Kilisede kurulan bir bağlantı, kendini keşfetme yolculuğunu tetikler

babaadam

Aktif Üye
Nisan 2016'da bir hafta sonu akşamı Jonathan Runge Stewart, Enrico Lagasca'yla ilk buluşmasının ardından Manhattan'ın West Village'ındaki dairesine adrenalin dolu bir şekilde geldi.

O zamanlar neredeyse hiç kimse Bay Stewart'ın erkeklerle romantik bir şekilde ilgilendiğini bilmiyordu.

Bay Stewart, Bay Lagasca'yı, klasik şarkıcı Bay Lagasca'nın düzenli olarak performans sergilediği ve Bay Stewart'ın kilisenin Bach Vespers serisini denetleyen yönetim kuruluna başkanlık ettiği Manhattan'daki Holy Trinity Lutheran Kilisesi'nden tanıyordu. O ve Bay Lagasca tanıştılar ve Facebook'ta arkadaştılar ama o güne kadar hiç yalnız vakit geçirmemişlerdi.

Bay Lagasca, “Ona çok aşıktım” dedi. Kilisede sahneye çıktığında Bay Stewart'a odaklandı. Bay Lagasca, “Sanki onu etkilemem gerekiyordu” dedi.

38 yaşındaki Bay Lagasca, Manila'da büyüdü ve 2006 yılında Orlando, Florida'ya taşındı. 2014 yılında New School Mannes Müzik Okulu'ndan müzik alanında lisans derecesi ile mezun oldu. Ülke genelindeki korolarda şarkı söylüyor ve Carnegie Hall ve Portland Barok Orkestrası da dahil olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Almanya'daki senfoni orkestralarında profesyonel solist olarak çalışıyor.

40 yaşındaki Stewart, medya ve sosyal araştırmalar yürüten bir kuruluş olan Harmony Labs'ta kıdemli bir veri bilimcidir. Vincennes, Indiana'da doğup büyüyen, Springfield, Ohio'daki Wittenberg Üniversitesi'nden ekonomi ve matematik alanında lisans derecesine ve NYU Stern School of Business'tan MBA derecesine sahiptir.

İkisi Eylül 2015'te ilk kez buluştuklarında Stewart bir kadınla çıkıyordu. Kış boyunca ayrılmalarına rağmen Stewart cinsel kimliğini gizli tuttu. Yani Lagasca'nın delicesine aşık olup olmadığına dair hiçbir fikri yoktu ve hiçbir şey yapmadı.

Nisan ayında Facebook Messenger aracılığıyla Bay Stewart'a mutlu bir doğum günü diledi ve birkaç gün içinde şahsen buluşmaya karar verdiler. 22 Nisan 2016'da Bay Lagasca, bir randevusu olup olmadığından emin olmadan Bay Stewart'la takılmak için o hafta sonu performans sergilediği Amherst College'dan New York'a beş saat sürdü.

Daha fazla Yemin sütununu burada bulabilirsiniz Ve Düğün, ilişki ve boşanma haberimizin tamamını buradan okuyun.

Bay Lagasca, “Çok heyecanlıydım ve çok gergindim çünkü ne bekleyeceğimi bilmiyordum” dedi. “Bana yolu gösterdi.”

High Line Parkı boyunca yürüdüler ve artık kapalı olan Meatball Shop'ta akşam yemeği yediler. Daha sonra Greenwich Village'daki rahat bir bar olan Kettle of Fish'te bir içki içtiler.

Akşam boyunca Bay Stewart defalarca kendisinin ve Bay Lagasca'nın orada ne yaptığını sordu. Bay Stewart, “Sadece akşam yemeği yiyeceğimizi söyledi” dedi. “Beni korkutmak istemedi.”

Sonunda Bay Stewart açık sözlü olmaya karar verdi. Bay Stewart, “'Ben de senden hoşlandığımı biliyorsun, değil mi' dedim” dedi. Gecenin sonunda öpüştüler.

Bay Stewart'ın oda arkadaşı Stephanie Gent eve geldiğinde onu bekliyordu.

Bayan Gent, “Uyanmıştı ve tüm ışıklar açıkken kanepede beklenti içinde oturuyordu” dedi. “O randevuya gittiğini ve bunun gerçekten çok iyi olduğunu açıkladı.” Şöyle ekledi: “Sanki Jon bunun gerçekten özel bir şey olduğunu ve uzun bir süre böyle kalacağını biliyormuş gibi.”

