Kar Yolları, Rahat Hanlar: Quebec'te Şehre Kayak

çavuş

Aktif Üye
Hafif karın ortasında, Quebec'in Laurian dağlarındaki Ste.-adèle şehrinden sürdüm ve sekiz mil uzakta Prévost'a gittim. Sadece birkaç dakika önce, dün gece çökmekte olan üç çeşit menü ve bir gün kros kayağı ile dinlendiğim tarihi bir han olan Au Clos Rolland'dan çıktım.

Şehirden şehre ormanlara ve çayırlara kayak, daha sonra bir gecede göreceli lüks yolun yanında, Kuzey Amerika'da hiç yaşamadığım bir şeydi.

Au Clos Rolland, çapraz montaj kayak için yetiştirilen eski bir demiryolu hattı olan P'Tit Train du Nord'a sadece birkaç blok uzaklıktadır. Rehberim ve ben dar, dağınık Whizzard Trail üzerinde ormana yürümeden önce birkaç dakika boyunca üzerine kaydırdık. Gerçek eğlence orada başladı.

Son iki gün içinde, birçoğu bir yüzyıl önce yaratılan Güney Laurenteters'taki Nordic Backcountry yollarının büyük ağında yeni bir dizi kayak turu olan Les Routes Blanches'in Ostroute'sini takip ettim. Üç seçenek var. Sürdüğüm 28 mil yol, üç gün boyunca üç küçük şehri yol, yemek ve bagaj taşımacılığı (kişi başı yaklaşık 700 $, çift doluluk) ile yakın iki gece ile bağlıyor. Benim gibi, kayakçılar bir rehberle gidebilir veya kendileri deneyebilirler (kartlar ve park için yaklaşık 42 ABD Doları; konaklama ve yemekler ekstra). Mont Tremblant merkezli North Route, uzman yollarda iki günlük kayak içeriyor. Daha sağlam 32 millik batı rotasında, kayakçılar şu anda bir yurt ve bir backcountry kulübesi rezervasyonu yapmaktan sorumludur. Önümüzdeki kış rehberli geziler sunulacak.

Ayrıca bölgede kendi hikayem var. Gray Rocks adlı eski bir tesiste 5 yaşındayken kayakları çıkarmayı öğrendim. Alman göçmenlerim bölgeyi o kadar çok sevdiler ki, annem 13 yaşında sattığı bir Hakeside kulübesi satın aldılar. Şimdi Colorado'da yaşıyorum, ama Laurenians hala kalbimi çekiyorlar, görmezden gelmesi imkansız olan nazik bir traktör.

Pioneer Trail Builders

Laurenyalılar 20. yüzyılın başlarından beri bir kayak yeri olmuştur.

1920'lerin sonunda, Jackrabbit olarak bilinen Norveçli bir göçmen ve hevesli kayakçı Herman Smith-Johannsen, Shawbridge şehrine taşındı ve Backcountry Trails'ten üretken bir tasarımcı oldu. Mevcut tren hattına yaklaşık paralel ve şehirler arasındaki kayak yapmasına izin veren bir yol fikrini tanıttı ve bunu açıklığa kavuşturmak için gönüllüleri işe aldı. Yaklaşık 80 mil akçaağaç yaprağı izi 1933'te açıldı.

Bu yolun hala bu yolun bölümleri var. Ancak, özellikle Laurentian yazarlığı 1959'da bittikten ve insanları trene binmek yerine yamaçlara sürdükten sonra onlar için farkındalık düştü.

Şimdi Les Rotes Blanches bunu değiştiriyor.

Ormandan ve duştan

Turumun ilk günü, hızla alışılmadık bir yol açan ve sadece birkaç kayakçı tarafından pistlerle yazılan P'Tit Train du Nord Trail'de başladı.

Kılavuzlarım çağrılmalı ve ben bütün gün bunlar gibi yolları takip ederdim. Başladığımız Val-David'de İskandinav Touring kurulumu kiralamıştım. Evde kullandığım kros kayaklarının aksine, biraz daha genişlerdi ve daha iyi kontrol ve manevra kabiliyeti elde etmek için metal kenarları vardı.

Doğu beyaz çam ve kırmızı sedirden kaymadan önce Erlenbüschen'in çalılıklarını geçtik. Bir sapık, şimdi kendi dörtlülerinin gücüne tırmanmaya hazır olan eski bir Alpenski bölgesi olan Mont Alta'daki kayakçılara açık olduğumuz bir tepeye yaslanmaya yol açtı.

Val-David'in eteklerinin yakınındaki yol koşmasına rağmen, şehir çok uzak görünüyordu. “Vahşi doğadamış gibi hissediyorsun, ama hiç değilsin,” dedi Bay Hotopf.

Yin-yang, iç bölgelerde, ancak neredeyse yaratık konforu Les Routen Blanches'in cazibesini somutlaştırıyor. Bazen görünüşe göre ormanda, sadece herkesin derinliklerinde; Diğer durumlarda evler ve arka bahçelerle sürdük, odun kokusu burunlarımızı kokladı. Bazen sokakları geçtik. Yine de, sadece bir avuç diğer kayakçı gördük.

