Kardeşlerimin mirası kiminle evlendiklerine bağlı. Yanlış mı?

babaadam

Aktif Üye
Etik uzmanı yanıt olarak, “Üniversitedeki ve daha geniş toplumumuzda ödül sistemindeki birçok gerçek eşitsizlikle mücadele etmeye başlamanın ilk yerin evlilik olduğundan emin değilim” dedi. ve sen bunu karşılıklı destekleyici bir ilişkinin parçası olarak değil, daha geniş bir sömürü modelinin parçası olarak yaşıyorsun. Bu yüzden kefaletle çıkmakta özgürsünüz. Bu konuda dişlerinizi gıcırdatıyorsanız, bu gerçekten bir hediye sayılmaz.” (Sorunun tamamını tekrar okuyun ve yanıtlayın. Burada.)

Eşe/editöre cevabınız
Kanımı kaynar hale getirir! Kadınlar çok uzun süredir bu tür destekleyici, ücretsiz işleri yapmaya kurnazca (ve açık bir şekilde) zorlandı. Kocasının başarısından ancak ikisi de evli kalırsa yararlanır. Zamanı, uzmanlığı ve enerjisi onun kariyerini desteklemek için harcanıyor ve büyük ihtimalle ev işlerinin yarısından fazlasını o yapıyor. “İyi eş” ve “hizmetçi” olmaya yönelik toplumsal baskılar, tarih boyunca kadınların başarılı olmasını engelledi. Bunun durmasının zamanı geldi. – Anne

Etikçiye mektup
ve onun ılımlı tepkisi, evlilik anlayışımızdaki çok daha derin bir sorunu gösteriyor. Bir eş, diğerlerinden daha çok sevdiğini iddia ettiği partnerini desteklemek için ücretsiz çalışmalı mı? Tek kelimeyle, evet ve maliyeti düşünmeden. Bunun kelimenin tam anlamıyla çağdaş bilimdeki sayısız adaletsizlikle hiçbir ilgisi yoktur. – James

Bilimin uzun bir geçmişi vardır
kadın partnerlerinin ücretsiz çalışmasından yararlanan ve hatta buna bağımlı olan erkek öğretmenlerin sayısı. Mektup yazarının bu ücretsiz işi yapmayı bırakmak için başka bir nedene ihtiyacı varsa, kocasının stajyerlerine gönderdiği mesajı düşünün. Erkek postdoc’lar, bir partnerin bu düzenleme işini kendileri için yapmasını beklemeleri gerektiğini öğrenirler ve kadın postdoc’lar, bu ücretsiz işi partnerleri için yapmalarının beklendiğini öğrenirler. – Beth

Neden onun adı eklenmemeli?
ortak yazarlardan biri olarak? Ben bir bilim insanıyım ve sektörün erkek egemen olduğuna katılıyorum. Mektup yazarının yaptığı şey kesinlikle gereklidir, ancak yıllar boyunca arka plan desteği kadar az takdir edilmektedir. Onun adını ortak yazarlar listesine eklemenin uygun bir tazminat ve daha da önemlisi çabalarının tanınması anlamına geleceğini düşünüyorum. -Maureen

Eski bir devlet üniversitesi profesörü olarak
Misafir profesörlerin sömürüldüğüne defalarca tanık oldum ve kendi öğretim çalışmalarımızı birkaç kuruş karşılığında azaltmalarından fayda sağladığımızı kabul ediyorum. Bunu göz önünde bulundurarak, kendi işinizi yapmanızı ve kocanızın kendi işini yapmasına izin vermenizi tavsiye ederim. Kendi çalışmasını düzenlemek, yazma sürecinin ve dolayısıyla işinin bir parçasıdır. Evet, kadrolu çalışmak yorucu ama editör çalıştıran birini tanımıyorum. -Greta