İngiltere Başbakanı Johnson: Hükümet ve parti olarak bir ortaya gelmeliyiz

babaadam

Aktif Üye
İngiltere Başbakanı Johnson: Hükümet ve parti olarak bir ortaya gelmeliyiz
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, önderi olduğu Muhafazakar Parti tarafınca kendisine yönelik itimat oylamasını kazanmasının akabinde oylama kararınun ‘inandırıcı ve kararlı’ olduğunu söylemiş oldu.

Johnson, sonuçların açıklanmasının akabinde yaptığı açıklamada, hükümetin artık işe devam etmesi gerektiğini tabir etti.

Yaptığı açıklamada İngiliz siyasetçi, “Meslektaşlarıma bana verdikleri takviye için minnettarım. Artık yapmamız gereken bir hükümet, bir parti olarak bir ortaya gelmek. Bu inandırıcı ve kararlı kararın manası, bir hükümet olarak ilerleyebileceğimiz ve beşerler için hakikaten değerli olduğunu düşündüğüm şeylere odaklanabileceğimizdir” dedi.

Johnson, “Bu gecenin manası, sokakları ve toplulukları daha inançlı tutmak için yaptığımız şeylerle birlikte, insanlara hayat maliyeti konusunda yardım etmek için ne yapacağımıza odaklanacağımızdır. Bu bize iktisadımızı birleştirme, güçlendirme ve düzey atlama talihi veriyor” dedi.

Başbakan, “Yapmak istediğimiz şey, kararlı ve kesin olduğunu düşündüğüm bu anı kullanmak ve gündemimize devam etmektir” diye ekledi.

‘Erken seçimle ilgilenmiyorum’

İngiliz başkan, basın tarafınca kendisine erken seçimle ilgilenip ilgilenmediğine yönelik yöneltilen sorular karşısında, “Erken seçimlerle muhakkak ilgilenmiyorum. İlgilendiğim şey bu ülke için çalışmak.” biçiminde karşılık verdi. Johnson yaptığı açıklamada, “Başka bir şeye odaklanmanın bir manası olduğunu düşünmüyorum ve katiyetle erken seçimlerle ilgilenmiyorum. Benim ilgilendiğim şey şu anda bu ülkenin insanları için çalışmak” dedi.

Johnson, yaptığı açıklamada, “Meclis partisinin aldığı bu sonucu memnuniyetle karşılıyorum. Çok uzun müddettir devam eden bir mevzuda bir sonuca varıyoruz. Ve artık birleşme, ilerleme ve insanların evvelarini yerine getirme yeteneğine sahibiz ve bunu yapacağız” dedi.

Başbakan hakkında yapılan inanç oylaması, Johnson’ın 2020 ve 2021’deki Kovid-19 kısıtlamaları sırasında kuralları ihlal ettiğinin ortaya çıkması ötürüsıyla yapıldı.

Muhafazakar Parti’den 54 milletvekilinin Parti Komitesine itimat oylaması talebinde bulunmasının akabinde bugün oylamaya tabi tutulan Johnson, uzun vakittir hem kendi partisinden tıpkı vakitte muhalefetteki başka partiler tarafınca tenkitlerin gayesi olmuştu.

Kısıtlamalarının uygulandığı devirde Başbakanlık Ofisinde düzenlenen partilere katıldığının ortaya çıkmasından daha sonra Partygate skandal soruşturması altında soruşturmaya alınan Johnson, daha evvel davranışlarından dolayı özür dilemiş lakin istifa etmeyeceğini söylemişti.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.