En İyisi Bekleyenlere Gelir (Barda)

babaadam

Aktif Üye
Aguadilla, PR’daki Punta Borinquen Golf Kulübünde bir maçı bitirdikten sonra, Angelique Velez Sina yakındaki bir bara gitti ve aynı sahada oynayan bir grup erkekle ilgi odağı oldu.

Kasım 2020 günü hakkında “Orada tek kadın bendim. Kelimenin tam anlamıyla herkes benimle konuşuyordu.”

Biri hariç.

José Joaquin Cardona Crespo, golf arkadaşlarının Bayan Velez Sina’nın üzerine akın etmesini bekliyordu, bu yüzden barın yanında durup bekledi, eninde sonunda bir içki ısmarlamak için ayrılacaklarını ve şansını yakalayacağını düşündü.

Haklıydı. Velez Sina, “Uzun süre görüşmeyi bitirdik” dedi.

Aguadilla’da doğan ancak o sırada Washington DC’de yaşayan 34 yaşındaki Bayan Velez Sina, 2015 yılında kurduğu kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Friends of Puerto Rico’daki çalışmaları nedeniyle adadaydı.

Her ikisi de hemen bir kıvılcım hissetti. Bayan Velez Sina, “Hiç kimseyle José ile kurduğum kadar bir bağlantım olmadı” dedi. “Yine gençliğimin başındaymışım gibi hissettim.”

Porto Riko’da doğup büyüyen ve halen yaşayan 48 yaşındaki Cardona Crespo, Bayan Velez Sina’nın “ışıldayan, güzel” göründüğünü söyledi. “Ve ilk konuşmamızı yaptıktan sonra, onun akıllı olduğunu biliyordum. Başka bir şeyi vardı. Bütün gün konuşabiliriz ve asla sıkılmam.

Birkaç gün sonra onu daha fazla golf oynamaya davet etti. Bayan Velez Sina, “Kötü oynadım ama iyi vakit geçirdik” dedi. Egzersizde istediği kadar iyi değil, dedi, ama “e-postamda veya telefonumda olmamam için iyi bir yol. Yoksa saatlerce çalışabilirim.”

O hafta sonu birkaç kez daha buluştular. Pazar günü Bay Cardona Crespo, Bayan Velez Sina’yı havaalanına götürdü. “Onu havaalanında bıraktığımda çok üzüldüm” dedi ve ekledi, “Onun o olduğunu hissettim.”

Sonraki iki yıl boyunca, Bayan Velez Sina her iki ila dört haftada bir Bay Cardona Crespo’yu ziyaret etmek ve Porto Riko Dostları’nın adadaki ekonomik kalkınmayı destekleme çabalarını genişletmek için Washington’dan Porto Riko’ya gitti. Ayrıca onu birkaç kez ziyaret etti.

İşinin bir parçası olarak Bayan Velez Sina, Nisan 2021’de Las Marias, Porto Riko’daki Panorama Çiftliği’ni satın aldı ve Bay Cardona Crespo ile birlikte muz, papaya ve kahve ekti. Şimdi bu kahveyi Café Ama Love markası altında internette ve Walmart, havaalanları ve oteller de dahil olmak üzere ada genelinde satıyorlar.

Bayan Velez Sina, kahveden elde edilen tüm kârın Porto Riko Dostları programlarına geri döndüğünü söyledi. Buna, 9 ila 12 yaş arası çocukların bir işletmeyi nasıl yöneteceklerini öğrendikleri ve ardından topluluklarında kahve çekirdeklerini sattıkları bir gençlik girişimcilik programı da dahildir. Bayan Velez Sina, çocukların tüm kazançlarını koruduğunu ve parayı kendi girişimlerini başlatmak için kullanmaya teşvik edildiğini söyledi.

Bayan Velez Sina, Aguadilla’daki Porto Riko Üniversitesi’nden işletme lisans derecesini aldıktan sonra 2010 yılında ülkenin başkentine taşındı. Birkaç yıl sonra, 2013’te Johns Hopkins Üniversitesi’nden iletişim alanında yüksek lisans derecesi aldı.

Friends of Puerto Rico’yu kurduğunda, Washington’daki International Finance Corporation’da müşteri danışmanıydı. 2018’de, Friends of Puerto Rico’yu tam zamanlı olarak yönetmek üzere Washington’daki Global Partnership for Education’da Mali İşler Direktörü Yardımcılığı görevinden ayrıldı.

