Doların daha fazla satın aldığı yerler

çavuş

Aktif Üye
Sırt çantalı gezginlerin Hindistan'a, Meksika'nın güneşlenenlere ve dijital göçebelerin Tayland'a çağrısı: Doların daha fazlasını satın alabileceği yere gidin.

Uzun vadeli ucuz seyahat stratejisi, bu yaz doların Japon yeni de dahil olmak üzere bir dizi yabancı para birimi karşısında keskin bir şekilde yükselmesiyle güçleniyor. Bunun nedeni ABD Merkez Bankası'nın yabancı yatırımı çeken ve doları güçlendiren yüksek faiz oranlarıdır.

New York City merkezli küresel seyahat acentesi SmartFlyer'ın operasyon sorumlusu ve yönetici ortağı Erina Pindar, “Daha zayıf bir varış noktası para birimi, ABD'li turistler için daha yüksek değer anlamına geliyor” dedi.

“Bu ekonomik avantaj, Endonezya, Vietnam ve Japonya gibi Asya'daki veya Peru, Arjantin ve Şili gibi Güney Amerika'daki hayalinizdeki destinasyonları her zamankinden daha erişilebilir hale getirebilir” diye ekledi.


Daha uzak noktalara uçuşlar genellikle daha pahalı; bu da – jet lag'in fiziksel sonuçlarına ek olarak – döviz kurlarının uzun süredir doların satın alma gücünü desteklediği Kuzey Amerika'nın komşuları Kanada ve Meksika'yı da anlatıyor.

Ancak bu yıl aşağıdaki destinasyonlar da dahil olmak üzere cazip döviz kurlarına sahip bazı yeni adaylar var.

Avustralya


Şu anda ABD doları, son üç yılda yaklaşık yüzde 16 artışla yaklaşık 1,50 Avustralya doları değerinde.

Elbette ki engel, gidiş-dönüş maliyeti kolaylıkla 1.000 doların üzerinde olabilen uzun uçuştur. Ancak seyahat arama motoru Kayak, Batı Yakası ile Sidney arasında 770 $'dan başlayan bazı cazip yaz gidiş-dönüş ücretlerini listeliyor ve en iyi müsaitlik Ağustos ayında.

Avustralya içinde uçmak da ucuz değil, özellikle de düşük maliyetli havayolu Bonza'nın iflasından bu yana. Jetstar, yakın zamanda Melbourne ve Adelaide arasında 50 $ karşılığında tek bilet sunması da dahil olmak üzere daha ucuz fiyatlar sunuyor.


Karavanlar, Avustralya çevresinde bir yolculuğa çıkmanın uygun fiyatlı bir yolu olabilir. Jucy, Britz ve Apollo gibi şirketler yataklı ve yemek pişirme imkanına sahip araçlar sunuyor. Jucy yakın zamanda temmuz ayında gecelik 53 dolara bir haftalığına iki kişilik bir minibüs teklif etti.

Kuzey Yarımküre yazı Avustralya kışıdır. Avustralya Alpleri'nde kayak tatili yapmayı planlıyorsanız, Tourism Australia, okulların tatil olduğu ve birçok ailenin kayak pistlerine gittiği temmuz ortasından kaçınmanızı önerir.

Kangaroo Adası'ndaki lüks bir mülk olan ve yakın zamanda yenilenen Southern Ocean Lodge'u da içeren Baillie Lodges'un COO'su Craig Bradbery, bahşiş vermenin Avustralya'da yaygın bir uygulama olmadığını ve bu durumun gezginlerin restoran ziyaretlerinde yüzde 20 tasarruf sağlayabileceğini söylüyor.

bali, Endonezya


Tayland, Vietnam ve Kamboçya dahil olmak üzere Güneydoğu Asya'daki birçok destinasyon cazip döviz kurları sunmaktadır. Endonezya'da rupi, dolar karşısında son dört yılın en düşük seviyesinde.

