Hayley Paige adını ve gelin markasını geri alıyor

babaadam

Aktif Üye
2011 yılında, o sırada bilinmeyen 24 yaşındaki bir gelin tasarımcısı olan Hayley Paige, kariyerine New York'taki JLM Couture ile gelin tarzında başladı. Haklarını kaybedene kadar rüya gibi, modern kıyafetlerle eşanlamlı bir gelin markası kurdu.

“Yanlış bir güvenlik hissi vardı,” dedi 39 yaşındaki Paige, bir avukat kontrol etmeden bir düğün dövüşü, üretim ve dağıtım şirketi olan JLM Couture ile bir sözleşme imzaladı. “Onlara adımın bir ticari marka olarak verildiği hakkını verdi çünkü koleksiyonun adı oldu.”

2015 yılında, üç yıllık bir uzatma, sözleşme koşullarına uygun olarak başladı (şu anda 2015'te evlendi. 2018'de evlendi.) Mart 2019'a kadar bir avukatla yeni bir sözleşme müzakere etmeye başladı ”. Bence kolay olacak. Lisans işlemleri getirdim ve etkileyici fırsatlarım var ”dedi. “Orijinal pozisyonumu aşmıştım. Bir sıfırlama yapılması gerekiyordu. “

Müzakereler, Bayan Paige'nin, marka yaralanması, ajan olmayanların ihlali ve markanın izni olmadan diğer şirketlerin tanıtımını iddia eden JLM Couture tarafından 100'den fazla sayfa ile beklenmedik bir anlaşmadan etkilendiği Aralık 2020'ye kadar sürdü. . “Hatta benim ismim olduğu söylendi,” dedi Bayan Paige. İki gün sonra acil bir müzakere verildi. Her iki taraf da yasal argüman takımlarını işe aldı.

Yasal adı Hayley Paige Gutman olan Bayan Paige, kurban hissettiğini söyledi. ticari markalar var. “Sosyal medya hesaplarımı kontrol etme hakkını da kaybettiğini de sözlerine ekledi. Sonra gelinlik tasarlamamı engellediler. “

Ekim 2023'te JLM Couture, Bölüm 11'de iflas başvurusunda bulundu ve bir basın açıklamasında işi yeniden yapılandıracaklarını duyurdu. Bayan Paige savaşmayı hiç bırakmadı. Mayıs ayında, dört yıllık bir kamu yasal anlaşmazlığından sonra, Bayan Paige, mahkeme tarafından onaylanan bir anlaşmada adını ve markasını kullanmayı geri aldı.

Yayıntan sonra, JLM Couture sözcüsü, Bayan Paige ile bir anlaşmaya vardığını doğruladı ve bir açıklama ekledi: “Ona en iyisini diliyoruz.”

Florida, Palm Beach'teki -house Tasarım Stüdyosu'ndan, şimdi nişanlısı Conrad Clevlen, 36, Madi Lane Bridal ile yeni ortaklığını yeniden kazanmak için adını ve markasını yeniden kazanma yolculuğunu paylaştı. , Avustralya'da üretim ve satış gelini ve yaklaşan gelin koleksiyonları için bir düğün şirketi.

Bu görüşme işlendi ve netlikten sıkıştırıldı.

2023 yılında JLM, Bölüm 11'de iflas başvurusunda bulundu. Bu neden sizin için bir dönüm noktası oldu?

Yeni bir hakimimiz ve bir anlaşma fırsatımız var. İsmim, tasarımlarım ve markanın içerdiği her şey dahil olmak üzere tüm entelektüel portföyümü yeniden kazanmak için JLM 263.000 dolar ödedim. Sadece benim adım değil, aynı zamanda çalışma, tasarım estetiğimi kullanma ve sanatıma sahip olma yeteneğim.

Sosyal platformlarınızı tekrar kullanma hakkını nasıl buldunuz?

Temyiz Mahkemesinde gerçekleştirilen sosyal medya hesaplarımı geri almak için savaştım. Benim lehime karar verdiler ve hesabı açan herkesin hesaba sahip olduğunu buldular.

Dört yıllık yargınız sırasında yeni bir şirket bulmak için ilhamı nasıl buldunuz?