Yolculuğumdan sonra, Montreal yakınlarındaki bir rehber olan Jean-François Girard ile konuştum ve Les rotaları Blanches fikrini belirttim.

2009 yılında günlük gezilerdeki kıvrımlı yolları keşfetti. “Bu yollardan etkilenmiştim,” dedi bana. “Ve onu birkaç kez kaybettim.”

Onu araştırmaya başladı ve yakında şehirden şehre kayak geleneğini canlandırmak için ilham aldı. Bay Girard, Les rotaları mazeretleri izleyen bölgeye adanmış kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Sipair'de bir ortak buldu.

Sürdüğümde, bu kış başlayan Les Routes Blanches hala o kadar yeniydi ki, Bay Hotöp zaman zaman ağaçlara yön işaretleri takmayı bıraktı. İyi işaretli bir kavşak, 1930'larda başka bir iz oluşturucu olan Gault Kerr Gillespie tarafından inşa edilen Gillespie Trail'e yol açtı. 1920'lerin başında Gillespie ve kardeşleri okula gittiler ve rotaları bu yolun bir parçası oldu.

Öğleden sonra donmuş bir gölün üzerinden geçtik ve sakinlerin rıhtımlarından küçük buz pistlerini temizledikleri yerlerden geçtik. Gölün uzak ucundaki dik bir yamacına taşınma bizi Mustafa Trail'e ve zirveye başka bir sapma getirdi. Işık soluklaştığında aramızda tek renkli bir manzara dağıtıldı.

Yarım saatten daha kısa bir süre sonra ve günün başlangıç noktasından dokuz milden biraz daha fazla, Sıcak Duş Beklediği Val-Morin'in eteklerindeki Far Hills Resort Hotel'deki kayaklarımdan tıkladım.

Kayaklarda zaman yolculuğu

Günün 12.4 mil yoluyla savaşmaya başladığımızda ormandaki her şeyi azaltan dört santimetreye kadar yeni kar uyandım. Bakır ve soluk altın kayın yaprakları, koyu yeşil kozalağı vurgular. Bazen kar bir sedir dalından yumuşak bir nefes gibi düştü. Bu orman havuzu olsaydı, soğuk bir sıçrama olurdu.

Yakında, erken zamana taşındığım eski Maple Leaf Trail'e çarptık, böyle bir manzara ortasında kayak yapmaya aşık olduğum ve quebecois kültürüne hoş geldiniz, burada odunsu bir konvansiyonun hüküm sürdüğü ve soyadımın telaffuz edildiği “H.” olmadan

Hücre hizmetini neredeyse her zaman almama rağmen, kar küresinde olduğu gibi bu birkaç gün boyunca hala dışlandığımı hissettim.

O gün beş gölden geçtik. Kar kaplı buzun üzerine kaydım ve sahili kesen gölün güzel evlerinden birinde yaşadığını hayal ettim. Lac Luzern'de, Bay Hotopf Emile Cochand, 1910'ların sonlarında bu yere yakın olan Kanada Kayak Okulu'nu kuran İsviçreli bir göçmenden bahsetti. Lac Deauville'de buzla entegre olan yüzen bir rıhtımda resim yaptık.

Uzun, nazikçe yuvarlanan bir inişin sonuna doğru, korumada korunmada durduk, bir ahşap sobadan ısındık ve daha sonra son 2,5 mil boyunca P'Tit Train du Nord'a kadar şehre gittik.

Kayak hayattır

O akşam Au Clos Rolland'da akşam yemeğinde, Sobair yönetim kurulu başkanı James Jackson'ın Paths hakkında daha fazla bilgi edindim. Karısı Rebecca MacCdonald; Ve kros kayakçısı Chris Schlachter.

Bay Jackson, Blanches projesini bölgede “arka bahçe” olarak nitelendirdi.

Son günün rotası, bir kayak tepesi olan Sommet Olympia'nın yükselişini içeriyordu. Yamaç yukarı çıkmak için kayaklarımıza kapılara tırmanmayı bıraktık ve sonra arkadan sürdük ve yine de Whizzard Trail'i takip ettik. Sonunda P'Tit Train du Nord'un başka bir bölümüne vardık, yaklaşık bir mil sürdük ve daha sonra yerinde demleme şansının Shawbridge Microbrassery'den adımlar son verdik.

Ama önce daha fazla kayak. Kar güneşte parladı; İnfertil ağaçlar, kesinlikle giden koyu çizgilerin bir arka planını oluşturdu. Güçlü öncü Johannsen, yeni yaptığım rahat kayak deneyimi için beni yumuşak olarak görmüş olabilir. Ve inkar etmem. Dayanıklılığı için söyleyecek bir şey var; 111 yaşadı. Sonuna kadar kayak yapabildiğim sürece daha kısa bir ömür boyu almaktan mutluluk duyacağım.