“Kitty Lady”, “kedi fotoğrafçısı” ile tanıştığında.

babaadam

Aktif Üye
Son on yılda, Hannah René Shaw ulusal ve küresel ölçekte önde gelen bir kedi yavrusu eğitimcisi ve savunucusu olarak ortaya çıktı. “Kitten Lady” olarak bilinen 1,2 milyon Instagram takipçisi, bir sokak kedisi bulduğunuzda ne yapacağınızdan yavru bir kedi yavrusunu nasıl yedireceğinize kadar her konuda tavsiye almak için ona başvuruyor.

Ancak, hesabında yer alan yüksek kaliteli kedi yavrusu fotoğrafları bolluğu için de onu takip ediyorlar, bazıları “kedi fotoğrafçısı” olarak bilinen Andrew Jared Marttila’ya ait. Fotoğraflardaki aşk aşikar – sonuçta bu, kedi yavrusu hanımla fotoğrafçı kedinin nasıl aşık olduklarının hikayesi.

2016 yılında, George Mason Üniversitesi’nden psikoloji alanında lisans derecesine sahip olan Bayan Shaw, bir ortak aramıyordu. “28 yaşındaydım ve hayatımın o anında kararlı bir ilişki içinde olmakla kesinlikle ilgilenmiyordum” dedi.

Kâr amacı gütmeyen kuruluşu Orphan Kitten Club’ı kurdu ve en fazla risk altındaki kediler için programlar oluşturmalarına yardımcı olmak için kedi kurtarma kuruluşlarıyla profesyonel olarak çalıştı: Anneleri beslenmeye güvenmeden idare edebildikleri için “şişe bebek” olarak bilinen yetim yeni doğmuş yavru kediler. hayatta kalmak için bir şişe tarafından.

İş aracılığıyla tanıştığı biri, Instagram’da @iamthecatphotographer adlı bir fotoğrafçıyı takip etmesini önerdi ve evet, kedileri fotoğraflamakta uzman. Bayan Shaw meraklanmıştı. “Kulağa garip geldiğini düşündüm – nasıl profesyonel bir kedi fotoğrafçısı olabilir?” Kedi fotoğrafçısı, dünyalarının örtüşmesi sayesinde, Instagram beslemesinde yine de ortaya çıkana kadar öneriyi unuttu.

“Sayfasında, çirkin bir Noel kazağı giymiş, kedisi Noel Baba şapkalı, 1980’lerin sevimsiz bir Sears aile portresi gibi poz veren bir fotoğrafı vardı,” diye hatırladı. “Beni çok güldürdü ve ben de bir dakika, bu adam gerçekten çok tatlı” diye düşündüm.

37 yaşındaki Bay Marttila, Philadelphia’da yaşıyordu; 35 yaşındaki Bayan Shaw, Washington’daydı. Ona mesaj attı ve üvey kedilerinden bazılarının fotoğraflarını çekmek için Washington’a gelip gelmeyeceğini sordu. Ona misafir odasında konaklama teklif etti.

Bayan Shaw, “O zamanlar sadece profesyonel olduğunu söylerdim” dedi.

“…Ama ne olduğunu biliyordum,” diye ekledi Bay Marttila.

2 Nisan 2016’da Washington’da Busboys and Poets’te akşam yemeği için buluştular. En iyi ihtimalle, Bayan Shaw bir ilişki olabileceğini düşündü: fazla zamanı yoktu ve bir sonraki hafta sonu için başka biriyle bir randevu planlamıştı. “Tamam, bu bilmek harika bir adam gibiydim” dedi. “Birkaç fotoğraf çekeriz, belki sevişiriz, sonra o arabayla eve gider ve ben de önümüzdeki hafta sonu randevuma giderim.”

Bunun yerine, bariz hayvan sevgileri üzerinden ve aynı zamanda kedi yavrularıyla ilgisi olmayan konular üzerinden bağ kurdular. Bayan Shaw, Bay Marttila’nın “ciddi derinliği” olarak tanımladığı şeyden etkilenmişti.