Millsboro, Delaware merkezli Luxury Travel Services by Rob'un sahibi Rob Huie, adada yaşamanın maliyetinin düşük olduğunu belirterek, “Müşterilerimi Endonezya'nın Bali şehrine gönderirdim” dedi. “Dezavantajı, oraya uçmanın ilk maliyetinin yüksek olması, ancak oraya vardığınızda çok uygun fiyatlarla üç ve dört yıldızlı otellerde kalabilir, günde 10 ila 25 dolar arası yemek ve 10 ila 30 dolar arası masaj alabilirsiniz.”


Marriott sadakat puanına sahip seyahat edenler, bu puanları Kuta'daki Four Points by Sheraton Bali'de kullanabilir (odalar gecelik 57 dolardan başlayan fiyatlarla). IGH Reward üyeleri, Hotel Indigo Bali Seminyak Beach'te (138 $'dan başlayan fiyatlarla) harcayabilir veya puan kazanabilir.

TripAdvisor'ın Ubud çevresindeki merkezi dağlık bölgelerdeki en iyi ekonomik oteller listesi 100 doların altındaki seçenekleri içeriyor.

Apartman kiralama platformu HomeToGo'ya göre Bali, kiralık tatil yeri aramak için iyi bir yer. Verileri, bu yaz Bali'deki bir kiralık mülkün gecelik ortalama fiyatının 86 dolar olduğunu, ABD'deki kiralık bir mülkün ortalama fiyatının ise 388 dolar olduğunu gösteriyor.

HomeToGo seyahat uzmanı Eleanor Moody, “ABD dolarının küresel gücüne rağmen ABD'de fiyatlar artmaya devam ediyor ve bu da gezginleri dolarları karşılığında daha fazlasını alabilecekleri uluslararası destinasyonlar aramaya itiyor” dedi. Endonezya'da kiralık mülk aramalarının geçen yıl iki kattan fazla arttığını ekliyor.

Kolombiya


Güney Amerika (enflasyonun hızla yükseldiği Arjantin ve sol'un dolara karşı zayıfladığı Peru da dahil) değerlenme için iyi bir yer.


Washington D.C.'deki seyahat acentesi Boundless Travels'ın sahibi Cecile Blot, “Avrupa'ya gitmeyi bırakın” diyerek Güney Amerika'daki “destinasyon taklitçilerini” övdü. “Güney kıtasındaki pek çok ülke, tarih, kültür, doğa, mutfak lezzetleri, birinci sınıf konaklama gibi tüm paketi çok düşük bir fiyata sunuyor.”

Bu ülkelerden biri, doların son beş yılda yaklaşık yüzde 20 artışla 3.935 peso civarında değer kazandığı Kolombiya'dır.

Terre Haute, Indiana merkezli AAV Travel'ın sahibi Stefanie Pichonnat, “Kolombiya'nın herkese sunabileceği bir şey var” diyor. Karayipler'deki Cartagena'yı Avrupa başkentine göre daha ucuz bir alternatif olarak, kıyıdaki Tayrona Milli Parkı'nı da Kosta Rika'ya göre daha ucuz bir alternatif olarak gösteriyor.

“Kahve severler kahve fincalarını gezerek günler geçirebilir, tutkulu yürüyüşçüler zorlu bir mücadeleye girişebilir ve Páramo Çölü'nde yürüyüş yapabilir ve kuş gözlemcileri keşfedecek birçok fırsat bulacaktır” diye ekledi.

Uçuş bağlantıları sık ve ucuzdur. New York bölgesinden gidiş-dönüş uçak bileti fiyatları üzerinde yakın zamanda yapılan bir araştırma, başkent Bogota'ya yaz uçuşlarının yaklaşık 290 dolardan, Cartagena'nın kıyı bölgesine ise 320 dolardan başlayan fiyatlarla yaz uçuşlarının başladığını buldu.


