Ispanaklı Peynirli Börek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yufka
- 1 bağ ıspanak
- 1 kepçe zeytinyağı
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
- Peynir
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcın hazırlanışı:Öncelikle ıspanakları yıkayarak süzmeye bırakıyoruz.
- sonrasındasında soğanları yemeklik doğruyoruz ve zeytinyağı ile birlikte yavaşça pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Kavrulduktan daha sonra içine salçamızı sürerek salça kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- En son kapattıktan daha sonra baharatlarımızı atıp karıştırıyoruz.
- ondan sonrasında yıkamış olduğumuz ıspanakları ve istediğimiz kadar peynir(ben salamura köy peyniri kullanıyorum) içine koyarak karıştırıyoruz. (ıspanakların düzgünce süzülmüş bulunmasına itina gösterin ya da uygunca sıkın zira sulanıyor. ).
- Yufka sosun hazırlanışı:Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı ve kabartma tozunu bir kaba alarak güzelce çırpıyoruz.
- Böreğin hazırlanışı:Yufkaları fotoğrafta gördüğünüz üzere ortadan keserek( tüm olunca epeyce kalın oluyor) sosumuzu fırça sayesinde sürüyoruz.
- Kenar kısmına iç harcımızdan koyup kenarlarını içerisine katlayarak rulo biçiminde tepsimizin boyutunda sarıyoruz. Ben büyük dikdörtgen borcam kullandım.
- 4 adet yufka ile bir borcam oluyor.
- Hepsini tek tek bu türlü yapıp borcama dizdikten daha sonra üzerine kalan sosumuzdan sürüyoruz ve susam serpiyoruz.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derece fanli olarak 30-35 dakika pişiriyoruz.Şimdiden afiyet olsun ????.Börekte soğan peynir mi demeyin mükemmel oluyor kesinlikle deneyin ????.