“Hemen anladığım bir şeydi ve şimdi yedi yıllık kanıtım var” dedi. “O, büyümek ve gerçekten iyi bir ortak olan bu istikrarlı, içe dönük kişi olmak için çok çalışan, kendini düşünen bir kişi.”

Konuşmayı bırakamadılar, bu yüzden Bay Marttila hafta sonu kaldı. Ertesi hafta sonu için bir randevu planlamamış olmayı dilediğini çünkü onu mükemmel bir eşleşme olacağını düşündüğü bir etkinliğe davet etmek istediğini söyledi: Jordan Peele’nin komedisinin kırmızı halı film galası. Keanu” gangsterler tarafından kaçırılan bir kedi yavrusu hakkında. Birkaç canlı, sahiplenilebilir kedi kırmızı halıda altın zincirlerle yürürdü ve sahneyi çekmesi için Bay Marttila tutulmuştu.

Bayan Shaw, katılabilmek için randevusunu iptal edip etmeyeceğini yüksek sesle merak etti ve kararını vermek için yazı tura atmaya karar verdi. Madeni para iptal etmek dedi, bu yüzden ikinci randevuları için Bay Peele ile tanıştılar.

Bay Marttila, kedi fotoğrafçılığına neredeyse tesadüfen girdi. 2011 yılında Temple Üniversitesi’nden nörobilim alanında lisans derecesini alırken, yeni kedisinin fotoğraflarını çekmeye ve Instagram’da paylaşmaya başladı. Fotoğraflarını beğenenlerin sayısı arttıkça, gelirine katkıda bulunmak için diğer evcil hayvan fotoğraflarını genişletti.

Marttila, “Mezun olduğumda, ‘Tamam, bunu bir yıl boyunca yapmaya çalışacağım ve beş parasız kaldığımda yüksek lisans yapacağım’ dedim” dedi. Bunun yerine, 2015’te Shop Cats of New York için ilk kitap anlaşmasını yaptı. Kitap yayınlanmadan birkaç ay önce Harper Design’da Bayan Shaw ile tanıştı.

İkili, kedi sevgisinde kısa sürede sinerji buldu ve birbirlerinin çalışmalarına ilham vermeye başladı. Bayan Shaw, “Andrew ile tanıştığımda, keşke sadece yavru kedi refahı hakkında bir kitap yazmaya odaklanabilseydim diye düşündüm ve sonra Andrew bir kitap çıkardı ve başka bir gencin gerçekten bunları yaptığını görmek çok güzeldi,” dedi. “Başka bir iş arayacaktım ama bana ‘Sadece üç ay dene’ diyen Andrew’du.”

Birinin kendisine “sadece dene” diyecek kadar inanmasının bakış açısını değiştirdiğini söyledi. “İşi olmayan bir şeye zaten bu tutkum vardı ve bu beni onu kendim yaratmaya itti.” Bay Marttila, Bayan Shaw’ın da hayvanlara olan tutkusunu tazelediğini ve onun koşuşturmasının onu ilham kaynağı olmaya ittiğini söyledi. kendi iş ahlakını geliştirmek. Birbirlerinin “yutturmaca insanı” olduklarını söylüyorlar.

10 aylık uzun mesafeli ilişkinin ardından Bayan Shaw, Bay Marttila’ya ilişkilerini sürdürmek istiyorsa Washington’a taşınması gerektiğini söyledi. Bay Marttila, “Ben de 2017 Sevgililer Günü’nde bir U-Haul kiraladım ve taşındım” dedi.

Bayan Shaw, “Andrew tanıştığımızda bana hayalinin evde oturan bir kedi babası olmak olduğunu söyledi” dedi. “Ve hayatta pek çok hayalim olduğunu düşündüm, bu yüzden bunu gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum.”

Yaklaşık bir buçuk yıl birlikte yaşadıktan sonra, ikisi de evden çalıştıkları, birlikte üç ev kedisi oldukları ve bakıcı kedi yavruları için bir odaları olduğu için yerlerini aştıklarını fark ettiler. “Her yerde yaşayabilirken nerede yaşıyorsun gibiydik?” Ve Ağustos 2018’de San Diego’da yeni başladılar.

