BM: Finansman sorunu niçiniyle Yemen’deki kimi insani faaliyetler yakında duracak

babaadam

Aktif Üye
BM: Finansman sorunu niçiniyle Yemen’deki kimi insani faaliyetler yakında duracak
OCHA‘dan yapılan yazılı açıklamada, Yemen’de insani yardım alanındaki finansman meselesine işaret edildi.

Açıklamada, “İnsani yardım alanında faaliyet gösteren kimi ortaklar, finansmanın tükenmesi ötürüsıyla kısa mühlet ortasında hayat kurtaran müdahalelerini azaltmak yahut durdurmak zorunda kalacak” tabirleri kullanıldı.

Faaliyetlerin duracağı alanların sıhhat, su, paklık ve yerinden edilenlerin yaşadığı kamplar üzere hayati bölümleri kapsayacağı açıklandı.

OCHA, 25 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, Yemen’de 15 milyondan fazla insanın; su, kanalizasyon ve hijyen alanlarında dayanağa muhtaçlık duyduğunu ve bunlardan 8 milyonunun durumunun acil olduğunu vurgulamıştı.

Açıklamada, bu alanlarda sağlanan dayanağın, gerekli fonun yüzde 7.8’ini geçmediği kaydedilmişti.

Uzun müddettir siyasi istikrarsızlığın karar sürdüğü Yemen’de İran dayanaklı Husiler, Eylül 2014’ten bu yana başşehir Sana ve birtakım bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015’ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine dayanak veriyor.

BM’ye bakılırsa dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen’de nüfusun yüzde 80’i insani yardım ve muhafazaya muhtaçlık duyuyor.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.