Uzun zamandır Araf Hayatta Kalma Modundaydım. Bir elbiseyi getiremedim veya özetleyemedim çünkü bu bir reklam önlemi olarak kabul edildi veya ismimi kullandı. Daha fazla yaratıp geliştirebilmem için yeni bir stratejiye ihtiyacım vardı. 2022'de büyük bir değişim yaşadım. Hayatımla ilerlemek için Hayley Paige'den bu fikirden uzaklaşmak zorunda kaldım. Kimliğimden ziyade düğün tasarımcısı olmak zorunda değildim.

Bir sonraki şirketiniz neydi?

Sadece rekabetçi olmayan bir şey yapmama izin verildi. At için Fransızca Cheval olduğu ayakkabı şirketini kurdum. Fransız couture okudum ve Paris etkisini sevdim. Güçlü olmak benim takma adım oldu. Ayakkabılar bir elbise için harika bir aksesuardı ve devredilebilir bir kapasiteydi. Ayakkabılar kaderime, hayatım ve yaratıcılığım varmış gibi hissetti.

Gelin endüstrisinde yolunuzdan beri ne gibi değişiklikler fark ettiniz?

Daha fazla yetenek piyasaya çıkıyor. Seyreltme ile eşleştirilmiş büyük bir ürün taşması var. Gelinler ne istedikleri konusunda daha fazla eğitildi. Daha hızlı bir geri dönüş beklentisi daha büyüktür. Gelinler elbisesini beklemek istemiyor. Bu pencere altı ila sekiz aya kısaltılmıştır.

Hayley Paige'yi nasıl yeniden başlatacaksınız?

Yeni başlangıç, Hayley Paige DNA'sı için bir imza olacak – renk sıçramaları, yapısal tesadüf, yeni ürünler incileri ve nakışta düşünceli ayrıntılar. Kıyafetlerin rolleri ve mini versiyonlarına sahip olmayı planlıyorum. Belki de bir nişan kıyafeti ya da ikinci bir elbise veya bir bekarlığa veda partisi için ikinci bir görünüm olarak giyebileceğiniz bir şey.

New York Moda Haftası boyunca bir göz atacağız, tasarımları paylaşacağız ve markayı gelin mağazalarına geri getireceğiz. Ağustos veya Eylül aylarında halka açık bir başlangıç yapacağız ve çıkış yapacağız. Amaç, bu noktada dükkanlarda kıyafetler olması.

İlham, bu kolektif koleksiyondaki tasarımın tonlarından geliyor, böylece her şey birbirine uymuyor. Cheval için yaptığım baskı tasarımından ilham alıyorum. Yaratıcı yolculuğumun hikayesini anlatan bir Fransız Toile deseni oluşturdum, ancak sahnelerde. Son dört yılda değişen hikayeyi anlatmak için kumaşlara ve kıyafetlerin gerçek malzemesine dahil edeceğime devam etmek istiyorum. Cheval'ı yeniden adlandırmayı planlıyorum. İki marka arasında sinerji olmasını istiyorum, bu yüzden yeni Hayley Paige elbiseleri ve çantalarıyla eşleşen gelinlere özgü ayakkabılar yayınlayacağız.

Bu sefer pazarlama stratejileriniz ne olacak?

Geçmişte sosyal medyaya güveniyorum ve iletişim kurmanın harika bir yoluydu. Ama şimdi seyreltilmiş hissediyor. Daha fazla kişisel etkinlik, gerçek reklam ve marka etkinlikleri yapmak istiyorum. Artık gelin rüyasının dışına çıktığım ve ayakkabı yaptığım için, sadece bir gelin değil, daha fazla geri dönen bir müşterim var, bu yüzden daha çok kardeşlik olan etkinlikler yapacağım.

Bu deneyimden en büyük bilginiz nelerdi?

Ruhunuzun dizleriniz gibi hissettiği düşük anlarda, yaptıklarınıza olan hevesinizi ve sevginizi korumalısınız. Hala olduğum ve zanaatımla hala çok hissediyorum. Herkese güvenmemek için gerçekten iyi dersler öğrendim ve birçok insan dostluğu bir zayıflık olarak görecek. Bu, zamana ihtiyaç duyarsa kendinizi savunamayacağınız anlamına gelmez. İnandığım bir şey için çok savaştım. Yeniden icatın yeni birini almanız gerektiği anlamına gelmediğini öğrendim.