Broadway kapandığında, bir sonraki eylemi bir doğaçlama önerisiydi.

babaadam

Aktif Üye
Miki Alden Abraham, 15 Ekim 2020’de eski rol arkadaşı Alex Joseph Grayson’a evlenme teklif ettiğinde oyunculuk becerilerini göstermedi. O sırada Nashville’de paylaştıkları apartman dairesinde tencereden bir şeyler atıyordu ve hayatın bundan daha kötü olamayacağını düşünüyordu.

Şu anda Broadway’in “Shucked” programında tahterevalli olan Abraham, Covid-19’un darbe üstüne darbe indirdiğini söyledi. New York tiyatroları kapatıldı. İkisi de işini kaybetmişti. “Yaptığım ve tencereden yediğim her şeyi karıştırıyordum ve ‘O adamla her şeyi atlattın’ gibiydim” dedi. Mutfakta yürürken bu öneriden etkilenen Bay Grayson, ciddi olup olmadığını bilmeden evet dedi.

31 yaşındaki Abraham ve 33 yaşındaki Bay Grayson, 6 Eylül 2019’da Once on This Island müzikalinin ülke çapındaki turnesinin provalarının ilk gününde Manhattan’daki Boulevard Carroll Stüdyolarında bir araya geldi. Her ikisi de birden fazla rol için yedek oyuncuydu. Oyuncular birkaç gün sonra turneye çıktığında, şu anda Broadway’de yeniden canlandırılan “Parade”de Jim Conley’in başrolünü oynayan Bay Grayson, Bayan Abraham’ın sinirlerini bozdu.

“Yeni en iyi arkadaşlar edinmek istemedim” dedi. “İşimi yapmaya çalışıyordum. Ama nereye baksam, Alex oradaydı. Can sıkıcıydı.” Bay Grayson’ın niyeti aşırı derecede arkadaş canlısı olmak değildi. Ancak “yeni bir ortama girdiğimde mümkün olduğunca çok insanla bağlantı kurmaya çalışıyorum” dedi. “‘Bir iş birliğine açığım’ demek istiyorum. Bu sözleşme süresince konuşabileceğin bir kişiyim.’”

Aralık ayında “yetenek aşkı” olarak adlandırdığı olay başlayana kadar göz devirme modunda kaldı. Charlotte, NC’deki performanslar arasında bir karaoke barda Bay Grayson, Train’in “Hey, Soul Sister” şarkısını söyledi. Şarkı onun ses aralığına uymuyordu. Bayan Abraham, “Onun için biraz yüksekti,” dedi. “Ama onun içinde gezinme şekli – müzikal olarak, zekice – sanki, vay, şarkının sesini daha iyi hale getirdi.”

[Click here to binge read this week’s featured couples.]

Gösteri birkaç ay sonra Covid nedeniyle kapatıldığında birbirlerine aşık oldular. Her ikisi de Kentucky, Paducah’daki bir Airbnb’de karantinaya almak için Brooklyn’deki dairelerinden ayrıldı. Bayan Abraham için bir eve dönüş oldu: Paducah’ta büyüdü ve 2015 yılında Kuzey Kentucky Üniversitesi’nden oyunculuk alanında Güzel Sanatlar Lisans derecesi ile mezun oldu.

Watertown, NY’de doğan ve sık sık yer değiştiren bir askeri ailede büyüyen Bay Grayson için bu, Bayan Abraham’ı yakın tutmanın bir yoluydu. Fredonia 2014’te New York Eyalet Üniversitesi’nden Müzikal Tiyatro alanında Güzel Sanatlar Lisans Derecesi alan Bay Grayson, “En başından beri bunun harika bir kişiliğe sahip, güzel ve eğlenceli bir insan olduğunu hissettim” dedi. “Miki’nin muazzam bir çekim gücü var,” dedi.

Temmuz 2020’de Paducah’tan Nashville’e taşınmalarının arkasında ortak bir umut duygusu vardı. Dünya açıldığında, şovmenlerin çalışabileceği bir şehirde olmak istediler. Ancak, Bayan Abraham üç ay sonra mutfakta güveç anını yaşadığında Covid hâlâ şiddetleniyordu ve işler seyrekti. Bay Grayson, “Teklif üzerinde gidip gelmek için 10 dakikamız vardı,” dedi. “Bu gerçek mi dedim. Hemen mi demek istiyorsun?’” Hemen demek istemedi. Ama olsaydı, yine de evet derdi.

Doğaçlama önerisini “Bütün olumsuzluklardan geçtik, birbirimize çok iyi uyuyoruz,” diye açıkladı. “Belki de birlikte olmak istediğim kişi budur.”

Abraham ve Bay Grayson, 8 Nisan’da Central Park’ın Conservatory Garden’da evlendiler – Haziran 2021’de taşındıkları evin yakınında, Broadway hayata dönme belirtileri gösteriyordu. Bu vesileyle Evrensel Yaşam Kilisesi bakanı olan bir arkadaş ve aktör arkadaşı Richard E. Waits, 60 konuk için kısa bir açık hava töreni yönetti.

Bir Manhattan mekanı olan Lofts at Prince’deki bir resepsiyonda çift, Dan + Shay’in “Speechless” şarkısını karaoke düet söyledi – Nashville’deki geçmişine ve Bayan Abraham’ın taşradaki şimdiki durumuna bir gönderme, müzik dolu “Shucked.” Aksi takdirde çift, düğün gününde performatif olan her şeyden vazgeçer. Bay Grayson, “Haftada sekiz gösteri yaparsanız, bu susuzluk giderilir,” dedi. “Bu daha çok tatlı bir anı paylaşmakla ilgiliydi.”