Kahve içerken bağ kurmak aşkta ve işte başarıya götürür

babaadam

Aktif Üye
Erics Kun, 2016 sonbaharında Sahra Nguyen ile ilk kez çıkmaya başladıklarında esnemekte zorlanıyordu. Bu onun bir yansıması değildi. Barmen olarak bütün geceyi işinde geçirdikten sonra, sabahın erken saatlerinde onunla kahve içmek için buluşma fırsatını kaçıramazdı.

“Sabah 6’da vardiyamdan çıktım” dedi Bay Kun, “ve Sahra sabah 7 veya 8’de bana mesaj attı ve ‘Biraz kahve ister misin?’ Dinlenmek için kafamı yatırmadan önce onu ziyaret ederdim.” Brooklyn, Bushwick’teki Little Skips’te o sabahları uyanık kalmak için güvendiği kafein, ilişkilerinin değişmez bir konusu haline gelecekti.

Ailesi Vietnamlı olan Bayan Nguyen, cesur bir fincan kahveye olan hayranlığını kültürüyle birleştiren Nguyen Coffee Supply’nin kurucusu ve CEO’sudur. New York ve San Francisco gibi şehirlerdeki kafeler, Vietnam buzlu kahvelerinde şirketin çekirdeklerini kullanıyor. Evde bira üreticileri bunu Whole Foods ve diğer mağazalardan satın alır.

2016 yılında şekillenen ve 2018 yılında resmiyet kazanan markanın ilham kaynağı Nguyen Hanım’ın bir zamanlar bağımsız belgesel yapımcısı, yazar ve yönetmen olarak çalıştığı Brooklyn kafelerinden geldi.

Bu kafelerde de Bay Kun’un sadece bir arkadaştan daha fazlası olabileceği fikri zemin kazanmaya başladı.

36 yaşındaki Bayan Nguyen ve 35 yaşındaki Bay Kun, ilk kez 2016 yazında, Bay Kun Brooklyn, South Williamsburg’da şu anda kapalı olan Trophy Bar’da içki servisi yaparken tanıştı. Bayan Nguyen’in kuzeni ve Bushwick’teki oda arkadaşı Jane Nguyen onları tanıştırdı.

Bay Kun, Jane’i garson olarak çalıştığı yan taraftaki şu anda kapalı olan Kore restoranı Dotory’ye sık sık yaptığı ziyaretlerden tanıyordu. Bir gece Jane, aralarında Bayan Nguyen’in de bulunduğu bir grup arkadaşını içki içmek için Trophy Bar’a getirdi ve “Barda oturuyorlardı ve tesadüfen Sahra olan kız çok ilgimi çekti” dedi. Jane Nguyen, “Güzelliği karşısında şok oldum.” Bay Kun daha önce Jane’in “ateşli arkadaşlarından” biriyle birlikte olmayı istemişti, dedi. Ama bu sefer farklıydı. Jane Nguyen, “Sahra’yı gördüğünde, o ve yalnızdı” dedi. “O özeldi.”

Romantizm bir süre sürerdi. Bayan Nguyen’i sormasına rağmen, haftalar sonra Little Skips kafede Nguyen’in kuzenleriyle tanışana kadar onu bir daha görmeyecekti. “İşte o zaman hamlemi yaptım” dedi. “Numarasını istedim.”

Pek yumuşak sorular olmasa da, “O andan itibaren sabah kahvelerimizde buluşmaya başladık” dedi.

Bayan Nguyen, 1975’te savaşın sona ermesinden sonra ülkeden kaçan Vietnamlı mülteciler olan annesi Ni Vo ve babası Anh Nguyen’in onu ve biri büyük diğeri küçük kız kardeşlerini büyüttüğü Boston’da doğdu. 1990’ların başında Bayan Vo bir çamaşırhane ve kuru temizleme işi satın aldı ve Bay Nguyen bir ev boyama işine başladı. Ailesi artık Brookline, Massachusetts’te Lee Cleaners’ın ve Boston’da Floor Sanding of Mass’ın sahibi.

Lisede Bayan Nguyen, Asya Pasifik Amerikan Gençliği Koalisyonu aracılığıyla yeterince temsil edilmeyen toplulukların savunucusu oldu. Grubun “uzun süredir ne hissettiğimi anlamam için bana araçlar verdiğini” söyledi.Anne babasının aksanından ve annesinin onu öğle yemeği için paketlediği Vietnam yemeklerinden uzun süredir utandığını söyledi.