İki yıllık uzak mesafe ilişkisi boyunca, Bayan Velez Sina ve Bay Cardona Crespo’nun sürekli vedaları bedelini ödedi.

“Beni havaalanına her bıraktığında ikimiz de ağladık” dedi. “Filmlerde gördüğümde çok yavan olduğunu düşünmüştüm ama o insanlar bizdik.”

Tüm hayatını yavaş yavaş Porto Riko’ya taşımak niyetiyle, güneye her yolculuğunda kıyafet, ayakkabı ve diğer eşyalarla dolu fazladan bir bavul getirdi. “Bazen şarap da, yalan söylemeyeceğim” dedi.

Bayan Velez Sina, Porto Riko’nun kuzeybatısındaki bir şehir olan San Sebastián’da Bay Cardona Crespo’yu ziyaret ettiğinde, Washington’da erişebildiği çeşitli şarap ve alkollü içkileri hemen kaçırdı. Mart 2021’de Bay Cardona Crespo’ya bir gün bir şarap dükkanı açmaları gerektiğini gelişigüzel bir şekilde bildirdi.

“José bunu gerçekten tam anlamıyla aldı,” dedi. “Birkaç gün sonra bir daire kiraladı.”

Altı ay sonra, San Sebastián’da bir şarap ve likör dükkanı olan La Licorera’yı açtılar. Velez Sina, “Biz ona bebeğimiz diyoruz” dedi.

Bay Cardona Crespo, 1998 yılında işletme alanında lisans derecesi aldığı Porto Riko Papalık Katolik Üniversitesi’nde geçirdiği dört buçuk yılın dışında, tüm hayatını San Sebastián’da geçirdi. Bir inşaat şirketi, bir çiçekçi ve bir kaynak dükkanı da dahil olmak üzere ayrı ve birleşik işler yürüten anne babasını izleyerek büyüdü.

Şimdi aynı inşaat şirketi olan AMC Rebuild’i yönetiyor ve Bayan Velez Sina ile birlikte bir ahşap ve metal işleme atölyesi olan Carsi Goods ve La Licorera’yı içeren Carsi Partners’ı yönetiyor.

Mart 2014’te, Bay Cardona Crespo’nun annesi Linda Crespo Lugo, 69 yaşında bağırsak yetmezliğinden öldü ve babası José Joaquín Cardona Ramos, iki ay sonra 62 yaşında kalp yetmezliğinden öldü.

Bay Cardona Crespo, anne babasının ilişkisini Bayan Velez Sina ile kendi evliliği için bir tür model olarak görüyor.

Kendisi ve iki kardeşi hakkında “Bize nasıl iyi bir aile olunacağını öğrettiler” dedi. “Çok çalıştılar ve şimdi benim Angelique ile yaptığım gibi çalışmayı çok seviyorlardı.”

Hem Bay Cardona Crespo hem de Bayan Velez Sina kendilerini işkolik olarak tanımladılar. Ancak Bay Cardona Crespo, deneme yanılma yoluyla hayatın diğer yönlerinden de zevk almak için zaman ayırmayı öğrendiğini söyledi. Velez Sina Hanım’ı da aynısını yapması için teşvik etti.

“Porto Riko’daki ritim çok farklı” dedi. “Dalgalara bakıyorsunuz ve insanlar burada böyle yaşıyor. Çok rahatsın, acele etmiyorsun. Kariyerim rekabetçi, süper yoğun bir şehirde gelişti.

Bayan Velez Sina, Bay Cardona Crespo’nun yardımıyla kendi ritmini bulmaya çalıştığını söyledi. Aralarındaki 14 yıllık fark, “tam da ihtiyacım olan şey çünkü onun bilgeliği hayat hakkında farklı düşünmeme izin verdi. Çiftliğimizdeki verandamızda oturup kuşları dinlemek için zaman ayırıyoruz. Kuşlar, Apple Music değil. İstediğim hayatın bu olduğunu biliyorum.” (Golf ise Velez Sina Hanım devam etti ve artık birlikte en sevdikleri hobilerinden biri haline geldi.)

Tanışmadan önce, hem Bayan Velez Sina hem de Bay Cardona Crespo, sekiz yıldır evli ve 16 yaşında.

