babaadam
Aktif Üye
Japon Kızıl Ordusu önderi Fusako 20 yıl daha sonra özgür: ‘Merakla yaşamaya devam etmek istiyorum’
Japon Kızıl Ordusu (JRA) başkanı Şigenobu Fusako, tamamladığı 20 yıllık mahpus cezasının akabinde 76 yaşında salıverildi.
1971-2001’de etkin faaliyet yürüten eski militan kümenin önderi Şigenobu, hapishane çıkışında “Tanımadığım insanlara verdiğim ziyan niçiniyle özür diliyorum” dedi.
Japon polisi, Şigenobu tarafınca 2001’de fesh edilen JRA’nın firardaki 7 üyesini aramayı sürdürüyor.
1974’te JRA’nın Fransa’da gözaltına alınan üyelerinin özgür bırakılması hedefiyle Fransız Büyükelçi dahil birtakım şahıslar rehin alınmıştı.
Grubun 1972’de Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı’ndaki hücumunda ise 20’den çok kişi ömrünü kaybetmiş, 70 kişi yaralanmıştı.
Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.
Japon Kızıl Ordusu (JRA) başkanı Şigenobu Fusako, tamamladığı 20 yıllık mahpus cezasının akabinde 76 yaşında salıverildi.
Fusako Shigenobu, the 76-year-old female founder of the once-feared Japanese Red Army, walked free from prison Saturday after completing a 20-year sentence for a 1974 embassy siege
She apologised for causing "damage to innocent people" after release.
@CTriballeau @AFP pic.twitter.com/PC1bPAApvl
— Natsuko Fukue (@natfukue) May 28, 2022
1971-2001’de etkin faaliyet yürüten eski militan kümenin önderi Şigenobu, hapishane çıkışında “Tanımadığım insanlara verdiğim ziyan niçiniyle özür diliyorum” dedi.
Fusako Shigenobu, the 76-year-old co-founder of the Japanese Red Army known for its armed support of the Palestinian cause, has been released after a 20-year prison sentence. pic.twitter.com/M6BBqWRNOG
— Middle East Eye (@MiddleEastEye) May 28, 2022
Japon polisi, Şigenobu tarafınca 2001’de fesh edilen JRA’nın firardaki 7 üyesini aramayı sürdürüyor.
1974’te JRA’nın Fransa’da gözaltına alınan üyelerinin özgür bırakılması hedefiyle Fransız Büyükelçi dahil birtakım şahıslar rehin alınmıştı.
Fusako Shigenobu, who co-founded the once-feared armed group Japanese Red Army, was released from prison after serving a 20-year sentence https://t.co/YmmXuqSfX7 pic.twitter.com/M74JonzeMV
— Al Jazeera English (@AJEnglish) May 28, 2022
Grubun 1972’de Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı’ndaki hücumunda ise 20’den çok kişi ömrünü kaybetmiş, 70 kişi yaralanmıştı.
Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.