Cap Ferret, Fransa için yerel bir rehber

çavuş

Aktif Üye
T'nin aylık seyahat serisi Flocking To, yapılacaklar listenizde zaten bulunabilecek yerleri öne çıkarıyor ve düzenli ziyaretçilerden ve yerel halktan ipuçları paylaşıyor. Bizi ayda bir gelen kutunuzda bulmak ve haftalık T Listesi bültenimizi almak için buradan kaydolun. Bir sorunuz var mı? Bize istediğiniz zaman tlist@Haber adresinden ulaşabilirsiniz.

Arcachon Körfezi boyunca koruyucu bir kol gibi uzanan 25 kilometre uzunluğundaki kum yığını Lège-Cap Ferret, on ya da yirmi yıl öncesine de olsa ülkenin New York'taki Montauk'a cevabıdır. Cap Ferret – hemen hemen aynı adı taşıyan ışıltılı güneydoğu Fransız yarımadası Cap Ferrat ile karıştırılmamalıdır – sahil kasabası Arcachon'dan 30 dakikalık bir feribot yolculuğu mesafesindedir ve çeşitli, çelişkili bir manzara sunar: sakin lagündeki istiridye çiftlikleri veya havuz ve 1950'lerden bu yana Parislilerin ilgisini çeken Atlantik yakasındaki geniş sörf plajı (“Dalgalar olduğunda devasa olurlar” diyor tasarımcı ve mimar Philippe Starck).

Geçtiğimiz 15 yılda daha fazla orta sınıf ve bohem ziyaretçinin geldiği görüldü – yerel halk bunun sorumlusu olarak Guillaume Canet'nin yazıp yönettiği, Marion Cotillard'ın oynadığı 2010 tarihli Küçük Beyaz Yalanlar filmini ve yolculuk süresini kısaltan yüksek hızlı treni gösteriyor. Paris'ten Bordeaux'ya, Cap Ferret'ten yaklaşık 72 kilometre uzakta, 2017'de iki saatten biraz fazla bir süre. Yine de yarımada büyük ölçüde göze çarpmamayı başardı.

Oteller lüks olmaktan ziyade büyüleyici ve Range Rover'lardan ve spor arabalardan daha fazla bisiklet, eski Citroën ve Mini Mokes var. Ve kabuklu deniz ürünleri (Fransa'da tüketilen istiridyelerin tahminen yüzde 60'ı Arcachon Körfezi'nden geliyor), beyaz şarap ve başka pek bir şey sunmayan istiridye barakaları yerel kantin olarak hizmet veriyor.

Lagünün diğer tarafında, Philippe Starck tarafından tasarlanan La Co(o)rniche ve Hotel Ha(a)ïtza otellerinin yanı sıra Avrupa'nın en yüksek kumulunun bulunduğu lüks bir köy olan Pyla-sur-Mer yer alır. Tepeye bakan Dune du Pilat 90 metre yüksekliğindedir ve tırmanması gerçekten zorludur. Zarif Arcachon ayrıca pazarları ve Avrupa'nın tüberküloz salgını sırasında iyileşen zengin vatandaşlar için 19. yüzyılda inşa edilmiş gösterişli villalardan oluşan büyüleyici Ville d'Hiver bölgesi için de ziyaret etmeye değerdir. Ne yaparsanız yapın, Cap Ferret'in Atlantik yakasındaki kumullarla kaplı Plage de l'Horizon'u keşfetmeye zaman ayırın. Sanatçı ve moda tasarımcısı Marguerite Bartherotte, “Fransa'da yaz ortasında sahilde yalnız kalabileceğiniz son yerlerden biri” diyor. Burada Bartherotte, Starck ve diğer iki bölge sakini en sevdikleri yerlerden bazılarını açıklıyor.

İçeridekiler

Sanatçı ve moda tasarımcısı Marguerite Bartherotte Cap Ferret'te büyüdü. Cap Ferret ve Paris'te bir butiği bulunan G. Kero etiketinin kurucu ortağı ve kreatif direktörüdür.

Farid Ben Ahmed Cap Ferret'teki Fas ev eşyaları mağazası Etincelles'in müdürüdür ve Bordeaux ile Marakeş arasında gidip gelmektedir.

Tasarımcı Sarah Poniatowski kurucusudur Ev eşyaları ve giyim markası Maison Sarah Lavoine. Esas olarak Paris'te yaşıyor ama Cap Ferret'te bir evi var ve çocukluğundan beri orada tatil yapıyor.

