Kruvaziyer şirketimiz Vantage iflas etti. 17.905$ kaybettik.

çavuş

Aktif Üye
Sevgili Tripped Up,

Eylül 2022'de eşimle birlikte 80. yaş günümü kutlamak için Vantage Travel Services aracılığıyla 17 günlük Umman Denizi gezisi rezervasyonu yaptırdım. Geminin Ekim 2023'te yola çıkması planlanıyordu. Kredi kartımı kullanarak 2.000 $ depozito yatırdım ve kısa süre sonra kalan 17.905 $'ı banka havalesi yoluyla ödedim. Ayrıca Travel Insured International'ın Dünya Çapında Seyahat Koruyucu planını da (1.954 $ karşılığında) satın aldım, bunun nedeni kısmen yolcu gemilerindeki mali başarısızlıkları ve iflasları kapsamasıydı. Vantage daha sonra gemi yolculuğunu iptal etti ve bana alternatif bir tarih teklif etti ama ben bunu yapamadım; Ben de kredi tekliflerini reddettim ve para iadesi istedim, onlar da kabul ettiler. Ancak geri ödeme yapılmadı ve telefona cevap vermeyi bıraktılar. Kredi kartım 2.000 doları ödedi ve 17.905 dolarlık sigorta talebinde bulundum. İlk itirazım gibi reddedildi. Daha sonra Vantage iflas başvurusunda bulundu ve benim ikinci itirazım da reddedildi. Sigortacının gerekçesi çok çirkindi. Poliçenin iflas maddesinde belirsiz bir parantez içi ifadeye atıfta bulunarak, gemi seyahatini doğrudan gemi seyahati şirketinden (örneğin bir seyahat danışmanı aracılığıyla değil) satın aldığım için sigortasız olduğumu iddia ettiler. Daha sonra seyahati iptal ettiğimde poliçemin süresinin dolduğunu söylediler. Ama iptal etmedim; Vantage bunu başardı. Ayrıca New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanına da şikayette bulundum ancak reddedildi. Yardım edebilir misin? Michael, Smithtown, NY

Sevgili Michael,

Boston merkezli Vantage geçen yıl iflas başvurusunda bulunduğunda binlerce müşteriye, ödedikleri ancak asla alamadıkları gemi seyahatleri ve diğer seyahat ürünleri için toplam 108 milyon dolar borcu vardı. Şirketin eski sahibi New York ve Pensilvanya'da davalarla karşı karşıya. Ama sen tam olarak bu riski karşılamak için sigorta yaptırmıştın, akıllıca bir hareket. En azından, sigorta şirketi Travel Insured International, talebinizi reddedene ve daha sonra her iki itirazınızı da acı bir mantık kullanarak önce poliçenin mali temerrüt ve iflas şartını çıldırtıcı bir şekilde yorumlayana ve daha sonra da bunu yorumlayana kadar böyle düşündünüz. Politika kelimesinin anlamı çarpık. iptal etmek.”

Ayrıca birkaç hata da yaptınız; özellikle de henüz gerçekleşmemiş bir mali kayıp nedeniyle hak talebinde bulunduğunuzda. Ancak hukuk profesörleri, sigorta uzmanları ve rakip sigorta şirketleriyle konuştuktan sonra, en azından ikinci itirazınız sırasında Travel Insured International'ın hatalı olduğunu ve borcunu ödemesi gerektiğine inanıyorum.

Ne söylemesi gerekiyor? Travel Insured International ve ana şirketi Crum & Forster, neredeyse beş ay boyunca ayrıntılı sorularıma yanıt vermedi. Ancak yayınlanmadan günler önce sözcü Amy Whilldin aşağıdaki açıklamayı gönderdi:

“İddia uygun bir şekilde incelendi ve bu iddiadaki gerçeklere dayanarak hem New York Finansal Hizmetler Departmanı hem de New York Eyaleti Başsavcısı için tatmin edici olan doğru bir tespit yapıldı.”