Kocaeli’de Taşlı Değirmen ve Besin Üretim Tesisi’ne yakın mercek

babaadam

Aktif Üye
Kocaeli’de Taşlı Değirmen ve Besin Üretim Tesisi’ne yakın mercek
KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, inşaatı devam eden projeleri incelemeye devam ediyor. Bu kapsamda Genel Sekreter Gündoğdu, Kültür ve Sanat İhtisas Merkezi’ne çevrilen Seka Taşlı Değirmen ve muhtemel bir afette Marmara bölgesine hizmet sunması için projelendirilen Besin Üretim Tesisi alanını gezdi.

Genel Sekreter Gündoğdu’ya daire liderleri ve uzman işçi eşlik etti. İmali süratle devam eden projeleri ayrıntılı bir biçimde inceleyen Gündoğdu, teknik işçiden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

SEKA KÜLTÜR VE SANAT İHTİSAS MERKEZİ

Kocaeli Seka Kâğıt Fabrikası yerleşkesinin bir kesimi olan Taşlı Değirmen yapısı Seka Kültür Havzası projesi kapsamında Kültür ve Sanat İhtisas Merkezi’ne çevriliyor. Projede evvelden kâğıt hamuru öğütme sürecinin gerçekleştiği Taşlı Değirmen, onarımın akabinde Kocaeli’nin kültür ve sanat çalışmalarına konut sahipliği yapacak.

17 Ağustos 1999 tarihinde asrın felaketi Marmara Depremi’nin merkez üssü olan Kocaeli, sarsıntının akabinde yaralarını sardı. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla sarsıntıda hasar goren binalar yıkılırken yaşanabilecek yeni afetlere hazır olmak için çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda mümkün bir afette Marmara bölgesine hizmet sunması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirdiği Besin Üretim Tesisi bir fazlaca muhtaçlığa karşılık verecek.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.