Chicago Rat Hole şehrin en yeni turistik noktasıdır

çavuş

Aktif Üye
Winslow Dumaine, Chicago'nun Kuzey Yakası'ndaki bir mağazaya giderken onu gördü: Roscoe Caddesi'ndeki kaldırımda bir kemirgenle esrarengiz bir benzerlik taşıyan bir delik.

Sanatçı ve komedyen Bay Dumaine, deliğin çalışmalarında sıklıkla ortaya çıkan iki temayı temsil ettiğini söyledi: hastalıklılık ve kapris.

“Chicago Rat Hole'a hacca gitmek zorunda kaldım” dedi bir sosyal medya gönderisinde şunu yazdı bu ay, beton kesimin yakın çekimi de dahil.

Şu anda beş milyon kez görüntülenen gönderi, sayısız Chicagoluya, rahat tavernaları, bağımsız butikleri ve eski moda fırınlarıyla bilinen Roscoe Village'ın sakin bir yerleşim bölgesine kendi gezilerini yapma konusunda ilham verdi.

İnsanlar gizemli, fare büyüklüğündeki çatlağa adaklar sunmaya başladı: mumlar, madeni paralar, çiçekler, üzerinde fare resmi bulunan küçük bir mezar ve Chicago'nun popüler restoran zinciri Ann Sather'den bir torba tarçınlı rulo.

Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak “Chicago fare deliği”, mizah anlayışıyla övünen bir şehirde yaygın bir şaka haline geldi; Yoldan geçenler minyatür anıta kıkırdayıp duruyor, diğer ziyaretçilerle konuşuyor ve delikte fotoğraflarını çekiyor. Yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nin “en berbat” şehri ilan edilen ve haşere kontrol şirketi Orkin'e göre en kötü fare istilasına ev sahipliği yapan şehirde, Chicagolular art arda dokuz yıldır bu sembolizmin tadını çıkarıyor.

Yerel bir politikacı olan eyalet temsilcisi Ann Williams bile şakaya katıldı.

İçinde bir video yayınladı Çarşamba günü sosyal medyada, kamera kaldırıma doğru dönerken, temsil ettiği bölgenin çok sayıda bar ve restoranı, Wrigley Field'ı ve tabii ki Chicago'daki Rat Hole'u da içeren ilgi çekici yerlerine dikkat çekti.

Perşembe günü Fare Deliği'nde pembe polar ceketli bir çocuk, ortasına yerleştirilmiş küçük bir oyuncak fareyi mutlu bir şekilde dürttü; bu da son teklifti.

Bay Dumaine betondaki minik çizik izlerine işaret ederken Jenny Morales ve kızı Janelle gülerek yaklaştılar.

Jenny Morales, “Her gün bir fare deliği görmüyorsunuz” dedi. “Soğuk bir kış günü, o yüzden uğrayıp bir bakalım diye düşündüm.”

Yakındaki bir kreşin sahibi Lora Bothwell, bir karnaval çığırtkanı edasıyla araya girdi: “Şu fare deliğine bakın!” “Her gün çocukları burada gezdiriyorum ve hep 'Bu bir fare mi?', 'Sincap mı?' diye konuşuyoruz.”

Bayan Bothwell kişisel olarak bunun bir sincap olduğuna inanıyor: “Bir farenin bu şekilde zıplayacağını ve sıçrayacağını düşünmüyorum” dedi.

Bay Dumaine, baskının şeklinin aslında o kadar da fareye benzemediği konusunda hemfikirdi.

“Bir sincap kadar büyük kalçaları var” dedi, “ama 'Chicago Rat Hole' harika bir grup adı.”

Deliğin kaynağı bilinmiyor ancak internette, yerel medyada ve bizzat sitede tartışılıyor.

27 yıldır bu alanın yakınında yaşayan Bayan Bothwell, ne olursa olsun, türün en az 20 yaşında olduğunu söyledi. Eski müşterilerinin, deliğin sosyal medyada ve yerel haberlerde yer almasıyla ilgili kendisine sevinçle mesaj attığını söyledi.

Bay Dumaine, 2017 yılında memleketi Omaha'dan Chicago'ya taşındığından beri, ilginç ya da komik bulduğu işaretlerin ve kentsel sırların diğer sembollerinin resimlerini sık sık yayınlıyor, ancak fare deliği postu hepsini havaya uçurdu.

İyi karşılanan gönderinin Bay Dumaine'in sanatına – elle çizilmiş tarot desteleri, saygısız tişörtler ve makyaj çantaları dahil – büyük bir destek sağladığını söyledi. Ancak yakın zamanda yayınlanan bir TV haberinde yerel bir Fox News kuruluşunun kendisine “fare deliği adamı” dediğini iddia etmekte hızlı davransa da, ticari ürünler geliştirme ve bunlardan doğrudan kâr elde etme tekliflerini geri çevirdiğini söyledi.

“Bu konuda herhangi bir yetki almayı reddediyorum. Bunun herkes için olmasını istiyorum, bir fare deliğini kolonileştirmiyorum.

Bay Dumaine'e göre fare deliği bir kamu malı; 2000 yıllık bir Roma kiremitinde bulunan kedi pati izleri veya bir el yazması üzerinde bulunan mürekkepli pati izleri gibi, hayvanların insan uygarlığına iz bıraktığı başka bir örnek. 15. yüzyıl.

Bay Dumaine, sanat eserlerinde ve komedisinde ruhun ruhunu istismar etmeye ve daha komik ya da daha ekstrem bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ancak fare deliğinin böyle bir tedaviden kurtulduğunu söyledi.

“Zambakı yaldızlayamam” dedi. “Bunu olduğundan daha komik yapamam.”