Dr. Her ikisi de seksen yaşındaki Emilio Quines ve Angie Cruz evleniyor

babaadam

Aktif Üye
Maria Teresita Angeles Asuncion Cruz, 7 Eylül’de Dr. Emilio Parpana Quines Jr. evlendi.

“80 yıl beklediğime inanamıyorum” dedi Dr. Cruz. Daha önce hiç evlenmemişken, Dr. 83 yaşındaki Quines duldu. “İlk başta utandım – 80 mi?” dedi. “Sonra şunu düşündüm: İnsanlar gerçek aşkı bulmak için asla çok yaşlı olmadığınızı görecekler.” Dr. Angie’nin adını taşıyan Cruz’un sosyoloji alanında doktorası var.

Her ikisi de Filipinler’den geliyor: Dr. Cruz, Luzon Adası’nın orta kesimindendir ve Dr. Quines, Ilocos Sur Eyaletindeki Tagudin’den. Aynı zamanda yerel Filipinli-Amerikalı topluluklarında da aktifler – tıpkı Dr. Quines’in ilk eşi Dr. Felicisima David-Quines, 2019’da öldü.

Dr. Quines, karısının ölümünden sonra arkadaşları onu onunla çıkmaya ikna ettiğinde iki yıldır yas tutuyordu. “Ben olaya şöyle baktım: Dışarı çıkın, iyi vakit geçirin, akşam yemeği yiyin, eve gidin” dedi Dr. Filipinler’in ulusal kahraman Jose Rizal’i onurlandırmak için oluşturduğu şövalyelik tarikatı Rizal Şövalyeleri’nde en yüksek rütbeye sahip olan Quines. Dr. Quines artık emekli ve üç çocuğu ve üç torunu var.

2011 yılına kadar Wyandanch, NY’deki Martin Luther King Jr. Toplum Sağlığı Merkezi’nde genel tıp mesleğini icra etti. Ayrıca Filipinler’deki yetersiz hizmet alan bölgelere tıbbi misyonlar düzenledi ve memleketi olan ebeveynlerinin adını verdiği tıp ve diş kliniklerinin kurulmasına yardım etti.

Dr. Quines, Manila’daki Doğu Üniversitesi’nden tıp öncesi lisans derecesi ile mezun oldu ve Filipinler’deki Quezon City’deki Doğu Üniversitesi Ramon Magsaysay Memorial Tıp Merkezi Tıp Fakültesi’nden tıp diploması aldı.

“Angie’yle birkaç kez karşılaştım” dedi Dr. Quines, Dr. ile tanışmadan önce çok daha genç kadınlarla flört etmişti. Cruz bunu fark etti. Onun kendi neslinden olması hoşuna gidiyordu.

Dr. 27 yaşında New York’a gelen Cruz, Manila’daki St. Theresa’s College’dan beşeri bilimler ve eğitim alanında lisans derecesi ile üstün başarıyla mezun oldu. Daha sonra New York Şehir Üniversitesi Lisansüstü Merkezi’nden sosyoloji alanında doktorasını aldı. New York’ta kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan İşyerinde Maneviyat Enstitüsü’nün kurucusu ve genel müdürü olarak İsrail, Filistin, İspanya ve İtalya dahil olmak üzere birçok ülkeye hac ziyaretleri organize etti ve yönetti.

Nisan 2021’de Dr. Cruz, Dr.’da ortak bir arkadaşının doğum günü partisine katıldı. Quines, West Islip, New York’ta. Ondan dans etmesini istediğinde şaşırdı. “Alkışlamaya başlıyorlar” dedi Dr. Cruz. “Kimin umrunda?” diye cevap verdi.

Haziran ayında, onu diğer 10 arkadaşıyla birlikte doğum günü yemeğine Central Park yakınındaki bir İtalyan restoranı olan Marea’ya davet etti. Bir ay sonra doğum günü hediyesi olarak onu Sanat ve Tasarım Müzesi’ndeki bir Amerikan restoranı olan Robert’a akşam yemeğine davet etti.

“Üzerinde onun adının yazılı olduğu bir parça çikolatalı kek sipariş ettim” dedi Dr. İkili arada sırada Tagalogca bir kelime söylerken sohbeti hafif tutan Cruz. “Benim yaşımda romantik bir şey beklemiyordum.” Ertesi gün ona mesajla teşekkür etti ve Long Island’ı tanımak isteyip istemediğini sordu.

Birkaç hafta sonra onu Bay Shore, New York’ta bir deniz ürünleri restoranı olan Kaptan Bill’s’e götürdü. “Gerçekten arkadaş olmaya başladığını hissetmeye başladım” dedi Dr. Cruz, Manhattan’ın Flatiron semtinde bir çatı katı sahibiydi.

Dr. Quines, onu bir Filipinli topluluk kuruluşu olan Friends Indeed tarafından Filipin topluluğunun “Olağanüstü Adamlarından” biri olarak onurlandırıldığı bir baloya davet ederken bu dostluğa güveniyordu. İkili, resmi Filipin kıyafetleriyle geldi ve iyi huylu arkadaşları tarafından alay edildi. Arkadaşı, mahkeme yetkilisi ve daha sonra Filipinler’in New York Başkonsolosu olan Elmer Cato, hemen onlarla evlenme teklifinde bulundu.

“Bunu düşünüyordum” dedi Dr. Quines. “Zeki ve güzel bir kadın.”

Ekim ayında çift, Carnegie Hall’da Dr. Ruhi çalışmalarından dolayı onurlandırılan Cruz, arkadaşlarıyla akşam yemeğine çıktı. O gecenin ilerleyen saatlerinde ilk kez öpüştüler.

[Click here to binge read this week’s featured couples.]

“Buluşma falan ayarladık” dedi Dr. Quines. Ağustos 2022’de nişanlandılar. Bu yaz Dr. Quines diz ameliyatı geçirmek zorunda kaldı ve Dr. Cruz evinde onunla ilgilendikçe daha da yakınlaştılar. “Onu gerçekten sevdiğimi fark ettim” dedi Dr. Cruz.

7 Eylül’de çift, New Jersey, Jersey City’deki St. Aedan’s: St. Peter’s Üniversite Kilisesi’nde yakın akrabalarının önünde evlendi. Görevli Papaz Rocco C. Danzi, töreni ve rahiple birlikte ayini yönetti. Joseph Costantino. Her ikisi de Roma Katolik Cizvit rahipleridir. Daha sonra herkes yakındaki Liberty House’daki Maddy Rose Restaurant’ta yemek yedi.

10 Eylül’de gelinin baş nedimesi ve en iyi arkadaşı Loida Nicolas Lewis, Beşinci Cadde’deki dairesinde, aralarında Birleşmiş Milletler papalık nuncio’su Bayan Gabriele Giordano Caccia’nın da bulunduğu 50 misafirin katıldığı bir partiye ev sahipliği yaptı. 16 Eylül’de çift, Dr. Quines.

“Bu biraz komik” dedi Dr. Quines, Nat King Cole’un söylediği, Sidney Lippman ve Sylvia Dee’nin yazdığı “Too Young” şarkısının açılış dizeleriyle yaptığı röportaj sırasında şarkı söylemeye başladı. “Aşk benim işim değil. Ama gelince gelir.”