Gelinlik kodları çok spesifik olabilir

babaadam

Aktif Üye
Lauren ve Jackson England, Ocak ayında Hindistan'ın Ranthambore kentindeki bir safari düğününde evlendiklerinde kıyafet kuralının çevreyi yansıtmasını istediler. Misafirlerine aktardıkları duygu “klasik Ralph Lauren mirası”ydı.

37 yaşındaki İngiltere, ilk düğün portreleri hakkında şunları söyledi: “Ben estetik bir insanım ve safari cipinde yaratmak istediğimiz kahraman imajına dair net bir vizyonumuz vardı.” (O ve Bayan England, Sidney, Avustralya'da bir içerik ve prodüksiyon şirketinin kurucularıdır.) “Konukların renk paletimizi takip etmesi benim için önemliydi.”

Sonunda, “yaratıcı arkadaşlarımız bununla eğlendi ama annelerimiz biraz bunaldı.”

40 yaşındaki Bayan England, kimseye baskı yapmak istemediklerini, bu nedenle “herkesi üç ay önceden bilgilendirdiklerini ve onlarla neyin işe yarayabileceğini tartıştıklarını” ve ön hazırlık için “Hindistan'ın Renkleri” kıyafet kuralını tercih ettiklerini ekledi. Aynı zamanda onun 40. doğum günü partisi olan Jaipur'daki düğün etkinliği. Bu temayı açıklamak için tasarımcı Sabyasachi Mukherjee'nin kampanya görsellerini kullandılar.

Düğünlerinin estetiğini belirleyen yalnızca İngiltere'ler değil. Bu yılın başlarında Hindistan'ın Jamnagar kentinde çok gün süren bir düğün öncesi partisinin konuklarına, dünyanın en zengin adamlarından birinin en küçük oğlu olan Radhika Merchant ve Anant Ambani için dokuz sayfalık kıyafet kuralları verildi. “Orman ateşi”, “göz kamaştırıcı desi romantizmi” ve “Hint geleneği” temalardan bazılarıydı ve ilham almak için tasarımcı kampanyalarından podyum fotoğrafları ve görseller içeren belge, etkinlik için beklenen hava koşullarını listeledi.


En son düğün öncesi kutlamaları için kıyafet kuralları, 29 Mayıs'tan 1 Haziran'a kadar Avrupa'da çok günlük bir yolculuk, “klasik gemi yolculuğu”, “turistik şıklık” ve “İtalyan yazını” içeriyordu.

Londra merkezli bir düğün planlamacısı olan Sarah Haywood, “Günümüzde düğünler en küçük ayrıntısına kadar planlanıyor” diyor. “Bu ruh hali panoları, konukların uygun şekilde giyinebilmesi için destinasyon, mekan ve etkinlik tasarımının iletilmesine yardımcı oluyor.”

New York'ta yaşayan bir stilist olan Anny Choi, düğün misafirleri için ruh hali panoları oluşturma taleplerinde bir artış olduğunu fark etti. Çiftler “misafirlerin kendilerini rahat hissettikleri şeyi giymelerini isterken, aynı zamanda herkesin tutarlı görünmesini de istiyorlar” dedi.


Bazı düğünler, kırmızı halılar, defileler ve Camp: Notes on Fashion ve The Garden of Time gibi kendi alışılmadık kıyafet kurallarıyla tanınan Met Gala gibi son derece gösterişli ve bazen temalı etkinliklerden ilham alır. yıl.


“Düğün olayları daha ekstrem hale geldi. Bu sadece bir hoş geldin partisi değil, tamamı beyazlardan oluşan bir parti. Bayan Choi, “Bu sadece havuz kenarında bir brunch değil, aynı zamanda 'tropikal bir fantezi' veya 'Slim Aarons' tarzı bir parti” dedi. “Vizyonunuz bu kadar spesifik olduğunda, misafirlerinize ne kadar fazla bilgi ve yönerge verirseniz o kadar iyi olur.”

New Orleans'lı bir girişimci ve emlak geliştiricisi olan Swathi Narra, “Jeans and Diamonds” ve “Vintage Bollywood”dan “Texas Hoedown”a kadar değişen kıyafet kurallarıyla birçok düğüne konuk oldu. 43 yaşındaki Bayan Narra, kıyafet kurallarını düğün beklentisini artırmanın bir yolu olarak gördüğünü ancak çiftleri bunları fazla zorunlu veya fazla kuralcı hale getirmemeleri konusunda uyardığını söyledi. “Bana belirli bir siluet söylemelerini istemiyorum” dedi.

Toronto'da sanat yönetmeni olan Ayushi Dalmia, Şubat 2023'te Hindistan'ın Lonavala kentinde düzenlenen iki günlük düğünü için kıyafet kurallarını bir kenara bırakarak arkadaşlarını şaşırttı. 35 yaşındaki Bayan Dalmia, “bu standart hale geldi” diye gardırop planlama belgesi isteyen çok sayıda çağrı aldığını söyledi.

Düğün planlayıcısı Bayan Haywood, bu ruh hali panolarının popülaritesinin dünyanın farklı yerlerinde farklılık gösterdiğini ekledi. “Deneyimlerime göre Asya ve Güney Asya'da daha yaygınlar, ancak Batı'da da onları giderek daha fazla görüyoruz.”


Talimatlar, konukların kültürel unsurlara aşina olmaması durumunda da yararlı olabilir. Bayan Choi, “Konukların başka bir topluluğun gelenekleri ve kıyafetleri konusunda rehberliğe ve tavsiyelere ihtiyacı var” dedi. Hint-Avustralya-Çin kökenli Singapurlu müşterileri için Maldivler'de düzenlenen “Surf Shack Sangeet” hoş geldin partisine dikkat çekti. Çift, konuklara “Jaipur Maldivler'le buluşuyor” temalı bir ruh hali panosu verdi ve erkeklerin kendileri tarafından sağlanan kurtaları giymesi gerektiğini, kadınların ise “Hint esintili görünümde” veya “şık kaftanlar” giymesi gerektiğini söyledi. Çift, aksesuarları da temin edeceklerini sözlerine ekledi.


Ancak Bayan Choi, çiftin yalnızca çevrimiçi optik ve görünürlüğe odaklandığında sorunların ortaya çıktığını söyledi. “Bazı gelinler ve damatlar için bunun Instagram ile çok ilgisi var” diye ekledi. “Böyle durumlarda herkes diğerini geçmeye çalışır.”

Bayan Narra kabul etti. “Çiftler misafirlerine büyük günlerinin süsü olarak veya gösteri düzenlerken sadece seyirci olarak davranmamalı” dedi. “Böyle bir şeyi bu kadar ciddiye almamalısın, değil mi?”