Bir otel zincirinde çalışan deniz biyoloğuyla tanışın

çavuş

Aktif Üye
Karbon nötrlüğü, sıfır atık ve yalnızca sorumlu tedarikçilerden deniz ürünleri: Pek çok butik ekoturizm destinasyonu, özellikle de az sayıda lüks gezgine yönelik olanlar, bunun gibi sürdürülebilirlik hedeflerini karşılayabilir veya bu hedeflere yaklaşabilir, peki ya onlarca yıllık bir tatil beldesine ne dersiniz? 14 ülkede 97 mülk işleten şirket mi?

Iberostar Group'un küresel sürdürülebilirlik direktörü Megan Morikawa, büyük tur operatörlerinin gezegenin daha iyi koruyucuları olabileceğini kanıtlamak istiyor. Stanford eğitimli deniz biyoloğu, bu hedeflere ve daha fazlasına ulaşmak için bilimi kullanıyor; örneğin özel sektöre ait otel şirketinin mercan araştırma laboratuvarları kurmasına ve mutfak atıklarını azaltmak için yapay zeka destekli çöp kutularını yerleştirmesine yardımcı oluyor.

Yaklaşık iki saat süren görüntülü görüşmede Dr. Morikawa, akademiden konaklamaya geçiş kariyerini, seyahat endüstrisinde işbirliğinin önemini ve destinasyonlara sürdürülebilir turizm araştırması, stratejisi ve eğitimi sağlayan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Travel Foundation'daki yeni rolünü anlattı.

Bu konuşma, netlik sağlamak amacıyla düzenlendi ve özetlendi.

Doktora teziniz için sizi mercan resiflerinin ölümünü araştırmaya iten şey neydi?

Temel olarak mühendislik geçmişim, gezegendeki türleri daha iyi korumak için genetik ve genomik teknolojisini nasıl kullanabileceğimizle ilgili.

Doktora derecem Danışman Stephen Palumbi genetik, genomik ve mercan resiflerine odaklandı. Bütün teklifi şuydu: Dünyanın en dayanıklı mercanlarını bulabilir miyiz, onları neyin dayanıklı yaptığını bulabilir miyiz ve bunu iklim değişikliğinin kazananlarını ve kaybedenlerini tahmin etmek için kullanabilir miyiz, böylece yöneticiler resifleri nasıl onaracaklarını daha iyi anlayabilir mi?

Seyahat etmeye nasıl başladınız?

Doktora tezimin sonundaydı. Stanford'dayken Iberostar'ın Başkan Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Direktörü Gloria Fluxá Thienemann ile tanıştım. Danışmanım ve ben şaşırtıcı bir şekilde şunu merak ettik: “İspanyol bir otel sahibinin araştırmamıza ne ilgisi var?”

İlk konuşmamızda onun bilime gerçekten ilgi duyduğu ortaya çıktı. Gloria'nın okyanus bilimine olan tutkusu şu anda yaptığımız şeylerin çoğunu mümkün kıldı.

Akademiden Iberostar'a taşındım çünkü gerçekten tutkulu insanlar, mercan resifleri gibi kritik ekosistemlere yönelik çözümleri ölçeklendirmek için özel sektörden yararlanmak istiyor.

Iberostar'ın şu anda üç ülkede üç mercan laboratuvarı ve yedi su altı fidanlığı var. Bu nasıl başladı?

Katıldığım ilk yıl, ilk mercan laboratuvarımızı Dominik Cumhuriyeti'ndeki arazide kurduk. Eğer bunu akademik açıdan yapsaydık dört beş yılımızı alırdı.

Mercan laboratuvarı üç şeyin bir arada olduğu bir yerdir. Burası konukların ve diğerlerinin uğrayabileceği ve birçoğunun mercanları ilk kez görebileceği bir sosyal yardım merkezidir. Ama aynı zamanda bir genetik bankasıdır: Karayipler'deki mercanlar yaygın hastalıklar ve beyazlama olayları gibi birçok zorlukla karşı karşıyadır. Bir genetik bankasına sahip olmak genetik çeşitlilik açısından önemli bir varlıktır. Üçüncü hedefimiz mercan ağartmasını yeniden yaratmak: Laboratuarda küçük tanklar kullanarak ısı dalgalarını yeniden yaratan karmaşık bir sistem var, böylece bireysel mercanları strese sokabilir ve tıpkı doktora tezimde yaptığım gibi kazananları ve kaybedenleri tahmin edebiliriz.

Iberostar, otellerdeki fosil yakıtları elden çıkardı, Brezilya'da bir atık yönetim sistemi oluşturmak için ortaklık kurdu ve daha fazlasını yaptı. Bu değişiklikleri nasıl yapıyor?

Soru her zaman sürdürülebilirliğin nasıl ölçeklendirileceğidir. Ölçeklendirme, örneğin iş hedefleri hakkında üst düzey bir stratejik ses ile konuşabilmenin ve ardından bunları bir otel müdürünün gerçekleştirmesi gereken fiili eylemlere dönüştürmenin ilginç bir birleşimidir.

