Cezaevinde açlık grevine devam eden Saakaşvili’nin kız arkadaşı: Durumu kritik

babaadam

Aktif Üye
Cezaevinde açlık grevine devam eden Saakaşvili’nin kız arkadaşı: Durumu kritik
Saakaşvili’nin ortalarında aylardır süren bir bağlantı olduğunu açıklayan Yüksek Rada milletvekili Yelizaveta Yasko, Ukraina 24 televizyonuna eski Gürcistan önderinin sıhhat durumuna ait değerlendirmede bulundu.

“Fiziki durumu makus, çünkü üç haftadır aç kalıyor. Açlık grevini bırakmayı reddediyor. Ukrayna vatandaşının Ukrayna’ya iade edilmesi konusu fazlaca yerinde, ancak artık biroldukca şey Gürcü makamlarına bağlı. Ama bu hem de Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın da faal olarak ilgilendiği bir konu” diyen Yasko, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Önümüzdeki günlerde sıhhat durumu epeyce kritik olacak ve sıhhat durumu şimdiden çok zayıf olduğu için hastaneye yatırılması gerekecek. Ben, şimdiden hastaneye yatırılması gerektiğine inanıyorum. Tıbbi yardım alması değerli.”

‘Yüzlerce Saakaşvili zıddı Rustavi’deki hapishane yakınında miting düzenledi’

Öbür yandan Sputnik Gürcistan’ın aktardığı üzere yüzlerce Saakaşvili aksisi, eski Gürcistan başkanının tutuklu bulunduğu Rustavi’deki hapishane yakınında miting düzenleyerek, siyasetçi hakkında ‘müebbet mahpus cezası’ talep etti.

Haberde, “Yüzlerce Saakaşvili aykırısı, onun yönettiği periyodu hatırladı ve ellerinde pankartlar tutarak, Mihail Saakaşvili’nin müebbet mahpus cezasını hak ettiğini haykırdı” tabirlerine yer verildi.

Hareketçilerin içinde ‘Saakaşvili rejiminden ziyan gördüklerini’ ileri süren vatandaşlarını olduğu dikkat çekilen haberde, göstericilerin Saakaşvili’nin özgür bırakılması taleplerinin kabul edilemez olduğunu söylemiş oldukleri, ellerdeki pankartlarda ‘işkenceci’, ‘katil’, ‘sonsuza dek yat’ üzere yazıların bulunduğu söz edildi.

Saakaşvili, beklenmedik dönüşünden beri Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili tarafınca darbe planlamakla ve hükümete komplo kurmak için muhalefet temsilcilerine atak planlamakla suçlanıyor.

Eski Gürcistan önderi, 2013’te ülkesinden ayrılmasından daha sonra vatandaşlıktan çıkarılmış ve devlet lideri olduğu periyotta nazaranvini berbata kullanmaktan altı sene mahpus cezasına mahkum edilmişti. Hükümet yetkilileri, eski Gürcistan devlet liderinin, mahpus cezasını tamamlamadan vatandaşı olduğu Ukrayna’ya iade edilmeyeceğini belirtmişti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.