Stewart, “Bir ay içinde herkese açıldım” dedi.

İlişkileri hızla gelişti. O yaz, Bay Lagasca ve Bay Stewart birbirlerinin ebeveynleriyle ve bazı kardeşleriyle tanıştılar. Bay Stewart, “Oldukça bunaltıcıydı” dedi. Bir noktada kendisinin ve Bay Lagasca'nın “çılgınca bir hafta” olarak tanımladığı şeyi yaşadı.

Stewart, “Bir nevi kendimi kapattım; işleri halletmem bir haftamı aldı” dedi. Yıllarca erkeklere olan ilgisini gizli tutmuştu. Stewart, “Bunun bir kısmı kendimi biseksüel olarak tanımlamamdı” dedi. “Tamamen eşcinsel değildim ama heteroseksüel de değildim. Ben büyürken burası ikili bir dünyaydı. Bir spektrum olduğunu anlamam gerekiyordu.”

Ailesine ve arkadaşlarına bir erkekle çıktığını söylemek kimliğini açıklamaktan daha kolaydı. “Ben bu adamla birlikteyim. Bu, kendimi hala emin olamadığım bir şekilde etiketlemek ve kategorize etmek zorunda kalmak yerine yaptığım bir eylemdi ve yaptığım bir şeydi” dedi Stewart.

İlk randevularından yaklaşık bir yıl sonra Bay Stewart, Queens'teki Rego Park'ta Bay Lagasca ve arkadaşının yanına taşındı. Bay Lagasca iş için ayda ortalama üç hafta seyahat ettiğinden, pandemiye kadar nadiren tek bir yerde uzun süre birlikte vakit geçirdiler. Bay Lagasca'nın tüm gösterileri iptal edildi, bu yüzden üç ay boyunca Bay Stewart'ın ailesinin Michigan'daki evinde kaldılar.

Bay Lagasca, “Gerçek bir bağ kurduk ve birbirimizi gerçekten tanımak için zamanımız oldu” dedi. “Parkta yürüyüş yapmak, verandada birlikte takılmak gibi en basit şeyleri bile takdir ediyordum. Bu hayatı sonsuza kadar yaşayabileceğimi fark ettim.”

Ancak Bay Lagasca ayrı ebeveynlerle büyüdüğü için konu evlilik konusunda iyi bir rol modele sahip değildi. “Örnek alacağım bir rol modelim yoktu” dedi. İlişkilerinin bir noktasında Bay Stewart, Bay Lagasca'nın bazen arkadaşlarının yanında Bay Stewart'tan daha rahat ve rahat göründüğünü fark etti.

Bay Lagasca, “Sıradan bir Enrico olsaydım benden gerçekten hoşlanacağından pek emin değildim” dedi.

Stewart, “Beni kaybetmekten o kadar korktu ki her şeyi içti” dedi.

2021 baharında Bay Stewart, Bay Lagasca'ya terapiye gitmesi gerektiğini ve son tarihi belirlemesi gerektiğini söyledi: Eylül sonu.

29 Eylül'de Bay Lagasca ilk toplantısını yaptı. “Filipinler'de terapi aslında bir sorun değil” dedi. “Bir uzmanla görüşme fikriyle büyümek bize çok yabancı bir şey. Ayrıca çok çok çekingenim, bu yüzden benim için çok zordu.

Ancak birkaç seanstan sonra kendisi ve Bay Stewart arasında işlerin yürümesini ne kadar istediğini fark etti. “Bu adamı çok seviyorum, her şeyin üstesinden geliriz” dedi. Daha çok kendisi olmaya başladı ve “benim bu versiyonumdan gerçekten hoşlandığını” fark etti.

Bay Lagasca, “Utanmadan ve çok gülersem beni terk edecekmiş gibi hissetmeden aptalca şeylere özgürce gülebiliyorum” dedi. “Artık kendimi daha rahat hissediyorum.”

Bay Stewart, sadece iki seanstan sonra Bay Lagasca'daki değişiklikleri fark ettiğini söyledi. “İki hafta içinde ilişkimiz tamamen değişti” dedi.

14 Ocak 2022'de hayat arkadaşı oldular ve siyah titanyum David Yurman yüzüklerini takas ettiler. Neredeyse bir yıl sonra, Noel arifesinde Bay Stewart, Manhattan'daki dairesinin yakınındaki Fort Tryon Park'ta ona evlenme teklif etmeyi planladı, ancak dışarısı altı derece olduğundan ve rüzgarlı olduğundan ısınmak için köpekle kısa bir yürüyüşten sonra eve koştular. yatak.