UCLA’da okurken, her biri 2009’da lisans derecesi ile mezun olan Asya-Amerika Çalışmaları ve Dünya Sanatları ve Kültürleri alanlarında çift anadal yaptı. Daha sonra bir gençlik sanatları organizasyonu olan Artists for Humanity’de çalışmak üzere bir yıllığına Boston’a döndü. Daha sonra, UCLA’nın Yazma Başarı Programının direktörü olarak bir pozisyonu kabul etmek için Los Angeles’a döndü. 2013’te Manhattan’a taşınması, geleneksel çalışma haftasından kaçmak ve yaratıcı yönünü keşfetmek içindi. “Dokuza beş bana göre değildi,” dedi. “Özgür olmak istedim.”

Burada daha fazla Yemin sütunu bulabilirsiniz Ve Düğün, İlişki ve Boşanma raporumuzu buradan okuyun.

Bay Kun bu duyguyu biliyordu. Bayan Nguyen gibi, ebeveynleri de mülteci; Kızıl Kmerler soykırımından kaçmak için Kamboçya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne göç ettiler. 7 yaşındayken ailesi ayrıldı. Annesi San Sen, kendisini, ağabeyini, küçük kız kardeşini ve erkek kardeşini büyüttüğü San Diego’da geçimini sağlamak için birkaç asgari ücretli işte çalıştı.

Hâlâ ödemekte olduğu öğrenci kredileri, 2010 yılında video oyunu sanatı ve tasarımı alanında lisans derecesi aldığı San Diego Sanat Enstitüsü’ne katılmasına olanak sağladı. Ertesi yıl, birkaç eşyası ve cebinde 500 dolarla Manhattan’a taşındı. Video oyun endüstrisinde iş ararken hayatını kazanmak için arkadaşlarıyla kaldı ve giyim mağazalarında çalıştı.

Mali olarak “perakende sürdürülebilir değil” dedi. “Harika bir queer bar” olarak adlandırdığı Trophy Bar’da barmen olarak çalışmak farklıydı. “Sürdürülebilirdi. Yaşamamı sağladı.” Hatta gelişmek için. 3D sanat tutkusunu yıllarca rafa kaldırdı.

Bay Kun, 2016 sonbaharında Bushwick’te bir fincan kahve içerken Bayan Nguyen’i anlamaya çalışırken gözleri yaşarırken, o şirketini kurma aşamasındaydı. New York çevresindeki kafelerde, “Vietnam kahvesinin trend olduğunu fark ettim, ancak orada asla Vietnam kahvesi çekirdekleri kullanmadılar” dedi. “Ev karışımlarını kullanırlardı.” Ailesinin kaçtığı ülkeden kahve almak onun için hiçbir zaman bir faktör olmadı. Ancak o yılın başlarında bir belgesel çekmek için Kamboçya’ya gittiğinde Vietnam’ı ziyaret etti ve Hanoi’deki teyzelerine kahve çiftliği olan birini tanıyıp tanımadıklarını sordu. Onlar yaptı.

Henüz serbest çalışmasının ortasındayken şirketi kurduğundan, baristasız bir ortamda Bay Kun ile tanışmayı düşünmeye zar zor zamanı oldu. Ayrıca, “Sevimli olduğunu ve bir barmen olduğunu düşündüm” dedi. “Muhtemelen çılgın kızlar yapıyor.”

Ama o sadece onunla ilgileniyordu. Yine de, “Bir süre sonra ‘Şu anda arkadaş bölgesinde miyim?’ dedim” dedi. Bayan Nguyen kendisi de tam olarak emin değildi. “Kahve içenleri başlatan bendim, bu yüzden açıkça onun yanında olmak istedim” dedi. Ancak kız arkadaşı olmak, ailesini ziyaret etmek için Kamboçya’ya bir gezi planladığı Mart 2017’ye kadar büyük bir öncelik değildi.

Aynı sıralarda, “Denemekten yorulduğunu, emekli olduğunu hissettim” dedi. Kamboçya’dan döndüğünde, “Hey, buradan nereye gideceğimiz hakkında yoğun bir konuşma yaptık?” İlk kez sadece birkaç ay önce, 2016 tatil sezonunda öpüşmüşlerdi. Ama bu konuşmadan sonra bir çift oldular.

