylere girmedik” dedi. “Misafirlerin üniversite topluluğuyla iç içe olmalarını ve ardından dinlenmek için odalarına dönmelerini istiyoruz. Sloganımız: Metaverse’den evrene.”

Avrupa’da Rocco Forte Hotels odalarında sunulan tek teknoloji yüksek hızlı internettir. Yine de bu, teknolojinin en üst düzeyde olduğu anlamına gelmez: Fedailer, ön büroya bir konuğun adını bir kulaklık aracılığıyla söyler, böylece check-in sırasında kişiselleştirilmiş bir karşılama alırlar ve arka uç sistemleri, personelin konuğu hatırlayabilmesi için tercihleri takip eder. konuk sabah kahvesi özel siparişinin adını “hatırlayabilir”. Son teknoloji değil. Mesele bu.

Ve bu benim için sorun değil. Sirkadiyen ritmime uyan insan merkezli aydınlatma fikri asil bir fikir olsa da, lütfen bana bir ışık anahtarı verin. Belki de diğer ucunda bir insan olan eski moda bir sabit hat. Fazlasıyla iyi olacağım. Daha mutlu ve rahat bir misafir olacağım.

Haberler Seyahatini Takip Edin -de instagram Ve Haftalık Travel Dispatch bültenimize kaydolun Bir sonraki tatiliniz için daha akıllı seyahat ve ilham için uzman ipuçları almak için. Gelecekteki bir kaçışın hayalini mi kuruyorsunuz yoksa sadece bir koltukta mı seyahat ediyorsunuz? bizimkilere göz atın 2023’te 52 destinasyon.