Fransız çimento şirketi Lafarge IŞİD suçlamalarını kabul etti

babaadam

Aktif Üye
Fransız çimento şirketi Lafarge IŞİD suçlamalarını kabul etti
ABD’de görülen davada Fransız çimento üreticisi Lafarge’ın terör örgütü terör örgütü IŞİD’e yardım etme hatasını kabul ettiği duyuruldu.

ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya nazaran, Fransa merkezli çimento üreticisi Lafarge, New York Brooklyn’deki federal mahkemede muahede yoluna gitti.

Hakkındaki ‘IŞİD’e yardım etme’ kabahatini kabul eden Lafarge, 777,78 milyon dolar ceza ödemeye razı oldu.

Lafarge’dan yapılan yazılı açıklamada ise “Lafarge ve alt şirketi Lafarge Suriye, yöneticilerin ferdi olarak yer aldığı aksiyonlardan dolayı sorumluluğu kabul etmiştir. Bu hareketler, Lafarge’nin ceza yasasının alçak bir biçimde ihlal edilmesidir. Bu olayın vuku bulmuş olmasından dolayı fazlaca üzgünüz. ABD Adalet Bakanlığı ile hususun tahliline ait yakından çalıştık” sözüne yer verildi.

Dünyanın en büyük çimento şirketlerinden Fransız Lafarge, Suriye’de Mart 2011’de başlayan iç savaşa karşın faaliyetini sürdürdü.

Terör örgütü IŞİD’in bölgeyi ele geçirmesine karşın üretim faaliyetlerini sürdüren şirket, 2014’ün sonlarında çalışmalarını sonlandırdı fakat şirketin Çelebiye bölgesindeki faaliyetlerini devam ettirebilmek için IŞİD’e ödeme yapmanın haricinde örgütten gereç ve akaryakıt temin ettiği ifşa oldu.

Şirket, Temmuz 2015’te İsviçreli rakibi Holcim ile birleşerek isim değişikliğine gitti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.