İtfaiyecilerden nefes kesen tatbikat

babaadam

Aktif Üye
İtfaiyecilerden nefes kesen tatbikat
BALIKESİR (İGFA) – 25-30 Eylül tarihleri içinde kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında gerçekleşen etkinliklerde tatbikat çalışmaları ve müsabakalar yapıldı. Heyecanlı geçen yarışlar büyük alkış topladı. Dereceye giren çalışana mükafatları protokol mensupları tarafınca takdim edildi. Ayrıyeten, istekli itfaiyecilere de sertifikaları verildi.

“İTFAİYE TEŞKİLATIMIZ HER AN İTİMAT SAĞLIYOR”

Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Çek, İtfaiyeciler haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde şu sözleri kullandı; “Büyükşehir Belediyemizin koordinesinde itfaiye dairesi başkanlığı tarafınca birkaç güne yayılmış vaziyette programlar planlandı. Bunlardan bir tanesi de biraz daha sonra icra edilecek tatbikatlar programını da birazdan daima birlikte izleyeceğiz. Bir şeye kıymet vermemiz için ona duyduğumuz muhtaçlık, bizim açımızdan fazlaca kıymetli başımız ağrıdığında bir ağrı kesicinin kıymetini biliyoruz. İtfaiyede bu temel gereksinimlerden ya da ehemmiyete ilişkin teşkilatlardan birisi. Bir yangın olduğunda ya da bir kaza olduğunda içerisinde sıkışan vatandaşın kurtarılmasında, hatta can kurtaranlar da var itfaiye teşkilatımız içerisinde yani onlar bakılırsav yapıyor. ötürüsıyla itfaiye teşkilatının kıymetini tahminen hayatımızda bir ya da birkaç defa görmüş olabiliriz lakin, bana verilen sayılara baktığımda 8. Ayın sonuna kadar yani, yılın birinci 8 ayında 7 bin 200’den çok olaya itfaiye takımlarımız müdahale etmiş. İtfaiye takımlarımız Yalnızca yangın söndürmeyle ibaret değil, değişik alanlarda da vatandaşımızı koruyup kollayan, can ve mal kayıplarının önüne geçen ve geçmeye çalışan bütün itfaiye gruplarınızın haftasını kutluyorum” halinde konuştu.

“ACİL DURUMLARA KARŞI SÜREKLİ NÖBETTEYİZ”

Balıkesir İtfaiye Daire Lideri Halil Yılmaz, “İlimizde 97. İtfaiye Haftası etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Tabi aslında biz itfaiyeciler üç asırlık bir medeniyetten üç asırlık tarihi bir mirastan geliyoruz. Ülkemizde itfaiyecilik mesleği 308 yıl üzere bir tarihi mirası barındıran bir mesleğin bugünkü temsilcileriyiz. Balıkesir’de de Büyükşehir Belediye Liderimiz Yücel Yılmaz’ın öncülüğünde ve dayanağında Balıkesir İtfaiyesi olarak ilimiz genelindeki bütün itfaiye olaylarına afet yahut acil durumlara karşı hep hazır 7/24 nöbetteyiz. Ayrıyeten yalnızca vilayetimizde değil komşu vilayetlerimizde ülkemizin dört bir tarafına muhtaçlık olursa tehlikeye düşmüş her canlının ve tabiatın yardımına koşmak için Dünya’nın her tarafına gidip bakılırsav yapmak için hazırız. İtfaiye haftamız kutlu olsun” diye konuştu.

“İTFAİYE TEŞKİLATIMIZ SÜRATLİ VE TESİRLİ BİR MÜDAHALEDE ÖNCÜ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Lider vekili Mehmet Birol Şahin; “İtfaiyecilik geçmiş senelerda yalnızca yangın ile özdeşleşmiştir ve yangınla aklımızda kalmıştır. Fakat artık, sarsıntıdan trafik kazasına ve sel baskınlarına kadar her türlü felakette itfaiyemizin çalışmalarını ve onların çabalarını görüyoruz. Bu manada da Yücel Liderimizin ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda Halil Liderimizin çalışmalarını siz kıymetli itfaiyeci arkadaşlarımızın vefakâr cefakâr ve emekleriyle artık her alanda da hem kentimizde birebir vakitte ülkemizde nerede bir afet var ise orada can ve mal kurtarmak için seferber oluyorlar. Bu açıdan da son derece pahalı çalışmalar yapıyor. Biraz evvel Halil Liderimizin da dediği üzere BAKOM, üzere bir kuruluş kurduk. Bu vilayetimizdeki bir afetle karşılaştığımızda uyumu sağlamak açısından süratli ve tesirli bir müdahale açısından son derece değerli. Afet öncesi bizlerin yapması gerekenler var, zira afetlerin bir kısmı engellenemez zelzele üzere örneğin, lakin karşılaştığımız afetlerin birden fazla eksiklerimiz ve ihmallerimizden kaynaklanıyor. Tabi ki bu ihmaller itfaiye erlerimizin çalışmalarıyla kazasız belasız son buluyor. Ben itfaiye erlerimize bu yaptıkları işlerden ve bizleri korumak maksadıyla yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum ve İtfaiye Haftasını en içten hislerimle kutluyorum” diye konuştu. Merasime, Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Lider Yardımcısı Mehmet Birol Şahin, Balıkesir İtfaiye Daire Lideri Halil Yılmaz, Vilayet Emniyet Müdür Yardımcısı Aydın Zeybek, AFAD Vilayet Müdürü Bayram Şahin, Zabıta Daire Lideri Vehbi Yörük, İstekli itfaiyeciler, itfaiye işçisi ve vatandaşlar katıldı.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.