Drag Race’in galibi Sasha Colby bize seyahat ipuçlarını veriyor

çavuş

Aktif Üye
Sasha Colby, RuPaul’un Drag Race’inin son sezonunda sahneye ilk çıktığında, nihai zaferi neredeyse kaçınılmaz görünüyordu. Sloganı “En sevdiğin travestinin en sevdiği travestisi” olan 38 yaşındaki kadın, iş ahlakını ve yirmi yıllık deneyimini açıklayıcı ama açıklayıcı her kostüme, samimi dudak senkronizasyonu rutinine ve komik zamanlanmış enseye aktardı. boyun.

Ulusal sahnede, bir transseksüel kadın ve Hawaii yerlisi olarak ana akım yıldızlığa yükselişi, trans karşıtı yasa dalgası ülkeyi kasıp kavururken ve muhafazakarlar birkaç eyalette drag gösterilerini hedef alırken, bir meydan okuma eylemi olarak da görülebilir.

Bayan Colby, yeni indiği Oklahoma City’den Haber’a konuştu. Bu röportaj düzenlenmiş ve kısaltılmıştır.

Öncelikle, Drag Race’teki zaferiniz için tebrikler. o zamandan beri nasıl Ne kadar seyahat ediyorsun?

Çok teşekkürler. Çılgınca. Son iki veya üç aydır Los Angeles’a pek gitmiyorum. Her gün farklı bir şehre gidiyorum. ABD ve Kanada’nın her yerinde bulundum. Yakında Avustralya’ya uçuyorum. Küçük bir Avrupa turu ve bir de Filipinler turu yapıyoruz. ABD ve Kanada dışına yalnızca iki kez seyahat ettim: bir kez Japonya’ya ve bir kez de Paris’e. Tüm dünyayı gezebildiğim için çok mutlu ve heyecanlıyım.

Drag queenlerin taşıyacakları çok şey var: kostümler, peruklar, vs. Kaç bavulla seyahat ediyorsunuz?

Oldukça takıntılıyım: her şeyin organize edilmesi gerekiyor. Bu yolculukta – beş şehri ziyaret ettim ve yaklaşık altı kostüm getirdim – her şeyi oldukça ağır bir bavula sığdırabildim. 50 kilonun biraz üzerindeydi.

Bu çok kompakt. Paketleme tekniğiniz nedir?

Her şey için kilitli torbalar. Ziploc çantalarının artık bana sponsor olması gerektiğini düşünüyorum. Birinde tüm saç tokalarının olduğu bir saç çantam var, birinde tüm fırçalar ve taraklar, diğerinde tüm saç ürünleri var, bu yüzden acele etmem gerekirse veya bir şey olursa çok gergin olmam. Her zaman kendim için geleceği planlıyorum, bu çok seyahat dostu.

Onsuz seyahat edemeyeceğiniz bir şey var mı?

Kristallerimin yanımda olmasını seviyorum. Ben metafizik bir kızım. Genelde denge için kaplan gözüne sahibim; koruma için biraz obsidyen; Berrak kuvars her zaman harikadır; şans, zenginlik ve bolluk için biraz yeşim; ve kendini sevmek için pembe kuvars. Tüm Gökkuşağı.

Havaalanları, özellikle cinsiyet uyumsuzluğu olan kişiler için stresli olabilir. Transseksüel yolcular sıklıkla deneyimliyor ağırlaştırılmış ve genellikle küçük düşürücü yargılama örneğin güvenlik kontrollerinde. Havaalanları hakkında ne düşünüyorsunuz ve onlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Aman Tanrım, bir trans için varoluşumuzun belası gibi. PreCheck alma sürecindeyim. Havaalanlarında aşırı duyarlı oluyorum. Şu sıralar çok seyahat ettiğim için çok geriliyorum, bu yüzden her zaman en “kazanan” gibi hissetmiyorum ya da öyle görünmüyorum. Ve TSA makinesinde yeşil kutuyu görene kadar kafamı karıştırmasınlar diye nefesimi tutuyorum. Bu delilik. Tamamen aynı rutine sahibim: TSA ile çalışırsa, her zaman bu tür giysiler giyeceğim.

Kıyafetin ne?

Dar giysiler giyerim. Benim favorim daha güzel bir kot pantolon ve onları vücut benzeri bir üst ile eşleştiriyorum. Bazı uçaklar oldukça soğuk olduğu için her zaman yanımda bir ceketim var. Ama evet, tuvalete gitmek zorunda kalana kadar TSA’dan geçip “Tamam, şimdi biraz rahatlayabilirim” diyebildiğimde bu bir rahatlama. Ve sonra tekrar endişeleniyorum, özellikle de şimdi televizyonda travesti rolü yaptığım için.