Bay Marttila, Şubat 2019’da Tayland’a yaptığı bir gezide, ıssız bir adaya kanoyla gittikten sonra Bayan Shaw’a evlenme teklif etti. Bay Marttila, “Daha o ilk buluşmadan itibaren, benimle aynı paradigmayı paylaşan biriyle tanıştığımı biliyordum,” dedi.

Her ikisi de alkolsüz, vegan ve hayvan dostu bir yaşam tarzı yaşıyor. Böylece sıra bir düğün planlamaya geldiğinde, bu değerler olay için yol gösterici felsefeler haline geldi. Mekan olarak bir arkadaşlarının hayvan barınağını seçtiler çünkü orası hayvanların hayatlarını en iyi şekilde yaşayabilecekleri bir yer. Bayan Shaw, “Bence bu önemli bir alan,” dedi, “çünkü bu, birine sığınak bulacağınıza dair söz verdiğinizde ne kadar harika olduğuyla ilgili – ve bir ilişki böyle olmamalı mı?”

Bayan Shaw ve Bay Marttila, 2 Nisan’da California, Campo’daki Çiftlik Hayvanları Barınağında evlendiler. Arkadaşı ve veterineri Dr. Amerikan Evlilik Bakanlıkları tarafından bu olay için atanan Rachel Wallach ve uluslararası üne sahip arp sanatçısı Mary Lattimore’un görev yaptığı tören alayı sırasında Cure’un “Friday I’m in Love” versiyonunu çaldı.

100 konuk daha sonra bir kokteyl barının ve çıtır kabak çiçeği, kızarmış tempeh, pancar chicharron ve safran kavatelliden oluşan tamamen vegan bir yemeğin tadını çıkardı. Konuklar daha sonra kabak, domates ve lahanadan oluşan yenilebilir sebze sepetlerini alıp çiftlik hayvanlarına yedirmeye davet edildi.

Özel bir sürpriz olarak Bayan Shaw, Bay Marttila’ya bir sepet dolusu patiska kedi yavrusu hediye etti – yeni koruyucu evcil hayvanları. Minik bebekleri sallarken, Bayan Shaw ona sarılmak için eğildi. Bay Marttila’nın gözleri yaşlarla doldu, “Bu gerçek olan bir rüya.”

Bugün

Eğer 2 Nisan 2023

Nerede Çiftlik Hayvanları Barınağı, Campo, Kaliforniya.

Alışılmadık bir yüzük taşıyıcısı Yüzük koridorda, Bay Marttila ve Bayan Shaw’un Los Angeles taco standının arkasında bir deri bir kemik kalmış yeni doğmuş bir bebekken kurtardıkları bir domuz olan Hugo tarafından taşındı. Hugo beyaz yakalı ve siyah papyonlu şık görünüyordu. Çiçekçi kız onu koridordan aşağı inmeye motive etmek için en sevdiği şeker olan patlamış mısırı düşürdü.

karpuz atmak Çift, bir buket çiçek atmak yerine, çitin üzerinden domuz ağılına birlikte bir karpuz atmayı seçti. Kavun yere bir gümbürtüyle indi – mutlu domuzların sulu atıştırmalıktan bir ısırık almak için koşturduğu tetikleyici ses. Çift, misafirlerin hayvanlara da sunabileceği sebze ve meyvelerle sahte bir çiftçi tezgâhı kurduğundan, yanlarına alacak fazlasıyla atıştırmalık vardı.

Yünlü düğün kırıcı Çift, düğün planlamasını organize ederken, odanın – insanlara yiyecek ve içeceklerin servis edildiği – hayvanların erişemeyeceği bir kısmına dikkat etti. Joey adında koca bir koyun bu notu almadı. Engellerden kaçarak ve kısıtlı alanda dans ederek düğünü mahvetmeyi başardı. Gelin, damat ve misafirler koyunları kümese koymaya çalıştıklarında kandırıldılar: masalardan birinden bir çiçek aranjmanı kaptı ve gururla kaçtı.