O zamandan beri hayat ve iş ortağı oldular. 2018’de Bayan Nguyen, Vietnam’dan tedarik ettiği robusta fasulyelerini nasıl kızartacağını öğrenirken, kasalarca fasulyeyi Red Hook’taki kiralık bir manastıra ve daha sonra bugün hala kullanımda olan Bushwick manastırına taşıdı. “Sahra’nın neye ihtiyacı varsa, yardım etmek istedim” dedi. “İş onda büyük bir tutku uyandırdı. Onun aydınlandığını görmek harikaydı.”

Bay Kun, 2017 sonbaharında kuzenlerinin Bushwick’teki evine taşındı. Corona krizinin başında, Bayan Nguyen ile tam zamanlı çalışmak için barmenlik işinden vazgeçti. Bugün markanın baş tasarımcısı. 29 Ekim 2021’de babasına Paris’te tatil teklif etmeden önce bir yıldan fazla bir süre önce babasından izin istemişti. “Ona karşı açık olmak, ona saygı göstermek istedim” dedi. Baba ve kızı ona duymak istediği cevapları vermekten çekinmedi.

Geçen yıl Bushwick’te kendi dairelerine taşınan Bayan Nguyen ve Bay Kun, hayatlarının birleşmesini bu baharda üç kez evlilikle kutladı. 20 Mayıs’ta Bayan Nguyen’in ebeveynleri, Boston’daki geleneksel bir festivalde Bay Kun’un annesi de dahil olmak üzere 40 arkadaş ve aile üyesiyle Asya kültürlerini kutladılar. le an hoi veya Vietnam nişan töreni.

26 Mayıs’ta, New York Şehri Katibinin Manhattan Evlilik Bürosundaki ofisinin bir ortağı olan Madeline Plasencia tarafından resmen evlendiler. Yeni evli çift ve küçük bir aile ve arkadaş grubu, Il Buco Alimentari & Vineria’da öğle yemeği ile kutlama yaptı. Ve 17 Haziran’da Villefranche-sur-Mer’de Fransız Rivierası’na bakan özel bir mekanda 80 kişilik bir düğün resepsiyonu düzenlediler. Törende, Bayan Nguyen’in Artists for Humanity’de uzun süredir akıl hocası olan Jason Talbot görev yaptı. Gelin ve damat, “serbest stil yeminleri” dedikleri şeyi değiş tokuş ettiler, birbirlerine aşık olma ve birbirlerine bağlılıkları üzerine açıkça meditasyon yapmak için bir mikrofonu ileri geri geçirdiler.

Bittiğinde bulutlarda dans ettiler. Bayan Nguyen, güneşli bir açık hava töreninden sonra, “İçlerinde tam anlamıyla dans edene kadar bulutların yuvarlanmasını izledik” dedi. “O an büyülü ve beklenmedikti, sanki kendi küçük evrenimizdeydik. Harikaydı.”

Bugün

Eğer 26 Mayıs 2023

Nerede Manhattan Evlilik Bürosu

süslenmiş Manhattan’daki kısa törende, Bayan Nguyen fildişi bir pantolon ve topuklu ayakkabılar giydi ve Bay Kun siyah bir takım elbise ve makosen ayakkabılar giydi. Fransa’daki büyük düğün için fildişi bir smokin ve Black Lapel tarafından dikilmiş smokin pantolon giymişti ve Bayan Nguyen, spagetti askılı uzun saten ve ipek slip olan Katherine Tash’in Jane elbisesini giymişti. Çift, Asyalı bir sürdürülebilir mücevher şirketi olan Holden’dan alyans alışverişinde bulundu.

Kalbimden Bay Kun, Brooklyn’deki tören öncesinde gergin değildi. Ancak Fransa’da “Törene katılırken çok gergindim” dedi. Yeminini serbest bırakmak için telefonunu uzattığında, pes ettiler. “Kalbimde söylemek istediğim sözler vardı. Karıma odaklandım ve sevgimin açık olduğunu düşünüyorum.”

minnettarlık Bayan Nguyen, “Erics ve ben, ebeveynlerimizin yolculuğu ve Amerika Birleşik Devletleri’nde büyüyebilmemiz için ne kadar fedakarlık yaptıkları hakkında çok konuştuk.” Dedi. “Ebeveynlerimizin dayanıklılığı, sıkı çalışması ve sevgisi nedeniyle buradayız. Düğünde çok mutlu ve gururluydular.”