Katherine Maher ve Ashutosh Upreti’nin kültürlerarası evliliği

babaadam

Aktif Üye
Birkaç hoş sohbetten sonra Katherine Roberts Maher ve Ashutosh Upreti, Nisan 2019’da San Francisco’nun Mission Bölgesi’ndeki şu anda kapalı olan Bond Bar’da içki içerek işe koyuldu.

40 yaşındaki Maher, “Randevumdan çok baş danışmanım olmakla ilgileneceğini düşündüm” dedi. O sırada Wikipedia’yı yöneten kar amacı gütmeyen kuruluş olan Wikimedia Vakfı’nın yönetici direktörüydü ve 2021’e kadar burada kaldı. .

Bir soru diğerini takip etti.

NYU’dan Orta Doğu ve İslam Çalışmaları alanında lisans derecesi ile onur derecesi alan Maher, “Örgütsel riske ilişkin görüşünüz nedir ve stratejik bir yasal işlev nasıl görünür?” diye sordu. Güvenli mesajlaşma uygulamasının arkasındaki kar amacı gütmeyen kuruluş olan Signal Foundation’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve partizan olmayan bir araştırma merkezi olan Atlantic Council’de yerleşik olmayan bir Demokrasi ve Teknoloji Kıdemli Üyesidir.

42 yaşındaki bir avukat olan Bay Upreti, yaklaşık bir saat boyunca kibarca oynadı. “Tüm randevularına bu soruları mı soruyorsun?” diye sordu sonunda. Ona göre, araç paylaşım şirketi Lyft’te otonom araçlar için yasal direktör olarak kaldı. Bugün, sağlık hizmeti alımına odaklanan bir teknoloji şirketi olan CareRev’de Baş Hukuk Sorumlusu.

Bay Upreti, Yeni Zelanda’daki Auckland Üniversitesi’nden Elektrik Mühendisliği ve Elektronik alanında lisans derecesiyle mezun oldu ve onur derecesiyle mezun oldu ve 26 ülkeyi tek başına sırt çantasıyla gezdi. Daha sonra bir hukuk diploması aldı ve George Washington Üniversitesi’nden onur derecesiyle mezun oldu.

Havayı temizledikten sonra güzelce güldüler ve biraz daha içtiler. Hatta daha sonra yakındaki Pancho Villa Taqueria’da öpüştüler ve burrito yediler.

Maher Bayan, “Onun gerçekten sevimli olduğunu düşündüm” dedi. Onunla birkaç gün önce, Mission Bölgesi’ndeki bir topluluk ve sivil mekan olan Manny’s’deki ortak bir arkadaşının mezhepsel olmayan Seder’inde tanışmıştı. 100 misafirin tamamı, kendilerinin ve büyükanne ve büyükbabalarının nereden geldiklerini paylaştı ve özgürlük ya da özgürlük eksikliği hakkında hikayeler anlattı.

Bay Upreti ve Bayan Maher, birbirlerinin hikayelerini büyüleyici buldular: Hindistan’daki sömürge yönetimi sırasında bir kız öğrenciyken, kısa bir süre sadece İngilizlerin geçtiği bir sokağa ayak basan teyzesinden bahsetti. Bayan Maher, yakın zamanda Suriye ve Mısır’da hapsedilen ve işkence gören, her ikisi de Arap aktivist olan iki arkadaşından bahsetti.

Maher Hanım, “Birden bütün dünya odanın içindeydi” dedi. Memleketleri Wilton, Connecticut’tan ziyarete gelen ebeveynleri ve yine San Francisco’da yaşayan küçük erkek kardeşlerinden biri oradaydı. Daha sonra, Bay Upreti onu karşılamaya gittiğinde, anne babasının yanından geçmek zorunda kaldı ve onlarla konuşmaya başladı.

Teksas, Bryan’da doğup Yeni Zelanda’da büyüyen Bay Upreti, “Katherine ve ailesini fark ettim” dedi. “Harika bir havaları vardı.”

“İlk” diğer randevularının ardından: Her ikisi de San Francisco’da olan caz kulübü Black Cat’te müzik dinlediler ve ardından Orpheum Theatre’da “Hamilton” u izlediler.

Bay Upreti, “Bunu sadece bir aylığına yapalım,” dedi. Maher Hanım onun niyetinden etkilenmişti. “İşte iyi bir şey,” dedi. “Eğer doğru değilse, birbirimizin zamanını boşa harcamayalım.”

[Click here to binge read this week’s featured couples.]

Yılda 180 ila 200 gün, çoğunlukla iş için seyahat eden Maher Hanım, tabiri caizse çılgındı. “Beni korkuttu” dedi. O sırada, yeni bir ayrılığı işliyordu. “Ona her zaman iyi bir yumurta dedim: O iyiydi. Komikti Düşünceliydi” dedi.

Birlikte daha fazla zaman geçirdikçe, dairesindeki çamaşır ve kurutma makinelerini düzenli olarak kullanmaya başladı ve her Pazar onun televizyonunda Game of Thrones izliyorlardı – Mission Dolores semtindeki şirin stüdyo dairesinde ikisi de yoktu. Upreti, “Benimle sadece ev aletlerim yüzünden çıktığını söylemek isterim” diye şaka yaptı.

1 Mart 2020’de eski stüdyolarının hemen köşesinde bir daire tuttular ve bir hafta sonra Covid-19 salgını patlak verdi.

Upreti, “Pandemi ilişkilerimizi güçlendirdi” dedi. Babasının sağlığı kötüleştiği için, Bay Upreti Temmuz ortasında onunla birlikte Connecticut’a gitti. Sonraki üç ay annelerinin yanında kaldılar ve 5 Ekim 2020’de babaları öldü.

Bayan Maher’in annesi ve iki Labradoodle’ı, aşılar çıkana kadar Mart 2021’e kadar San Francisco’da çiftin yanında kaldı.

23 Mart 2021’de – Twin Peaks’in tepesinde ve Golden Gate Köprüsü, Pasifik Okyanusu ve San Francisco Körfezi’ne bakan – Bay Upreti birdenbire evlenme teklif etti. “Evlenmeliyiz” dedi.

“Ne?” dedi Maher Hanım rüzgarın sesiyle. “Seni duyamıyorum.” Sonra hemen evet demeden ona sarıldı. Ona zaman ayırmasını söyledi – “bir gün, bir hafta, bir ay.” Beş hafta sonra evet dedi.

Çift, 2022’nin başlarında dünyayı gezdi ve Haziran’da New York’a taşındı. Bu bahar bir Alaskan Malamute karışımını benimsediler.

22 Temmuz’da, San Francisco’da bir günlüğüne Evlilik Komiser Yardımcısı olan çiftin arkadaşı Erica Kochi, California, Stinson Beach’teki Willow Camp’in çimlerinde 140 misafirin önünde düğünde görev yaptı. Bir gün önce damat bir Hindu törenine beyaz bir ata bindi.

Maher, “İki günlük kültürler arası kutlama ve topluluktu,” dedi, “ve gerçekten büyük bir dans partisi.”