Tasarımcı ve mimar Philippe Starck Portekiz'de yaşıyor ve Cap Ferret'te bir evi var. O yarımadanın karşısındaki Pyla-sur-Mer'deki La Co(o)rniche ve Ha(a)ïtza otellerini ve geçen yıl Arcachon'da açılan La Pâtisserie de ma Fille'yi tasarladı. Şu anda Cap Ferret'te küçük bir otel inşa ediyor.

İllüstrasyonlar Richard Pedaline'a ait

Hotel des Pins Sakin bir konumda 1930'lara büyüleyici bir geri dönüş havuz Sayfa. Tiyatro olarak başlamış ve 1999 yılında eski bir Bordeaux futbolcusu tarafından otele dönüştürülmüştür. 13 oda, bir restoran ve bir teras var.” (Odalar gecelik yaklaşık 100 dolardan başlıyor.) — Marguerite Bartherotte

Hotel des Dunes Cap Ferret'te açılan ilk oteldi, 1969 yılında tamamlanan restorasyonun ardından geçen yıl yeniden açıldı. Kum tepelerinde, bir [short] Otel, denize sadece birkaç dakikalık yürüme mesafesindedir ve sörfçülere yönelik bir atmosfer sunmaktadır. 13 oda, fayanslı yatak başlıkları, Bakalit telefonlar ve teraslarda çizgili şezlonglarla retro tarzda sade bir şekilde dekore edilmiştir. (Odalar gecelik yaklaşık 185 dolardan başlıyor.) — Sarah Poniatowski

“Yapacağım La Maison du Bassin neredeyse otuz yıldır. Eşimin bir zamanlar benim için orada düzenlediği doğum günü sürpriziyle ilgili harika anılarım var: fırtına sırasındaydı, dolayısıyla ısı ya da elektrik yoktu, sadece mumlar vardı (Odalar gecelik yaklaşık 170$'dan başlıyor). Ayrıca Sandra ve Jérôme Cazaubon'dan bir tatil evi kiralamanızı da tavsiye ederim. La Presqu'île emlak acentesi — Bu, otantik yerel yaşamı deneyimlemenin en iyi yoludur: pazara yürüyün, su kenarındaki istiridye barakalarında yemek yiyin ve plajın deniz tarafına gitmek için bisiklet kiralayın” (Temmuz ayında haftalık yaklaşık 1.720$'dan başlayan kiralar.) Philippe Starck

“İçindeki yiyecek La Maison süper iyi – Juliette Lacroix-Wasover adında genç bir şef tarafından yönetiliyor ve yemekler istiridye gibi havuz zencefil soslu, Endonezya seyahatlerinden etkileniyor [and elsewhere]. Geleneksel istiridye tadımı [tasting] Cap Ferret'te işler biraz monotonlaşabiliyor, bu yüzden farklı bir şeyin olması güzel; Ambiyans serin ve sezon dışında bile çok güzel. Çocuklarımı yanımda götürüyorum Yelken Balık Cafe Yemek pişirmek istemediğim geç, sıradan bir öğle yemeği için. Harika burgerler ve sağlıklı yiyecekler sunuyor ve tüm gün açık.” SP

“Gitmek bir zevk Huîtres Maleyrankörfezde yeni bir istiridye kulübesi. İstiridyelerimi limon suyuyla alıyorum ve her tadım için bir tane olmak üzere kendi limonlarımı getiriyorum çünkü çok seçiciyim ve çok limon kullanıyorum. Her zaman Don Juan kokteyli sipariş ederim Lou BarLa Mayzou restoranındaki kokteyl barda.” — MB

Chez Hortense, [a seafood restaurant] Körfeze bakan bir zorunluluktur: Nesilden nesile aktarılan gerçek bir Cap Ferret kurumudur. Önceden bir masa ayırtın ve evin spesiyalitesi olan sarımsaklı midyeyi sipariş edin. Ayrıca Dunes Blanches kremalı choux hamur işlerini de kaçırmayın. Chez Pascal Ağrıları ve Dunes Blanches – bunlar bir zevktir.” Farid Ben Ahmed

“Biraz istiridye yiyin La Cabane d'Hortensekardeş restoran Chez Hortense tarafından – bu bir klasik – ya da Parcs de l'Imperatricearkadaşım Joël Dupuch tarafından yönetiliyor: istiridye avcısının hassas mizah anlayışını bünyesinde barındırıyor. Ayrıca sıcak karşılamayı ve cömert menüleri de seviyorum. Le Bouchon du Ferret Yılın herhangi bir zamanında öğle ve akşam yemeklerinde her zaman ton balıklı turta sipariş ederim. Cap Ferret'te evde misafirlerim olduğunda istiridye omleti pişirmeyi seviyorum. Sonuna birkaç istiridye ekleyin, biraz ısıtın ve servis yapın. Arkadaşlarım ilk başta şaşırdılar ama şimdi buna bayılıyorlar.” Not:

