DeSantis yetkilileri Disney World anlaşmasını feshetmeye çalışıyor

çavuş

Aktif Üye
The Walt Disney Company ile Florida Valisi Ron DeSantis arasındaki hesaplaşma giderek mahkemede sona eriyor gibi görünüyor.

Çarşamba günü, Bay DeSantis tarafından Disney World hükümet hizmetlerini denetlemek üzere atanan bir heyet, avukatlardan yakın tarihli bir geliştirme anlaşmasını ve Disney World’ün önümüzdeki on yıllar boyunca genişletilmesi üzerinde kapsamlı kontrol sağlayan kısıtlayıcı anlaşmaları “geçersiz kılmak” için bir karar hazırlamalarını istedi. tatil kompleksi. Atananlar geçen ay görev için rapor verdiklerinde, Disney’in – açık, halka açık forumlarda – anlaşmayı uyguladığını görünce öfkelendiler.

Kurul tarafından tutulan kıdemli bir davacı olan David H. Thompson, Disney’i “uygunsuz” olmakla suçladığı bir sunum sırasında, “Sonuç olarak Disney, Florida yasasını atlatmaya çalışmak için Scrooge McDuck’a layık bir hırsızlık yaptı” dedi. yasadışı” manevralarla ilgili gelişme. Birinin, alınan önlemlerin kamuoyuna bildirilmesini gerektiren bir eyalet yasasına uymamayı içerdiğini söyledi.

Bay Thompson, Disney’in çok hızlı davrandığı iddiasını desteklemek için, Walt Disney World Resort’un baş danışmanı John M. McGowan’dan gelen, geliştirme anlaşmasıyla ilgili bir taslak belgenin yazarının adının çıkarılmasını öneren bir e-postayı inceledi. . E-postada, “Üzerinde adımı yazmaktan memnunum, ancak görsel açıdan ideal değil” yazıyor.

Disney Çarşamba günü yorum yapmaktan kaçındı. Florida’nın en büyük işverenlerinden ve vergi mükelleflerinden biri olan şirket, eylemlerini defalarca “makul” ve eyalet yasalarına uygun olarak nitelendirdi. Disney ayrıca, tesisi çevreleyen arazi şeritlerinde (örneğin, rakip cazibe merkezleri) belirli inşaat türlerini yasaklayan geliştirme anlaşmasını ve anlaşmaları iptal etmeye yönelik her türlü girişime karşı koymaya istekli olduğunun sinyalini verdi.

DeSantis-Disney anlaşmazlığını anlayın

Kurul, avukatlarından gelecek haftaki toplantı için iptal evraklarını hazırlamalarını istedi.

Dört saat süren Çarşamba oturumunda, yönetim kurulu üyeleri ayrıca bir davayı finanse etmek için Disney üzerindeki vergileri artırma sözü verdiler; Planlama Komitesi yetkililerini kovdu ve onların yerine kendilerini atadı; ve tesisin bitişiğindeki mülkte düşük gelirli konut inşa etme olasılığını keşfetmeye başladı. Toplantının bir kısmı, havuz teftişleri (Disney otellerinde ve su parklarında 267 havuz vardır), içki ruhsatlandırması ve trafik güvenliği dahil olmak üzere belirli Disney World etkinlikleri üzerinde hükümetin daha fazla gözetim yapmasını savunan devlet yetkililerinin sunumlarına ayrıldı.

Kurul, Bay DeSantis’in ısrarı üzerine Florida Yasama Meclisi olarak hareket etti ve Disney’in geliştirme sözleşmesini ve kısıtlayıcı sözleşmelerini geçersiz kılacak adımlar atmaya hazırlandı. Hukuk uzmanları, sonuca bağlı olarak, Disney’in Florida ve ABD Anayasalarındaki sözleşme maddelerinin ihlali nedeniyle dava açmak için gerekçeleri olabileceğini söyledi.

Hükümet hukuku ve kalkınma anlaşmaları konusunda uzmanlaşmış Floridalı bir avukat olan Jacob Schumer, “Bir sözleşmeye müdahale eder” dedi.

Bay DeSantis ve The Walt Disney Company, 75.000 kişiyi istihdam eden ve yılda 50 milyon ziyaretçi çeken 25.000 dönümlük tatil yeri olan Disney World’ün de dahil olduğu bir vergi bölgesi konusunda bir yıldan fazla bir süredir anlaşmazlığa düşmüş durumda. 1967’de Orlando’nun güneyinde kurulan bölge, mülkü etkili bir şekilde kendi bölgesine dönüştürdü ve Disney’e yangın güvenliği, polislik, yol bakımı ve imar planlaması üzerinde alışılmadık bir kontrol sağladı.

Disney tartışmalı bir eyalet eğitim yasasını eleştirdikten ve Florida’da siyasi bağışları durdurduktan sonra, Bay DeSantis ve yasama organı, özenle seçilmiş bir bölge gözetim kurulu atayarak Disney’in özerkliğini sınırladı. Daha önce yönetim kurulu üyelerini Disney seçiyordu.

Eğitimde Ebeveyn Hakları olarak adlandırılan Eğitim Yasası, üçüncü sınıfa kadar olan öğrenciler için sınıflarda cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği tartışmalarını yasaklamaktadır. Muhalifler yasayı “eşcinsel deme” olarak nitelendirdi. Çarşamba günü, DeSantis yönetimi yasağı 12. Sınıfları da kapsayacak şekilde genişletti.

Tax District, dört tema parkı, iki su parkı ve Disney’e ait 18 otel içeren tesisin geliştirilmesinde Disney için önemli bir araç olmuştur. Tartışmalı geliştirme anlaşmasının merkezinde yer alan Disney’in genişleme planı, 14.000 ek otel odası, beşinci büyük tema parkı ve üç küçük parkın olası inşaatını içeriyor. Şirket, önümüzdeki on yıl içinde tesisin büyümesini hızlandırmak için 17 milyar dolardan fazla harcama ayırdığını söyledi; bu, şirkette tahmini 13.000 iş yaratacak bir genişleme.

Temmuz ayında DeSantis yönetimi, Disney’in büyüme planını gözden geçirdi ve onayladı.

Önde gelen bir Cumhuriyetçi cumhurbaşkanı adayı olan Bay DeSantis, resmi bir teklif vermemesine rağmen, bu hafta potansiyel başkan rakipleri tarafından Disney ile savaşı nedeniyle eleştirildi. Eski Başkan Donald J. Trump Salı günü sosyal medya sayfası Truth Social’da “Bunların hepsi çok gereksiz, siyasi bir HİKAYE” diye yazdı.

Ancak vali, çabalarını “halk iradesini” korumak ve “haksız bir özel menfaati” sona erdirmek olarak nitelendirerek geri adım atma belirtisi göstermedi. Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, Bay DeSantis, Disney’e karşı tesisin emlak vergisi vergileri için yeniden değerlendirilmesi ve muhtemelen yeni bir eyalet hapishanesiyle birlikte bitişik mülklerin geliştirilmesi de dahil olmak üzere bir dizi olası cezai önlem önerdi.

Yeni vergi bölgesi komitesi başkanı Martin Garcia, toplantı sırasında Disney’in özyönetim becerilerine atıfta bulunarak, “Tallahassee’de hiç kimse bu düzenlemeye ışık tutmaya istekli değildi,” dedi. “Sonra Vali Ron DeSantis cesurca – ve ben cesurca tekrarlıyorum – onları sadece adil rekabete değil, Florida vatandaşlarına da ihanet etmeye çağırdı.”