Delta, tepkilerin ardından SkyMiles değişikliklerine geri adım attı

çavuş

Aktif Üye
Şirketin genel müdürü Ed Bastian bu hafta yaptığı açıklamada, Delta Air Lines’ın bu ay açıklanan değişikliklerle ilgili müşterilerden olumsuz geri bildirimler almasının ardından SkyMiles sık uçan yolcu programında “değişiklikler” yapacağını söyledi.

Atlanta merkezli havayolu, 13 Eylül’de gelecek yıldan itibaren programda değişiklik yapacağını duyurdu. Program, müşterilerin kaç mil uçtuğuna odaklanmak yerine, elit statüsüne hak kazanmak için Madalyon’a hak kazanmak için müşterilerin Delta uçuşlarına ve havayolunun araba kiralama ve otel gibi kurumsal ortaklarından satın alma işlemlerine ne kadar para harcadığına odaklanacak.

Havayolu, gerekli harcamaları artırarak sık uçan yolcuların sadakat programında aynı üst kademelerden faydalanmasını etkili bir şekilde zorlaştırdı.

Örneğin, müşterilerin en düşük seviye olan Gümüş statüsüne hak kazanabilmesi için uçuşlarda yaklaşık 3.000 ABD Doları harcaması gerekir. Ancak bu ay açıklanan değişikliklerle birlikte müşterilerin 1 Ocak’tan itibaren aynı durum için iki kat daha fazla harcama yapması gerekecek.

Buna ek olarak şirket, Delta American Express Reserve kredi kartlarına 75.000 dolar harcamadıkları sürece müşterilerin havayolunun SkyClub salonlarına yılda kaç kez erişebileceklerine de sınır koyacağını söyledi.

Delta, diğer havayollarının sadakat programlarını yenilemesi ve sık uçan yolcuları daha çok harcadıkları paraya ve daha az uçtuklarına göre nitelendirmeye çalışırken, değişiklikleri duyurdu.

Ancak müşterilerinden gelen şikayetlerin ardından şirket bu hafta U dönüşü yapmaya hazır görünüyordu.

Bay Bastian, Pazartesi günü Atlanta Rotary Kulübü’ndeki öğle yemeğinde “Çok fazla geri bildirim aldım” dedi.

Kulübün web sitesinde yayınlanan soru-cevap oturumunun videosuna göre, “Size geri bildirimleri dinlediğimizi söylüyorum” dedi. “Geri bildirimleri okuduk. Rezervasyon temsilcilerimiz arayan müşterilerle konuşuyor ve geri bildirimler önemli.”

Bir Delta sözcüsü, Bay Bastian’ın bu yorumları yaptığını doğruladı ve şirketin, ayarlamalar hakkında sunacak başka bilgisi olmadığını söyledi.

Bay Bastian Rotary yemeğinde şunları söyledi: “Hala ne yaptığımızı değerlendiriyoruz, ancak yapacağımız değişiklikler olacak.” “Önümüzdeki birkaç hafta içinde bunu duyacaksınız.”

Delta tarafından açıklanan değişiklikler sektördeki daha geniş bir eğilimi yansıtıyor gibi görünse de, seyahat ve uçuş fırsatları web sitesi Thrifty Traveller’ın genel yayın yönetmeni Kyle Potter, müşterilerin tepkisinin farklı olduğunu söyledi.

“‘Delta ile uçmayı bıraktım’ veya ‘Delta Amex kartımı iptal etmeli miyim?’ sözlerini duymam neredeyse iki hafta sürdü. Potter Perşembe günü, “Neredeyse refleks olarak Delta’ya sadık kalan sıradan gezginlerin sayısı” dedi. “Bir havayolunun elit statü programı hakkında ulusal bir tartışma vardı. Bu öyle olmuyor; gerçekleştiğinde bir şeylerin ters gittiğini anlarsınız.”

“Delta bunu açıkça hissetti” diye ekledi, “sadece sosyal medyadaki veya mesaj panolarındaki yorumlardan değil, aynı zamanda kredi kartı ortağı American Express’ten gördüklerinden de.”