İsveç Başbakanı Kristersson: Hükümetim NATO üyeliği için Üçlü Muhtıra’yı yerine getirecek

babaadam

Aktif Üye
İsveç Başbakanı Kristersson: Hükümetim NATO üyeliği için Üçlü Muhtıra’yı yerine getirecek
İsveç Başbakanı Kristersson, Twitter’daki hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini bildirdi.

Paylaşımda,”Yakın vakitte Ankara’yı ziyaret etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Hükümetim NATO üyeliği için Türkiye, Finlandiya ve İsveç içindeki Üçlü Muhtıra’yı yerine getirecek” ifadeleri kullanıldı.

Constructive phone call with President @RTErdogan Looking forward to visit Ankara soon. My gov will fulfil the trilateral memorandum between
🇹🇷
🇫🇮
🇸🇪
for #NATO accession.

— SwedishPM (@SwedishPM) October 26, 2022

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsveç Başbakanı Kristersson’un bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği, toplantıda Türkiye-İsveç alakalarının ele alındığı bildirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, toplantıda, İsveç’in yeni Başbakanı olması ötürüsıyla Kristersson‘a tebriklerini ilettiği ve kendisini Ankara’da konuk etmekten memnuniyet duyacağını tabir ettiği belirtilmişti.

toplantıda İsveç hükümetiyle ikili alakaları her alanda ileriye taşımaya hazır olduklarını belirten Erdoğan’ın, Üçlü Muhtıra‘nın gelecek süreç bakımından yol gösterici olacağını lisana getirdiği kaydedilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda ayrıyeten terör örgütlerinin İsveç’in NATO üyeliğini ve Türkiye ile ikili bağlarını rehin almasını engellemenin ortak menfaat olduğunu vurgulamıştı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.