Diyanet kontratlı işçi ek yerleştirmesi yapacak

babaadam

Aktif Üye
Diyanet kontratlı işçi ek yerleştirmesi yapacak
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan duyuru:

DUYURU

2021 yılında ilan edilen ve 2022 yılında mülakatları yapılan 4/B Kontratlı KKÖ, İH,
MK Alımı sonucunda 70 ve üzeri puan aldığı biçimde tercih hakkı elde edemeyen, tercih yaptığı
biçimde yerleşemeyen, tercih hakkı elde ettiği biçimde hiç tercih yapmayan ya da yerleştiği biçimde
misyona başlamayan adaylara ek tercih süreci yaptırılacak olup adaylar ek tercih işlemlerini
17.10.2022 tarihinden itibaren 21.10.2022 tarihi saat 23:55’e kadar
https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden
gerçekleştireceklerdir.

Atanma süreçlerine temel olmak üzere;

1. Kelamlı imtihan kararında başarılı olan adaylar, kendi kontenjan kümesindeki sayı dikkate
alınarak en çok 25 tercih yapabilecektir.

2. Adaylar isteğe bağlı olarak;

– “Re’sen yerleştirilerek atanmayı kabul ediyorum.”
– “Re’sen yerleştirilerek atanmayı kabul etmiyorum.” seçeneklerinden rastgele birini mutlaka
işaretleyecektir.

– Tercihlerine yerleştirilemeyen adaylardan; “Re’sen yerleştirilerek atanmayı kabul ediyorum.”
seçeneğini işaretleyenler öncelikli olarak tercihte bulunduğu vilayetlerdeki boş kalan kadrolardan
rastgele birine, bunun mümkün olmaması halinde ilan edilen nazaranv yerlerinden boş kalan
yerlere kontenjan adedince bilgisayar kurası ile yerleştirilecektir.

– “Re’sen yerleştirilerek atanmayı kabul etmiyorum.” seçeneğini işaretleyen adaylardan
tercihlerine yerleşemeyenler ile hiç tercih yapmayanların;
atama süreçleri yapılmayacak ve adaylar atanma haklarından feragat etmiş sayılacaktır.

3. Adaylar tercih süreçlerini 17.10.2022 – 21.10.2022 (saat 23:55) tarihleri içinde yapacaktır.
4. Adaylar yerleştirme sonuçlarını https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/
adresi üzerinden 31.10.2022 tarihinde öğrenebileceklerdir.

5. Tercihlere yerleştirme süreçlerinde kelamlı imtihan muvaffakiyet puanı en yüksek olana öncelik
verilecektir. Kelamlı imtihan muvaffakiyet puanlarının eşitliği halinde;

– KPSS (DHBT) puanı yüksek olana,
– KPSS’ye katıldığı tahsil dokümanının mezuniyet tarihi evvel olana,
– Doğum tarihi evvel olana,
öncelik verilecektir.

6. İmtihan kararı yerleştirmesi yapılanlar, üç yıl mühletle diğer bir yere atanamayacaktır.
Kontrat gereği üç yıllık çalışma müddetini tamamlayanlar, talepleri halinde bulundukları
yerde birebir unvandaki takımlara atanacaktır. bu türlü atananlar, tıpkı yerde en az bir
yıl daha nazaranv yapmak zorunda olacaklardır.

7. Tercih yapıp tercihlerinden birine yerleştiği biçimde müddeti ortasında yasal mazereti olmaksızın
nazaranvine başlamayanların atama süreçleri yapılmayacak ve adaylar atanma haklarından feragat
etmiş sayılacaklardır.

İlgililere duyurulur.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞ

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.