Bogotá'dan ziyaretçiler doğu And Dağları'ndaki Chingaza Milli Parkı'na ulaşabilir veya rahat sömürge kasabası Villa de Leyva'da birkaç gün geçirebilirler. Ancak Kolombiya'nın dağlık arazisi ve tehlikeli yolları çoğu zaman gezginlerin diğer bölgeleri görmek için iç hat uçuşu yapmasını gerektiriyor.

Planlamayı sizin adınıza yapacak tur operatörlerinden biri de İngiltere merkezli Responsible Travel'dır. Bogotá, Medellín ve merkezi kahve yetiştirme bölgesinin yanı sıra yaklaşık 60 metre uzunluğundaki balmumu palmiyeleriyle yemyeşil Cocora Vadisi'ni (kişi başı 2.990 $'dan) ziyaret eden Kolombiya'ya 12 günlük özelleştirilebilir bir gezi sunuyor.

Japonya


ABD doları şu anda geçen yıla göre yüzde 11'in üzerinde bir artışla yaklaşık 156 Japon yeni değerinde.

Ekonomik durum düzeldikçe Japonya'ya olan talep zaten artıyordu. Best Western Hotels'in de aralarında bulunduğu BWH Hotels, özellikle Tokyo, Osaka, Kyoto ve Hokkaido gibi popüler destinasyonlarda talep ve personel sıkıntısı nedeniyle doluluk ve fiyatların son iki yılda istikrarlı bir şekilde arttığını söyledi.

Ancak dikkatli bir planlamayla Amerikalılar hâlâ döviz kurunun avantajından yararlanabilirler. Ülkede tasarım odaklı Voco'dan lüks InterContinental'e kadar otel zincirleri işleten IHG Hotels & Resorts, en iyi fiyatları almak için Temmuz başında seyahat etmenizi öneriyor (Voco Osaka Central'da bir gece 135 dolardan başlıyor).


Japonya'nın Hoshino Resort'ları daha lükstür ancak OMO serisi, kapsül otellerden tam hizmet veren otellere kadar daha düşük kalitede konaklama olanağı sunmaktadır. Örneğin OMO5 Kyoto Gion, altı kişiye kadar konaklama imkanı sunuyor ve 24.000 yen veya yaklaşık 153 dolardan başlayan fiyatlarla bir mutfağa sahip. Personel bölgedeki tapınaklara ücretsiz turlar düzenlemektedir.

Birçok tapınağa, parka ve tapınağa giriş ücretsiz olsa da, başkentteki gezginler şehirdeki 100'den fazla müze ve turistik mekana girişi içeren Tokyo Müzesi Grutto Geçişini 2.500 yen (yaklaşık 16 $) karşılığında satın alabilirler.

Japonya Turizm Ofisi'nin bütçesi kısıtlı gezginlere önerdiği tavsiyelerden biri, birçok restoranın öğle yemeği spesiyalleri sunması nedeniyle öğle yemeğini ana öğün haline getirmektir.

Japonya'da dolaşmanın, trenler (yedi günlük Japonya Demiryolu Geçişi 50.000 yen'den veya yaklaşık 320 dolardan başlar), Peach ve Zipair gibi ekonomik havayolları ve gece otobüsleri dahil olmak üzere çok sayıda ucuz yolu vardır.

Veya Kii Dağları'ndaki kutsal tapınakları birbirine bağlayan Kumano Kodo Hac Yolu'nda yürüyüş yapmayı düşünün. Walk Japan, 224.000 yen'den başlayan konaklama ve yemeklerin çoğunu içeren, kendi kendine rehberli yedi günlük bir gezi sunuyor.


Haberler Travel'ı takip edin Şu tarihte: instagram Ve Haftalık Travel Dispatch bültenimize kaydolun Akıllı seyahat etme konusunda uzman ipuçları almak ve bir sonraki tatiliniz için ilham almak için. Gelecekteki bir tatilin mi hayalini kuruyorsunuz yoksa sadece koltuğunuzdan mı seyahat ediyorsunuz? Bizim göz atın 2024'te ziyaret edilecek 52 yer.