Kuveyt’in en büyük petrol rafinerisinde yangın

babaadam

Aktif Üye
Kuveyt’in en büyük petrol rafinerisinde yangın
Kuveyt‘in başşehrine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan, ülkenin en büyük petrol rafinerisi Mina el-Ahmedi’de yangın çıktı.

Kuveyt Ulusal Petrol Şirketi, hadisede can kaybı meydana gelmediğini, fakat daha sonrasında çalışanlar içinde hayli sayıda faydalanma ve dumandan zehirlenme hadiseleri olduğunu duyurdu.

Yaralıların olay yerinde birinci yardım aldıkları, bir kısmının hastaneye nakledildiği ve durumlarının uygun olduğu açıklandı.

وقوع عدد من الإصابات الطفيفة وحالات اختناق نتيجة استنشاق الأدخنة في صفوف عمالة المقاول، وقد تم تقديم الإسعافات الأولية للمصابين في الموقع وجميعهم في حالة جيدة، ونقل مصابين آخرين إلى مستشفى العدان وحالتهما مستقرة.

— البترول الوطنية | KNPC (@KNPCofficial) October 18, 2021

Şirket, yangının müdahalenin başlamasından yaklaşık 2 saat daha sonra, büsbütün denetim altına alındığı bilgisini paylaştı.

Yangının çıkış sebebine ait çabucak hemen bir bilgi paylaşılmadı.

Just In
🚨

An explosion in the Kuwaiti Al-Ahmadi oil refinery without human damage. #Kuwait #alahmadi #port #oil #city #انفجار_الاحمدي #مصفاة_الاحمدي #الكويت #الأحمدي
pic.twitter.com/ldnHZcUaNy

— أخبار الخليج العربي – GCC (@Tadawltwt) October 18, 2021

1949 yılında faaliyete geçen Mina el-Ahmedi rafinerisi, 10.5 kilometrekarelik bir alan kaplıyor.

Rafineri, günde yaklaşık 466 bin varil petrol üretme kapasitesine sahip ve ülkenin en büyük 3 rafinerisinin en büyüğü olarak öne çıkıyor.

Günlük 615 bin varil üretim kapasitesine sahip dördüncü rafineri ise imal etabında ve yıl sonuna kadar faaliyete geçecek.

Petrol zengini Kuveyt, günde yaklaşık 2.4 milyon varil petrol üretiyor.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.