Bay Stewart soruyu burada sordu. İlk başta Bay Lagasca şaka yaptığını sandı – Bay Stewart 2022 yazında Santa Fe, N.M.'de yürüyüş yaparken ona “yarı evlenme teklif etmişti” – ama Bay Stewart'ın ciddi olduğunu anlayınca Evet dedi.

Bay Lagasca teklif hakkında “Basitliği hoşuma gitti” dedi. “Daha kişisel ve özel hissettim.”

Rahip Matthew A. Welsch tarafından 11 Mayıs'ta Trinity Church Wall Street'te evlendiler. 139 misafirin önünde. Bay Lagasca, Piskoposluk Kilisesi'nde sahne alıyor ve Bay Stewart bazen oradaki ayinlere katılıyor.

Stewart, “İkimiz de kiliseye bağlı olduğumuzu hissediyoruz çünkü bu sadece gösteriş ve gösterişle ilgili değil, aynı zamanda özen ve formaliteyle de ilgili ve geleneksel dini hizmetlere gösterilen yakın ilgi nedeniyle” dedi.

Bay Lagasca'nın arkadaşları ve meslektaşları, Bay Lagasca'nın arkadaşı Ily Matthew Maniano tarafından bestelenen ve başka bir arkadaşı Richard Sparks tarafından yönetilen geleneksel Latince “Ubi Caritas” metninin bir dekorunu sergilediler.

İsteyen herkes cemaat almaya teşvik edildi. Bay Lagasca, “Farklı inançlara sahip bir grubun bir araya gelip dualarını ve belki de ekmeklerini aldıklarını görünce gülümsedik” dedi.

Damatlar ve misafirleri daha sonra bir kokteyl resepsiyonu için Brooklyn'deki Dumbo Loft'a gittiler ve üç adet kavrulmuş domuz, Çin böreğine benzeyen lumpia, mantar dolması, soya sosu ve sirke ile kızartılmış adobo tavuğu, dana yahnisi, pirzola ve sucuktan oluşan Filipin ziyafeti için yola çıktılar. Mango ve ube kek dahildir. Bay Lagasca, “Kültürümü yemek yoluyla aktarabilmek çok anlamlıydı” dedi.

Bay Stewart ve Bay Lagasca törende smokin giydiler. Resepsiyonda barong adı verilen geleneksel Filipin kıyafetlerini, ananas liflerinden yapılmış çok ince, elle boyanmış gömlekleri giydiler.

Her iki damat da düğünden son derece memnun kaldı. Bay Lagasca, “Daha mutlu olamazdım” dedi.

Stewart, “Bu ailemdeki ilk eşcinsel düğünüydü ve hepsi geldi” dedi. “Farklı siyasi görüşlere sahip akrabalarım ve arkadaşlarım var, hatta bazıları eşcinsel evliliği pek de desteklemiyor ama bu önemli değildi. İnsanlar hala sevgi dolu ve destekleyiciydi. Bizim için çok harikaydı.”

Bugün

Ne zaman 11 Mayıs 2024

Nerede Trinity Kilisesi, Wall Street ve Dumbo Loft

Yanınıza alacağınız kültür Konuklar, muz ağacının gövdesinden yapılan Filipin lifi abacá'dan yapılmış hediye çantalarını evlerine götürdüler. İçeride, bir zamanlar Filipinler'de pencereler ve lambalar için yaygın bir yapı malzemesi olan bir capiz kabuğu ve Stewart'ın Indiana'daki memleketindeki bir mağaza olan Charlie's Candies'den çikolata buldular.

Son dakika yalnız Düğünden önceki gece, isteyen kişinin uçuş iptali nedeniyle iptal etmek zorunda kalması üzerine damatlar törende arkadaşları Bianca Lopez-Aguila'dan Franz Schubert'in “Ave Maria” solosunu söylemesini istedi. Bayan Lopez-Aguila iki gün önce Manila'dan New York'a uçmuştu. Bay Lagasca, “Jet-lag yaşadı ama 'Tamam, harika bir adam olacağım' dedi” dedi. “O da buna uydu.”

Kendin Yap DJ'i Bay Stewart resepsiyon çalma listelerini oluşturdu ve çocuklar için “Bebek Köpekbalığı” gibi özel isteklere yer verdi. Bay Lagasca, derlemenin “harikaydı” dedi. “Herkes dans etti.”