her zaman kayboldum Bu yüzden bir labirent tatiline çıktım.

çavuş

Aktif Üye
Alman olmasaydı yanlış yöne gitmeye başlayabilirdim. Ayak seslerim boğuk çıkıyor, sanki ayakkabılarımı kumaşa sarmışım gibi. Yer yer su tünelin tavanından alçalmakta ve altında birikmektedir.

Aslında kemik mezarlığında kimse uzun süre kaybolamaz, çünkü yıllar önce taş ocakçıları tarafından haçlar, kalpler ve bir zamanlar minyatür bir Eyfel Kulesi şeklinde düzenlenen kemik duvarlarından geçerken, dolambaçlı yollar kapatıldı. yani ilerlemenin tek bir yolu var. Ancak mezarlık yeniden inşa edilmeden önce biri kayboldu. Philibert Aspairt 1793’te yer altı mezarlarına girdi ve 11 yıl sonrasına kadar bulunamadı. Mezarı, son nefesini verdiği taş ocağı tünelindedir. Daha sonra koordinatları bulduğumda, otelde doğrudan yerin üstünde uyuduğumu görüyorum. Bununla birlikte, penceremden manzaraya hayranlıkla bakarken, mezarına baktım. Katafiller, Aspairt’i yer altı mezarlarının koruyucusu olarak görüyor, bu yüzden korkmuyorum. Zihnimde ona kayıpların koruyucu azizi diyorum.

Tünelin tepesindeki kemik mezarlığında, modern rehberlerin meraklı Parislileri bu nemli yeraltı dünyasına götürüp götürmeleri için tavana siyah bir çizgi çizildi. Ariadne’nin Minotaur’la savaşmak için labirente girdiğinde Theseus’a verdiği kırmızı ipliği hatırlatıyor.

Koridor kıvrılıyor ve üzerlerinde sokakların adlarını taşıyan taş tabletlere rastlıyorum -bazıları artık yok.

Dünyadan kopuk olmak bir zevktir. Léo ve katafiller de bunu anlıyor.

Şu an gece yarısı Barselona’ya indiğimde ve inanabiliyorsanız, havaalanında kayboluyorum. Bir şekilde bağlantılı uçuşlar için bölgeye geliyorum. Göçmenlik görevlileri bana kızgın ve bana eşlik etmek yerine sözlü olarak beni gizli bir merdivene yönlendiriyorlar. Yolcuların hassas bir şekilde uyuduğu ve tüm mağazaların kapalı olduğu ıssız havaalanında sabah saat 1’de, seçeneklerimin tükendiğini biliyorum. Bir duvar seçiyorum ve çit labirentindeymişim gibi elimi duvara tutuyorum. Kapı görevlilerinin gündüzleri yorgun yolcuları yönettikleri boş masaları inceliyorum, sanki aradığım gizli merdiven fare boyutunda ya da kapaklı kapıların arkasına gizlenmiş gibi her bir sütunun arkasına bakıyorum. Sonunda bir kapıcı gördüm ve birini uyanık gördüğüme o kadar mutlu oldum ki duvardan ayrılıp ona koştum. Saçları atkuyruğu şeklinde bağlanmış ve yarı saydam plastik eldivenlerinden görülebilen tırnakları neon yeşile boyanmış. Beni gizli merdivene götüreceğini söylüyor. Birlikte yürüyoruz, o tekerlekli çöp kutusunu itiyor, ben küçük valizimi çekiyorum. Sonunda geldiğimizde ona sarılmak istedim ama kendimi tuttum.