İşletme

“BEN satın almak Yaz meyveler – ahududu, kirazlar, kavunlar, Çilekler – dışarı Chez Cocotte piyasada. Çocuklara şeker veren çok komik, büyük yürekli bir kadın tarafından yönetiliyor.” MB

“Yaz aylarında genellikle çocuklarım ve arkadaşları için kerevitler veya harika Cap Ferret pazarında bulduğum balıklarla büyük bir deniz ürünleri öğle yemeği hazırlarım. Her gün gerçekleşir. [in summer] ve sabah saat 8 civarında, işler yoğunlaşmadan ayrılıyorum. Tag.Co Kendi ürünlerimin birçoğu da dahil olmak üzere çok çeşitli ev eşyaları markalarının yanı sıra sahibinin Hindistan'da yaptığı blok baskılı masa örtüleri ve peçeteler, mumlar ve çok güzel bir sofra takımı koleksiyonu var.” – SP

“Canelés, orijinal olarak Bordeaux'dan gelen, rom ve vanilyayla tatlandırılmış küçük keklerdir. Frederick Cap Ferret'in en meşhur pastanesi ve bunu alabileceğiniz en iyi yer.” — SP

“Yelken ekipmanı satın alıyorum [the Grand Piquey location of the store] Comptoir de la Mer— Lacivert kaptan şapkasını tavsiye ederim: Su geçirmezdir ve denizde mükemmel şekilde çalışması için yıllar içinde geliştirilmiştir. Ömür boyu arkadaşım Jacques Zolty'nin Me Gustas'ı gibi orijinal parfümler buluyorum Jane de Boy. Eşim ve kızım butiğin gündelik rock'n'roll modasını ve sahibi Marie'nin tavsiyelerini çok seviyorlar.” Not:

“Bir tane kirala zirvegeleneksel bir ahşap tekne ve yelken açmak Banc d'ArguinKörfezin ortasında, Dune du Pilat'ın önünde devasa bir kumsal var. Dünyanın en güzel yeri burası: Sular çekildiğinde Maldivler'de olduğunuzu sanıyorsunuz, muhteşem kuş yaşamı var ve hatta 14 Temmuz'da yalnız kalabiliyorsunuz. [Bastille Day]. Bütün öğleden sonrayı orada piknik yaparak ve gün batımına kadar petank oynayarak geçiriyoruz. SP

“Atlantik yakasında pek çok gizli plaj noktası var. Arabanızı istediğiniz yere park edin Avenue de Bordeaux Cap Ferret ve ormanın içinden uçsuz bucaksız beyaz kumlara doğru koşun.” MB

“Tekneyi alıp Tchanquées KulübeleriÎle aux Oiseaux'nun (Kuş Adası) yanında. İlki 1883'te inşa edilen bu sütunlar üzerindeki kulübeler [then rebuilt in the 1940s]”İstiridye çiftçileri tarafından gelgitler alçaldıkça kıyıları araştırmak için kullanılırlar, muhteşem bir manzaradır.” Kargo firması ile gönderim

“Biraz boş zamanım olduğunda herkesin yaptığını yapıyorum havuz: Birkaç iyi arkadaşımla birlikte bir tekneye biniyorum, beyaz şarap ve biraz istiridye ve hava kararana kadar konuşuyoruz. Asıl vurgu, yerel konuşma yeteneğidir. İstiridye avcılarının mizah anlayışı keskin, yaratıcı ve bulaşıcıdır. Ayrıca bisikletimi köylerde veya ormanda sürmeyi de seviyorum. Keşke sörf yapabilseydim: kızım Justice yapabiliyor ve burası onun bunu yapmayı en çok sevdiği yerlerden biri. Alex sörf okulu öğrenilecek yerdir.” Not:

Pratik konular

“Arcachon'dan Cap Ferret'e taksi teknesini önceden rezerve ettiğinizden emin olun – zaman alır [around] 30 dakika ve yarımadaya ulaşmanın en iyi yolu bu çünkü sonsuza kadar sürebilecek çok küçük bir yol var.” — SP

Bu röportajlar düzenlendi ve özetlendi.