Kete Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 ml ılık süt
- 800gr un (Yani yaklaşık 1 kg) 1kg dan biraz az
- 125 gram eritilmiş tereyağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant kuru maya
- Ketenin içi için gerekli materyaller:
- 250 gram tereyağı
- 3 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 125 gram eritilmiş tereyağ
- 2 adet yumurta sarısı (Beyazını kullanmadım)
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru güzelce yoğurun ve 1 saat dinlendirin.
- Bu esnada bir tencerede tereyağını eridikten daha sonra altını kısık ayara alın ve ununu tuzunu ek edip, karıştırın.
- Orta ara karıştırarak unun kokusu çıkana kadar devam edin yaklaşık 10 dk kavurun ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Dinlenen hamurdan 8 adet beze alın bezeleri unlu tezgahın üzerine dizin ve üzerini örtün tezgahın üzerini yavaşça unlayın ve fotoğrafta gösterdiğim üzere yaklaşık 30-40cm genişliğinde açın, üzerini yavaşça yağlayın her yerine gelecek biçimde.
- Akabinde gösterdiğim üzere katlayın ben tüm hamurları birinci olarak bu hal açtım, yağladım, katladım ve bir kenarda üzerini örtüp, beklettim.
- Tüm bezeler bitikten daha sonra hazırlamış olduğum kete içini katladığım kete hamurunun ortasına yaydım.
- Katlamış olduğum hamuru hiç açmadan her bir kenarını orta kısmına toplayıp, elimle yavaşça bastırarak tüm kenarlarını orta kısmında birleştirdim.
- Elimle yavaşça bastırarak kete hamurunu büyülttüm fazlaca fazla bastırarak inceltmeyin ki piştikten daha sonra kuru olmasın.
- Akabinde fırın kağıdı serili tepsinin üzerine keteleri koyun, üzerine yumurta sarışını sürdükten daha sonra çatal ile form verin ve son olarak çatalı ketenin 5-6 yerine batırın.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derece ayarda altı ve üstüne kızarana kadar pişirin.