Bitlis’in içme suları sağlıklı mı?

babaadam

Aktif Üye
Bitlis’in içme suları sağlıklı mı?
Bitlis Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü tarafınca kent şebekesine verilen ve musluklardan akan suyun pak, kaliteli, sağlıklı, içilebilir ve inançlı olduğu bir sefer daha tahlil raporlarıyla kanıtlandı.

BİTLİS (İGFA) – Bitlis Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü tarafınca kent şebekesine verilen ve musluklardan akan suyun pak, kaliteli, sağlıklı, içilebilir ve inançlı olduğu bir sefer daha tahlil raporlarıyla kanıtlandı. Açıklamada bulunan Su İşleri Müdürü Ömer Faruk Kara, “Tüm bu tahliller kararı gösteriyor ki suyumuz; Avrupa Birliği Dünya Sıhhat Örgütü (WHO), TS266 standartları ve İnsani Tüketim Emelli Sular Hakkında Yönetmelik kıymetlerine göre inançla içilebilir. Suyumuz ayrıyeten Halk Sıhhati Genel Müdürlüğü tarafınca da tahlil ediliyor” dedi.

Bitlis Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü, bir yandan kaliteli şebeke suyunu yaptığı iletim sınırlarıyla kentin dört bir tarafına ulaştırırken bir yandan da musluklardan akan suyun kalitesini yaptığı tahlillerle sistemli olarak denetim ediyor.

Halk Sıhhati Müdürlüğü’nün de şebeke suyunu tahlil ettiğine dikkat çeken Ömer Faruk Kara, “Yapılan tüm bu tahliller, kentimizin musluklarından akan suyu itimat ortasında tüketebilmeleri için” dedi.

Halk sıhhatini önceleyerek tüm tahlil raporlarının sonuçlarını şeffaflık anlayışı doğrultusunda günlük ve aylık olarak Bitlis Belediyesinin www.bitlis.bel.tr internet sitesinde yayımladıklarını belirti.

Özellikle toplumsal medyada birtakım vatandaşlar tarafınca yapılan şikâyetlerin niçinlerinin araştırıldığını da vurgulayan Su İşleri Müdürü Ömer Faruk Kara, şu biçimde konuştu:

“Bu şikâyetleri derhâl kıymetlendirerek hususla ilgili her türlü denetim ve tahlili yapıyoruz. Lakin yaptığımız denetim ve tahliller gösterdi ki bu şikâyetlerin sebebi bina içi depo ve iç tesisat kaynaklı. Daima olarak belirttiğimiz üzere tüm vatandaşlarımız mesken ya da apartmanlarında bulunan su depolarını sistemli olarak temizletmeli ve eskiyen borular da bakteri oluşumuna niye olduğu için denetim edilmeli.”

Günlük denetim ve izlemesi yapılan Bitlis’in şebeke suyunun İnsani Tüketim Maksatlı Sular Hakkındaki Yönetmelik kıymetleri içerisinde yer aldığını söz eden Kara, “Suyumuz; Avrupa Birliği Dünya Sıhhat Örgütü (WHO) ile TS266 standartları kıymetlerine nazaran de itimatla içilebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.