Özellikle trans bireyleri ve drag sanatçılarını hedef alan bir dizi LGBTQ karşıtı yasa var. Bu, seyahatinizi nasıl etkiledi?

Birkaç hafta önce Tennessee’deydim ve otel odamdan çıkmaya korktum. Kendime sordum, “Bu otelden nasıl çıkıp arabaya binebilirim?” Dikkat çekmek için giyinmek istemiyorum. Öyle hissetmemem gerekirken etrafta gizlice dolaşıyormuşum gibi geliyor.

Oradan nasıl çıktın?

Makyajımı yapmıştım. Elbisemi giydim ve düşündüm ki, “Neyse, sadece iyi görüneceğim.” Günün sonunda, sadece ona bağlı kalmalı ve onlara bizi korkutup boyun eğdirmeyeceğinizi göstermelisiniz. .

Ama sonra inanılmaz bir şey oldu: Nashville’de diziyi oynarken, drag yasağının kaldırıldığı haberini aldık. Tüm kulübün sevindiğini görmek çok güzeldi. Bunu şimdi diğer tüm eyaletlerde görmek istiyorum.

Sanki her eyalete gidiyorsun gibi…

Öyle dediler ki, “Sasha Colby’nin buraya gelip yasağı kaldırabilmelerine mi ihtiyacımız vardı?” Ben de “Sıradaki, Teksas’a gidiyorum” dedim.

Hangi yeri gerçekten ziyaret etmek isterdin?

Bali’ye gerçekten gitmek istiyorum. Ayrıca tüm Avrupa’yı gezmeyi ve tüm bu çılgın şatoları görmeyi çok isterim. Genelde monarşilere takıntılıyım. Yerli Hawaililer olarak, kendi krallarımız ve kraliçelerimiz oldu ve sanırım takıntım burada başladı.

Yerli Hawaiililerinizin kültürüyle ilişkiniz nedir?

Çocukken bile oldukça açık tenli ve açık gözlüydüm, bu yüzden insanların normalde Hawaili olarak düşündüğü şey değilim. Kesinlikle çok alay edildim – birçok çocuk benimle dalga geçti ve bana yeterince Hawaiili olmadığımı veya yeterince Hawaiili olmadığımı söyledi. Ben de “Mahu” lakabıyla büyüdüm. Hawaii dilini konuştuğumuzda trans erkek için mahu kane ve trans kadın için mahu wahine vardı. Nesiller boyunca, LGBTQ topluluğundaki herkes için aşağılayıcı bir terim haline geldi. Son 10 veya 15 yılda “mahu” terimini geri aldık – tıpkı “queer” kelimesini geri aldığımız gibi – ve şimdi bunu yüksek sesle ve gururla haykırıyoruz. Ekim ayında Honolulu Onur Yürüyüşü’nün Büyük Mareşali olacağım. Bu benim evim olacak. Bütün bir ada ulusunu temsil edeceğim. Büyürken, bunu yapmama gerçekten izin verildiğini hissetmedim.

Hawaii tabii ki süper popüler bir tatil destinasyonudur. Bir Hawaii yerlisi olarak, bizi ziyaret etmek isteyenlere ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Turist ol, sömürgeci olma. Git ve tarihimizi öğren. Pearl Harbor Ulusal Anıtı’ndaki Arizona Anıtı’nı ziyaret edin. Son kraliçemizin ABD hükümeti tarafından hapsedildiği Iolani Sarayı’na gidin. Yerel işletmeleri destekleyin. Denny’s’te yemek yemek için dünyanın yarısını dolaşmayın.

Son soru: Çılgın bir seyahat hikayen var mı?

Yaklaşık bir ay önce Kentucky, Louisville’deydim. Uçaktan inene kadar Kentucky Derby hafta sonu olduğunu fark etmemiştim. Demek tüm bu bayanlar şapkalı ve nane şekeri giymişti.

Herkes travestiydi.

Evet. Kanun nerede?

Haberler Seyahatini Takip Edin -de instagram Ve Haftalık Travel Dispatch bültenimize kaydolun Bir sonraki tatiliniz için daha akıllı seyahat ve ilham için uzman ipuçları almak için. Gelecekteki bir kaçışın hayalini mi kuruyorsunuz yoksa sadece bir koltukta mı seyahat ediyorsunuz? bizimkilere göz atın 2023’te 52 destinasyon.