Bir Ön Sayfa Önerisi – Haber

babaadam

Aktif Üye
Ann DeHovitz geçen hafta kocası Dr. Ross E. DeHovitz.

“Fanatik” çok güçlü bir kelime olmayabilir. doktor California, Palo Alto’da yarı emekli bir çocuk doktoru olan DeHovitz, tıp fakültesindeyken her gün The Times’ı okumaya başladı. Her ayrıntıya dikkat etti. 7 Kasım 1982 sayısı California’da ön kapağına tarih basılmadan çıktığında, onu bir koleksiyoncu parçası olarak sakladı. Ayrıca 1. sayfanın altındaki “okuyucu reklamları” olarak bilinen ücretli küçük ipuçlarına da baktı. (2008’de durduruldular.)

Bazıları anlayışlıydı: “Yahudi kadınlar/kızlar Şabat mumlarını gün batımından 18 dakika önce yakmayı hatırlar.” Bazıları dokunaklıydı: “Sevgili Paul, bugün 68 yaşına girecektin. Sen çok özlüyorum. Char.” Diğerleri şefkatliydi: “Sherry, seni seviyorum ve sana saygı duyuyorum. MBW”

Kamyon şoförü 4 Ağustos gazetesini Ann’in San Francisco apartmanına teslim ettikten sonra, Ross ondan gazeteyi yüksek sesle okumasını istedi ve çok kötü bir gün geçirdiğini söyledi. Garip bir istek olduğunu düşündü ama yerine getirdi. Ann 1. sayfayı ara vermeden, burada başka kelimelerle ifade ederek ve orada atlayarak bitirdi. Sonra 2. sayfayı çevirmeye başladı. Hayır, dedi, ön sayfaya tekrar bak. İşte o zaman sayfanın sonundaki iki küçük çizgiyi gördü.

“Kahretsin, evet, seninle evleneceğim” diye yanıtladı.

Bugün, iki yetişkin kızı olan DeHovitze’ler 65 yaşında. Bayan DeHovitz birinci sınıfa ders veriyor. Çift, geçen hafta New York’a yaptıkları bir gezide The Times’daki Müze’yi ziyaret etti. Normalde halka kapalıdır, ancak Dr. DeHovitz bir müze bağışçısıdır: 2021’de The Times’ın tarihsiz ender nüshasını koleksiyona bağışlamıştır.

Şimdiye kadar gördüğüm tek tarihsiz ön sayfa. The Times, basın zamanında “soğuk tipte” sayfalar yazdı. Türleri ve resimleri olan küçük kağıt parçaları, mumlu yapıştırıcı ile özel düzen panolarına yapıştırıldı. Bu küçük parçalar bazen taranamadan panolardan düşüyordu. Muhtemelen sorunun başına gelen de buydu, Dr. Kaliforniya’da DeHovitz. (New York baskısı sağlamdı.)

Times’ın güvenilirliği konusunda her zaman endişe duyduğum için, Bayan DeHovitz’e kocasının sonsuz aşk ilanının doğru çıkıp çıkmadığını sormak zorunda kaldım. Öyle olduğunu söyledi ve alyanslarının her birinin iç kısmına “Sonsuza Kadar” kazınmış olduğunu ekledi.

In Times Past sütunu, eserler aracılığıyla Haberler’ın tarihini araştırıyor.