İngiliz ordusu, koronavirüs hadiselerine karşı hastanelere işçi dayanağı gönderecek

babaadam

Aktif Üye
İngiliz ordusu, koronavirüs hadiselerine karşı hastanelere işçi dayanağı gönderecek
İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, kelam konusu işçinin bu hafta hastanelere gönderilmeye başlandığı ve 3 hafta boyunca nazaranvde kalmasının beklendiği açıklandı. Bir sıhhat bakılırsavlisi ve dört genel gorevliden oluşan 5 kişilik 40 takımın, takviye gereksiniminin en çok olduğu alanlara yönlendirilmesini sağlamak için esnek bir biçimde dağıtılacağı belirtilen açıklamada “Askeri sıhhat nazaranvlileri NHS işçisine hasta bakımı konusunda yardımcı olacak. Genel bakılırsavli işçi, stokların korunmasını sağlamak, hastaları denetim etmek ve temel denetimleri yürütmek üzere nazaranvlerde dayanak olacaktır” tabirlerine yer verildi.

The Army sends 200 personnel to support the NHS in London https://t.co/FMclPFlNMs

— BBC News (UK) (@BBCNews) January 7, 2022

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace pandemi boyunca askeri işçinin bedelini tekraren gösterdiklerini belirterek, “Silahlı Kuvvetlerimizin bayan ve erkekleri, ülkeyi Kovid-19’dan korumak için el ele çalışırken, NHS’deki özverili meslektaşlarını desteklemek için bir defa daha adım atıyorlar” tabirlerini kullandı.

Açıklamada ayrıyeten İngiltere Sıhhat Bakanı Sajid Javid’in de sözlerine yer verildi. Javid, bir defa daha Silahlı Kuvvetler’in muhtaçlığın en büyük olduğu bu vakitte başkentte gece gündüz çalışan NHS çalışanlarına yardım etmek için adım attıklarını belirterek, “Yapabileceğiniz en değerli şey, sevdiklerinizi ve topluluklarınızı KOVID-19’dan korumak için güçlendirici aşı olmaktır” sözlerini kullandı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.