Çünkü bu sadece bizim liderliğimizle ilgili değil. Operasyonlarımızdan satın alma ekibimize ve İK yöneticimize kadar hepimiz iklim değişikliğinin işimiz için oluşturduğu risklerin farkındayız. Yani bu konuda bir şeyler yapma tutkusu ve coşkusu oradaydı ve ateşlenmesine gerek yoktu.

Bana şu çöp kutularından bahset.

Gıda atıklarımızı çok önemsiyoruz; yılda yaklaşık 45 milyon öğün yemek sunuyoruz.

Yapay zekalı atık yönetim şirketi Winnow ile ortaklığımız sayesinde, mutfaklarımıza yapay zeka destekli kamera ve şeflerin modeli ilk ay boyunca kameranın gördüklerine göre eğitmesine olanak tanıyan teraziye sahip cihazlar kurduk. Zamanla sistem, israf edilenleri otomatik olarak kaydeder.

Bu verilerle hem bu ekonomik kayıplar hem de karbon ayak izi kayıpları hakkında geri bildirim alabiliyoruz. Ve son olarak: neyi atıyoruz? Peki bu, ertesi gün nasıl yiyecek üreteceğimiz konusunda bilgi sağlamaya nasıl yardımcı olabilir?

Iberostar'ın sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik en büyük zorluklar neler?

Seyahat endüstrisi farklı sektörlerdeki birçok farklı şirketten oluşur. Ve bunların nasıl birbirine bağlandığını anlamak gerçekten zor olabilir; özellikle de doğal kaynakların korunmasında hepimizin oynadığı rol göz önüne alındığında. Biz bir sahil tesisi şirketi olduğumuz için, bu alanlarda erozyon ve diğer etkileri gördüğümüzde bu gerçekten açık ve nettir. Ancak gezi sağlayıcılarımızdan biri bunu günlük yaşamda pek düşünmeyebilir.

Bir bilim insanı olarak, daha önce yapılmamış şeylerin nasıl yapılacağına dair birçok keşfin, yeni materyallerin hızla özümsenmesini ve birden fazla dil konuşabilme becerisini gerektirdiğini biliyorum. Ve bununla dilsel dilleri kastetmiyorum; Araştırma açısından hükümet açısından, iş dünyası açısından konuşmayı kastediyorum. İşbirliğinin önündeki en büyük engel, birbirimizle etkili bir şekilde iletişim kuramamamızdı.

Bu değişiklikler bir misafirin görebileceği bir şey mi?

Lüks bir konaklama deneyiminin tek kullanımlık plastik gerektirmediğini gösterdiğimizi oldukça cesur bir şekilde söyledik. Tek kullanımlık plastiklerin bulunmadığı bir alan gördüğünüzde onu gözden kaçırmanın zor olduğunu söylemek isterim. Çoğunlukla başlangıçta nesnelerin kaldırılması gerektiğini varsayabilirsiniz. Ancak operasyon ekibimizin daha iyi bir ürün deneyimini zarif bir şekilde nasıl sunabileceğimiz konusunda eleştirel bir şekilde düşündüğünü düşünüyorum. Muhtemelen bunu görebilmemizin en somut yolu budur.

Seyahat vakfının amacı nedir?

Travel Foundation, turizmin dünyadaki her destinasyona mümkün olan en büyük faydayı sağlamasını ve yerel toplulukların ve çevrelerin gelişmesini sağlama amacına yönelik araştırma, strateji ve destek sağlayan İngiltere merkezli bir STK'dır. Üstlendiğim görev Mütevelli Heyeti Başkanlığıdır.

Yakın zamanda yayınladıkları bir araştırma makalesi, havacılık, ulaşım ve otelleri hesaba katarak net sıfır emisyona ulaşmak için yolların nasıl modelleneceğini inceledi. Travel Foundation aynı zamanda destinasyonların yönetim planlarını oluşturmasını da destekliyor. California Lake Tahoe için bölgenin yeni turizm patlamasını yansıtmasına ve bölge sakinlerine söz hakkı vermesine yardımcı olmak için harika işler yaptılar.

Gezginler insanların çevre üzerindeki etkisini değiştirmek için hangi adımları atabilir?

Turistlerin yapabileceği en iyi şeylerden biri kararlarına farkındalık katmaktır. Kulağa çok saçma geldiğini biliyorum ama tüketimimizde yaptığımız seçimlerden ne kadar çok anlam çıkarırsak, ortaya çıkan değeri en üst düzeye çıkarma ve bunları unutulmaz deneyimlere dönüştürme olasılığımız da o kadar artar.

Haberler Travel'ı takip edin Şu tarihte: instagram Ve Haftalık Travel Dispatch bültenimize kaydolun Daha akıllıca seyahat etmek için uzman ipuçları almak ve bir sonraki tatiliniz için ilham almak için. Gelecekteki bir kaçamağın mı yoksa sadece koltukta seyahat etmenin mi hayalini kuruyorsunuz? Bizimkilere göz atın 2024'te 52 seyahat noktası.