Bay Cardona Crespo, “Boşandıktan sonra her zaman bir daha asla evlenmeyeceğimi söyledim” dedi. Bayan Velez Sina o kadar katı değildi, ancak çiftin bir arkadaşı olan Jaime Toro Eylül 2022’de konuyu gündeme getirene kadar evlilik onun için bir sorun değildi.

Bekâr kaldıkları sürece içlerinden birinin hastalanması halinde hastaneye gitmelerinin veya birinin hayati tehlike arz eden bir durumda diğerinin alacağı kararların kısıtlanabileceğini belirtti.

Bu konuşma, Bayan Velez Sina ve Bay Cardona Crespo’nun evlilik hakkında kendi tartışmalarına yol açtı ve bu, onların bunu yapmayı seçmeleriyle sona erdi. Bay Cardona Crespo, birlikte yaşamak istediklerini ve Porto Riko’da bazı insanların bunu evlenmeden yaşamayı hor gördüklerini söyledi.

Ek olarak, Bayan Velez Sina, Bay Cardona Crespo’nun hayatındaki çok önemli iki kişiyi çoktan büyülemişti: önceki evliliğinden olan iki çocuğu – 16 yaşındaki oğlu ve 18 yaşındaki kızı. Angelique, ailemizin çok önemli bir parçası haline geldi” dedi. “Onu seviyorsun.”

23 Ocak’ta Aguadilla Adalet Merkezi’nde, Cardona Crespo’nun küçük erkek kardeşi Luis Cardona Crespo ve çiftin yakın arkadaşı Ingrid Arvelo’nun tanık olarak görev yaptığı resmi bir törenle evlendiler. Görevli, Yüksek Mahkeme Yargıcı José T. Román Barceló idi. Birkaç gün sonra, 29 Ocak’ta, tanıştıkları hafta sonu buluşmaları planlanan San Juan’daki Condado Vanderbilt Oteli’nde parti yaptılar. Parti 11:30 – 23:00 saatleri arasında sürdü.

Velez Sina Hanım, 40 misafirinin dayanıklılığına hayran kaldı. “Kimse şarap veya viski içmeyi bırakmadı” dedi. “11 saat içkiyi nasıl bırakmazlar?”

Çift, Aralık ayındaki düğün davetiyelerini göndermişti, bu yüzden bazı misafirler her şeyin bu kadar çabuk olmasına şaşırdılar. Velez Sina, “Çok komikti” dedi. İnsanlara anlatmaya devam etmesi gerekiyordu, “Hayır, hamile değilim” dedi.

Küçük bir etkinlik olmasına rağmen Sn. Velez Sina ve Sn. Cardona Crespo, hayatlarındaki farklı insanları birleştirme fırsatı buldular. Bay Cardona Crespo, “Herkes mutluydu, şarkı söylüyor ve dans ediyordu.”

Bugün

Eğer 29 Ocak 2023

Nerede Condado Vanderbilt Oteli – San Juan, PR

Akıllı Seçimler Velez Sina bir elbise almak yerine bir tane kiraladı. “Daha önce evliydim ve o sırada elbiseyi aldım” dedi. Poofy demlemeyi saklamanın ne kadar zor olabileceğini öğrendi. “Çok fazla yer kaplıyor” diyor. Ve şimdi Porto Riko’da yaşıyor. “Çok fazla nem var. Onu saklamanın iyi bir fikir olmadığını düşündüm” dedi.

İnce bir dürtme Velez Sina buketi bir gruba atmak yerine, kendisinin ve erkek arkadaşının evlenmesi gerektiğini belirtmek için onu doğrudan üvey kız kardeşine sundu. Velez Sina, “Ailemizi genişlettik ve daha da genişletmek istiyoruz” dedi. “Arkadaşınız biraz şaşırdı.”

şarap aşığı Çift, düğünden önceki gece San Juan’a gelen bazı misafirlerinin tadına bakmak için bir şişe Louis Roederer Cristal Brut Rose Millesime 2013, ender ve pahalı bir şarap açtı. Bay Cardona Crespo, “Bu çok eşsiz bir şişe,” dedi, “o halde aile ve gerçekten iyi arkadaşlarla onu tatmaktan daha özel ne olabilir?”

Burada daha fazla yemin sütunu Ve Tüm düğün, ilişki ve boşanma kapsamımızı buradan okuyun.